Díky za vysvětlení
Filtr paliva v motorovém prostoru
-
slegrusik - FK
Filtr paliva v motorovém prostoru
Ahoj, chci se zeptat jestli se filtr paliva u 1.6-ky mění za nový i v motorové část nebo se nějak vyčistí? V příručce píší výměnu za nový ale nikde jsem na netu žádný nenašel.
Díky za vysvětlení
Díky za vysvětlení
-
smazany clen - FK
Re: Filtr paliva v motorovém prostoru
Ha,tak to je pro mě novinka.
Já myslel,že fitr v motoru mají ropáci.Jediný další filtr,který by 1,6+1,3 mohly mít,je sítko přímo na sání čerpadla-v nádrži.Možná,že to ještě měly motory s karburátorem,který se dělaly na vývoz do Ruska a Asie vůbec. 
-
smazany clen - FK
A nemyslíš náhodou nádobku s aktivním uhlím?? Takový ten černý válec s dvěma hadičkama před řidičem v motorovém prostoru??slegrusik píše:Ahoj, chci se zeptat jestli se filtr paliva u 1.6-ky mění za nový i v motorové část nebo se nějak vyčistí? V příručce píší výměnu za nový ale nikde jsem na netu žádný nenašel.
Díky za vysvětlení
-
slegrusik - FK
Přesně to myslím! Jestli to filtr není tak se tada omlouvám!!! A ta nádobka s aktivním uhlím se musí čas os času měnit nebo čistit? Díky a sorryMatias píše: A nemyslíš náhodou nádobku s aktivním uhlím?? Takový ten černý válec s dvěma hadičkama před řidičem v motorovém prostoru??
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Palivový filtr se opravdu u benzínových motorů má měnit a je na autě zespodu nad zadní nápravou. Přístup k němu je dost mizerný.
-
slegrusik - FK
Jo, ten palivový filtr jsem měnil cca před měsícem. Jde mi o tu nádobku na aktivní uhlí jestli se musí měnit náplň nebo jestli je to doživotní součást motoru.Atnarfus píše:Palivový filtr se opravdu u benzínových motorů má měnit a je na autě zespodu nad zadní nápravou. Přístup k němu je dost mizerný.
Díky za vysvětlení
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nádobka s aktivním uhlím je nafurt. Jediné co tam občas blbne je ten elektromagnetický ventil u ní.
-
Jates
Nijak se to neprojevuje,protože ta jen čistí páry z odvětrání nádrže.A řídící jednotka si to řídí a ten ventil si pak otvírá a motor to spaluje je to ,,ekonomické".Staré 120 ky to neměly a odvětrávalo se to do atmosfěry.
PS:Já osobně mám někde na trase odvětrání nádrže ucpaný , poněvadš se mi nádrž tlakovala a po chvilce jízdy, když jsem ji otevřel syčela jak svině.Vyřešil jsem to tak že jsem udělal dvě dírky ve víčku, protože když jsem se pídil kolik co stojí (elektromag.ventil 2000,-,nádobka s akt.uhlím 700,-)možná mám jen přicpané vedení to ale už zjišťovat nebudu protože to odvětrávám skrz to víčko mám to taklhe už 3 roky a auto jezdí jako drak.Je to jen další krám kterej tam bejt nemusí.
PS:Já osobně mám někde na trase odvětrání nádrže ucpaný , poněvadš se mi nádrž tlakovala a po chvilce jízdy, když jsem ji otevřel syčela jak svině.Vyřešil jsem to tak že jsem udělal dvě dírky ve víčku, protože když jsem se pídil kolik co stojí (elektromag.ventil 2000,-,nádobka s akt.uhlím 700,-)možná mám jen přicpané vedení to ale už zjišťovat nebudu protože to odvětrávám skrz to víčko mám to taklhe už 3 roky a auto jezdí jako drak.Je to jen další krám kterej tam bejt nemusí.
-
Sorata1
Zdravím mám dotaz souvisí nějak nádobka s aktivním uhlím při jízdě na benzín nějak mi v tom cvaká a jak to začlo cvakat tak to má tendenci při jízdě na benzín skoro chcípat. trvá to než se rozjedu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Cvakání elektromagnetického ventilu na nádobce s aktivním uhlím je normální. Řídící jednotka motoru si s ním někdy cvaká, někdy ne. Nemá smysl v tom hledat vědu.
Chcípání to je jiné téma.
Chcípání to je jiné téma.