Kontrolka oleje 1.9D
-
Kinkin - FK
Kontrolka oleje 1.9D
Zdravím, mám takový problém, když jedu delší dobu cca 10 kilometrů a motor má otáčky kolem 2500 - 3000 tak po vyšlápnutí spojky nebo po prutdkém klesnutí otáček mi začne blikat kontrolka oleje popřípadě začne svítit a když je motor cca 2 minuty v klidu (volnoběžné otáčky) tak kontrolka zhasne. Motor je ohřátý na provozní teplotu a čidlo oleje jsem už měnil. Olej mám uprostřed měrky 15W 40 ale nevím značku olejového filtru. Je možné že to může být způsobeno olejovým filtrem?
Nedá se třeba na olejovém čerpadle nastavit větší tlak? Jako třeba u Felicie 1.3?
Re: Kontrolka oleje 1.9D
Malej tlak oleje...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Kinkin - FK
Kovi, dá se to nějak doštelovat? A nebo je v čudu čerpadlo? 
Mno abych pravdu řekl, tak už si to nepamatuju a chytrou knížku jsem taky někomu věnoval. V garáži mám na starým PC dílenskou příručku, tak až tam budu mít cestu, zkusim se podívat. Ale raději se už začni poohlížet po čerpadle oleje.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
-
PavelKralicek
Ahoj,
Mám asi podobný problém, zhruba okolo 2700 otáček mi občas začne problikávat kontrolka oleje, i když ho je vevnitř požehnaně. Problém teda bude s tlakem oleje? Jak moc závažný je to problém? Mám co nejrychlejc zajet do servisu a čerpadlo si nechat vyměnit?
Předem díky za odpovědi a cenné rady.
Mám asi podobný problém, zhruba okolo 2700 otáček mi občas začne problikávat kontrolka oleje, i když ho je vevnitř požehnaně. Problém teda bude s tlakem oleje? Jak moc závažný je to problém? Mám co nejrychlejc zajet do servisu a čerpadlo si nechat vyměnit?
Předem díky za odpovědi a cenné rady.
No prvotně bych vyměnil policajta (čidlo). Pokud jste oba tak již učinili a problém trvá, tak pokud máte možnost nechte si změřit tlak oleje právě dírou na policajta. Pokud ne i tak doporučuju vyměnit zubové čerpadlo, protože to ani nic jiného pravděpodoně nebude.