Velká spotřeba svíček (cukání pouze na LPG)

se sporákem místo motoru :D
denis15
Kontaktovat uživatele:

Re: Velká spotřeba svíček (cukání pouze na LPG)

Příspěvek od denis15 »

Tak těch 40tis už vypadá zajímavě. ;)
brga

Příspěvek od brga »

...ono je to pekné, že tam sviečky vydržia dlhšie. Aj moje Brisky po 30000km vyzerajú ešte OK, ale podľa grafov sa pri nájazde kilometrov neustále zvyšuje zapaľovacie napätie sviečky a teda je neustále viac namáhaný zapaľovací systém vozidla - takže tá predpísaná výmena má svoje opodstatnenie. Aj izolátor sa neustále nasycuje a zmenšuje sa jeho izolačný odpor - čo tiež neprispieva k životnosti zapaľovacieho systému...
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

Má tu už niekto skúsenosti so sviečkami,novinkou od NKG pre motory LPG = NGK LPG Laser Line???
http://www.svickyngk.cz/automobily/zapa ... /#obsah1.6

Podľa mňa,vzhľadom na cenu jednej sviečky by mi mali spomínané sviečky prežiť už celé auto:-)
Viete mi niekto prosím poradiť lacnejšiu alternatívu od NGK pre motor 1.6/lpg?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no praveze som akurat tieto sviecky musel riesit lebo po namontovani LPG mi to akurat na konkretne tychto origo svieckach nechcelo ist,felda trhala,skapinala,viacej zrala a aj vykon bol nizky
Evzen

Příspěvek od Evzen »

Snad se mi nebudete smát, ale já dávám nové svíčky při každé výměně oleje. I když to výrobce nepředepisuje. Stejně tak to dělám i se vzduchovým filtrem. A nikdy jsem neměl problém.
Do Feldy 1.3 MPI 50kW dávám Brisk DR15TC Super.
Velice pravděpodobně tedy vyřazuju ještě naprosto funkční svíčky, ale mám tak vyšší jistotu, že mi třeba někde jedna náhle neodejde do věčných lovišť. Při jejich ceně to snad není zase taková velká investice navíc. Jelikož při každé výměně kontroluju a seřizuju ventilové vůle a nechce se mi moc lomcovat motorem, svíčky předtím vymontuju a zpátky už dám rovnou nový. Dělal jsem to tak vždycky. U 105ky, 125ky, Fáčka a teď i u Feldy. Několikrát jsem to zkusil udělat tak, že jsem nové svíčky dal až při druhé výměně oleje, ale zřejmě právě kvůli provozu na LPG už bylo i po 20t km cítit, že "to není ono" a naopak po výměně byla cítit velká změna. Takže při výměně oleje měním všechny tyhle pravidelně měněné díly mající zásadní vliv na chod motoru (olejový a vzduchový filtr, svíčky, olej) a neřeším, jestli u jednoho ještě třeba nenastal interval výměny. I tak mě tenhle pravidelný servis vyjde se vším všudy, i s pár chlazenejma kuželkama z Plzně ;) , do 1000,- Kč a mám na více než 10.000 km klid a pokoj. Díky LPG do další výměny ušetřím na palivu více než 10.000 Kč,- tak mě ani ne tři stovky navíc za svíčky a vzduchový filtr moc netrápí.
Škoda Felicia II (2000), 1.3 MPi, 50kW
Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

lui333 píše:no praveze som akurat tieto sviecky musel riesit lebo po namontovani LPG mi to akurat na konkretne tychto origo svieckach nechcelo ist,felda trhala,skapinala,viacej zrala a aj vykon bol nizky
To nebude asi svíčkama. Já tyto tam mám už 25 tis. a jede to ok.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
brga

Příspěvek od brga »

denis15 píše:...PS: Když tam ty svíce máš 10 let tak nemůžeš mít absolutně zkušenost s jinýma svíčkama na porovnání a osobně, svíce, které po 30tis.km na LPG jsou na výměnu NEJSOU DOBRÉ a nikdy nebudou. LPG není kyselina, aby je to sežralo.Tím končím a je to na každém, co si tam dá. ;)
...práve preto sa elektródy na sviečkach určených pre LPG legujú striebrom, aby mali vyššiu chemickú odolnosť!
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Při cca 110tis. km jsem konečně vyměnil svíce (km nevím přesně, nevedu si knihu-vím jen, že tam byly 11 let), které měly na sobě ještě hrdé logo Škoda :D . 3body měly trojůhelníkový uhlík (nakonec tam fakt byly, asi jsem blbě přečetl označení takže se omlouvám za mystifikaci). Po výměně nicméně jede jako před výměnou, jen s novýma svícema. Dal jsem NGK 3body (když tam teda mají být ;)-ačkoli nerad :lol: )tak uvidímě jak si povedou v porovnání s Briskama, či co to origo je. Jinak vysokou spotřebu svíček jsem viděl na Opelu-palice KO a lehce ukapávala voda na svíce :lol: . Po 10tis. km uhlík spečen do zkratu a dojelo to na 3 hrnky.
Odpovědět