Osvětlení kufru
-
Mike - FK
Osvětlení kufru
Zdravím, chtěl bych se zeptat na osvětlení kufru ve felicii. Mám starší model (1996) a osvětlení v kufru je od výroby, ale nefunkční. Spínač toho světla má být v zámku 5tých dveří (ale asi u novějších modelů). Chci se zeptat, pokud vyměním zámek 5tých dveří za zámek se spínačem, budu muset tahat dráty od zámku k tomu světlu nebo by tam měl být nějaký konektor připraven z výroby ? U toho světla v kufru jsem žádný konektor nenašel. Díky za odpověď 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Osvětlení kufru
Mmt takze ke svetlu nevedou zadny draty?? Pokud tomu je tak musis natahnout celou elektriku k tomu. To tam nekdo pridal ne? A pak zjistil ze nejsou draty tak to tam nechal.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Proč myslíš, že je nefunkční? ... pokud vim tak světlo v kufru svítí pouze při zapnutých parkovačkách
(u těch starších modelů)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Mám 3/96 a světýlko vzadu jsem standardně neměl. Stačilo jen dokoupit, vyříznout díru a zapojit - konektor tam připravený byl. Problém je však v tom, že dozadu není nataženo stálých +12V, takže lze světýlko rozsvítit jen v okamžiku, kdy jsou spuštěná obrysová světla (asi tvůj případ). Aby to svítilo i bez nich, musíš natáhnout dozadu nový kabel.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
hurvajsp - FK
já tam světýlko mám svítí při zapnutých parkovačkách a musím ještě ten kolébkový vypínač přepnout do polohy zapnout
U novějších aut (od října 1996) je osvětlení kufru zapojeno takto:
Přívod napětí na žárovku osvětlení kufru je černým drátem z kabelového svazku za přístrojovkou, přes jedno-nebo dvoupinovou svorkovnici u sloupku u řidiče. Stálé napětí +12V jde z pojistky č. 15 na svorkovnici pojistkovky BD, pin č. 10, černý drát. Je to napětí pro vnitřní osvětlení a pro zásuvku.
Hnědočerný drát jde ze světla do svorkovnice pátých dveří, poblíž levého koncového světla, pin č. 8. V zámku 5.dveří je mikrospínač, který spíná na společnou kostru uvnitř 5.dveří.
U starších aut je osvětlení kufru zapojené zelenočerným drátem na +12V na levé parkovačky a hnědým drátem na kostru levého koncového světla. Svítí jen při zapnnutých parkovačkách.
Pokud bys chtěl zapojení předělat na novější systém, musel bys přivést +12V ze svorkovnice BD, pin 10, nebo ze zásuvky 12V. Do pátých dveří bys musel od světla natáhnout nový drát na mikrospínač zámku a druhý konec mikrospínače zapojit na společnou kostru uvnitř 5. dveří (pro osvětlení SPZ, zadní stírač a vyhřívání zadního skla)
Přívod napětí na žárovku osvětlení kufru je černým drátem z kabelového svazku za přístrojovkou, přes jedno-nebo dvoupinovou svorkovnici u sloupku u řidiče. Stálé napětí +12V jde z pojistky č. 15 na svorkovnici pojistkovky BD, pin č. 10, černý drát. Je to napětí pro vnitřní osvětlení a pro zásuvku.
Hnědočerný drát jde ze světla do svorkovnice pátých dveří, poblíž levého koncového světla, pin č. 8. V zámku 5.dveří je mikrospínač, který spíná na společnou kostru uvnitř 5.dveří.
U starších aut je osvětlení kufru zapojené zelenočerným drátem na +12V na levé parkovačky a hnědým drátem na kostru levého koncového světla. Svítí jen při zapnnutých parkovačkách.
Pokud bys chtěl zapojení předělat na novější systém, musel bys přivést +12V ze svorkovnice BD, pin 10, nebo ze zásuvky 12V. Do pátých dveří bys musel od světla natáhnout nový drát na mikrospínač zámku a druhý konec mikrospínače zapojit na společnou kostru uvnitř 5. dveří (pro osvětlení SPZ, zadní stírač a vyhřívání zadního skla)
-
Mike - FK
Díky všem za odpovědi
a chápu dobře že všechny zámky v pátých dveřích mají ten mikrospínač?? protože na netu jsem nasel i nejaky levnější - a nebylo to u toho psané. Tak jestli tam ten mikrospínač je - tak s tím bych si už nějak poradil
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Ne, staré zámky spínač nemají.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net