Osvětlení kufru

Mike - FK

Osvětlení kufru

Příspěvek od Mike - FK »

Zdravím, chtěl bych se zeptat na osvětlení kufru ve felicii. Mám starší model (1996) a osvětlení v kufru je od výroby, ale nefunkční. Spínač toho světla má být v zámku 5tých dveří (ale asi u novějších modelů). Chci se zeptat, pokud vyměním zámek 5tých dveří za zámek se spínačem, budu muset tahat dráty od zámku k tomu světlu nebo by tam měl být nějaký konektor připraven z výroby ? U toho světla v kufru jsem žádný konektor nenašel. Díky za odpověď :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Osvětlení kufru

Příspěvek od Kuladmin »

Mmt takze ke svetlu nevedou zadny draty?? Pokud tomu je tak musis natahnout celou elektriku k tomu. To tam nekdo pridal ne? A pak zjistil ze nejsou draty tak to tam nechal.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Proč myslíš, že je nefunkční? ... pokud vim tak světlo v kufru svítí pouze při zapnutých parkovačkách ;) (u těch starších modelů)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Mám 3/96 a světýlko vzadu jsem standardně neměl. Stačilo jen dokoupit, vyříznout díru a zapojit - konektor tam připravený byl. Problém je však v tom, že dozadu není nataženo stálých +12V, takže lze světýlko rozsvítit jen v okamžiku, kdy jsou spuštěná obrysová světla (asi tvůj případ). Aby to svítilo i bez nich, musíš natáhnout dozadu nový kabel.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

já tam světýlko mám svítí při zapnutých parkovačkách a musím ještě ten kolébkový vypínač přepnout do polohy zapnout
mikka

Příspěvek od mikka »

U novějších aut (od října 1996) je osvětlení kufru zapojeno takto:
Přívod napětí na žárovku osvětlení kufru je černým drátem z kabelového svazku za přístrojovkou, přes jedno-nebo dvoupinovou svorkovnici u sloupku u řidiče. Stálé napětí +12V jde z pojistky č. 15 na svorkovnici pojistkovky BD, pin č. 10, černý drát. Je to napětí pro vnitřní osvětlení a pro zásuvku.
Hnědočerný drát jde ze světla do svorkovnice pátých dveří, poblíž levého koncového světla, pin č. 8. V zámku 5.dveří je mikrospínač, který spíná na společnou kostru uvnitř 5.dveří.

U starších aut je osvětlení kufru zapojené zelenočerným drátem na +12V na levé parkovačky a hnědým drátem na kostru levého koncového světla. Svítí jen při zapnnutých parkovačkách.

Pokud bys chtěl zapojení předělat na novější systém, musel bys přivést +12V ze svorkovnice BD, pin 10, nebo ze zásuvky 12V. Do pátých dveří bys musel od světla natáhnout nový drát na mikrospínač zámku a druhý konec mikrospínače zapojit na společnou kostru uvnitř 5. dveří (pro osvětlení SPZ, zadní stírač a vyhřívání zadního skla)
Mike - FK

Příspěvek od Mike - FK »

Díky všem za odpovědi :) a chápu dobře že všechny zámky v pátých dveřích mají ten mikrospínač?? protože na netu jsem nasel i nejaky levnější - a nebylo to u toho psané. Tak jestli tam ten mikrospínač je - tak s tím bych si už nějak poradil
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Ne, staré zámky spínač nemají.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Odpovědět