Lak na hagusy

karoserie, narazniky, skla atd.
jesse - FK

Lak na hagusy

Příspěvek od jesse - FK »

Koupil jsem použitý hagusy který nejsou vzhledově nic moc. Můžu na ně použít klasickej lak jako na kastli, nebo je potřeba něco speciálního, aby se to hned nepodřelo?
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: Lak na hagusy

Příspěvek od Schimi »

Klidně lak jako na karoserii. Svoje jsem dal hagusy na komaxit, černý lesklý. Vypadá to perfektně. Stálo to 100,-, což je levnější jak lak ve sprji.
1,6 sportline 1999
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

no schimi si poněkud protiřečí,lak na karoserii je dá se říct přesnej opak komaxitu...pokud ty hagusy máš jen na parádu tak opravdu stačí klasickej akrylát,ale pokud budeš mít zahrádku nebo třeba držák na kola tak jedině komaxit...ten v podstatě přežije vše...
jesse - FK

Příspěvek od jesse - FK »

asi hloupej dotaz, ale co to je ten komaxit?
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Práškový vypalovaný lak. Na lakovaný předmět se nanase za tepla prášek a v peci se vypálí a slije.
1,6 sportline 1999
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

vanplus píše:no schimi si poněkud protiřečí,lak na karoserii je dá se říct přesnej opak komaxitu...pokud ty hagusy máš jen na parádu tak opravdu stačí klasickej akrylát,ale pokud budeš mít zahrádku nebo třeba držák na kola tak jedině komaxit...ten v podstatě přežije vše...
Vycházel jsem z toho, že i hnusný hagusy jsou v komaxitu. Když to nalakuje, bude to hezčí. V místech úchytu se sice poškrábe, ale pořád to bude hezčí. Osobně hodlám i na ten komaxit dát pod příčníky nějaký podklad, aby se neodřel.
1,6 sportline 1999
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

teoreticky jsem schopnej zařídit černej matnej komaxit za kilčo nebo za flašku, když to dovalíš ke mě :) V jedný firmě dělaj tažný zařízení a maj tam na to box... Dokonce tam i tryskaj, ale to médium jsou takový ty ocelový mikrokuličky a ty by z těch hliníkovejch kusů udělaly bitevní pole :) Ale jinak pohoda, za celej rám na motorku si týpek řekl dvě kila a bylo to do dvou dnů hotový
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Mám taky podobný problém... Na koncích se sloupala barva, tak jsem je celé vybrousil. Chtěl jsem se zeptat, jakou barvu můžu na ně použít, aby se po čase neloupala?
Je třeba kromě komaxitu i jiná barva? Díky za rady ;)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

A jak jsou ty hagusy pridelany? Ja mel za to ze sou prinytovany.. jestli ne tak bych je moh sundat a nechat je nakomaxitovat ;)
Obrázek
Obrázek
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

V podstatě máš pravdu. Protože jsem je kupoval v inzerci, tak je nemusím montovat, navíc jsem zjistil, že kousek od domu cca 2 km je lakovna komaxitu už přes 10 let (vůbec jsem o ní nevěděl :D ).
Když jsem se ptal všech možných lidí v okolí, tak říkali, že ta slitina hliníku je nic moc pro barvu, že potřebuju speciální základ a kvalitní barvu abych nemusel po čase nadávat, když se mě loupe...
Navíc předběžně mě poslali cenu, tak s otryskáním a lakováním cca 3 stovky je to úžasné :thumright:

Přes týden budu mít výsledek ;)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Matuhsch píše:A jak jsou ty hagusy pridelany? Ja mel za to ze sou prinytovany.. jestli ne tak bych je moh sundat a nechat je nakomaxitovat ;)
Hagusy nejsou přinýtovaný, klasickým způsobem, do střechy jsou nanýtovány nýtovací matice a do nich našroubovány patky hagusů. Teprve do patek jsou pomocí červů přišroubovány samotné hagusy. Zevnitř hagusu uvidíš u každé nožky záslepku a pod ní je imbus, který, když vytočíš, sundáš hagus ze střechy.
Odpovědět