Kontrolka oleje 1.9D

AEF
Kinkin - FK

Kontrolka oleje 1.9D

Příspěvek od Kinkin - FK »

Zdravím, mám takový problém, když jedu delší dobu cca 10 kilometrů a motor má otáčky kolem 2500 - 3000 tak po vyšlápnutí spojky nebo po prutdkém klesnutí otáček mi začne blikat kontrolka oleje popřípadě začne svítit a když je motor cca 2 minuty v klidu (volnoběžné otáčky) tak kontrolka zhasne. Motor je ohřátý na provozní teplotu a čidlo oleje jsem už měnil. Olej mám uprostřed měrky 15W 40 ale nevím značku olejového filtru. Je možné že to může být způsobeno olejovým filtrem? :scratch: Nedá se třeba na olejovém čerpadle nastavit větší tlak? Jako třeba u Felicie 1.3?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolka oleje 1.9D

Příspěvek od Kovi »

Malej tlak oleje...
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Kinkin - FK

Příspěvek od Kinkin - FK »

Kovi, dá se to nějak doštelovat? A nebo je v čudu čerpadlo? :scratch:
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Mno abych pravdu řekl, tak už si to nepamatuju a chytrou knížku jsem taky někomu věnoval. V garáži mám na starým PC dílenskou příručku, tak až tam budu mít cestu, zkusim se podívat. Ale raději se už začni poohlížet po čerpadle oleje.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
PavelKralicek

Příspěvek od PavelKralicek »

Ahoj,
Mám asi podobný problém, zhruba okolo 2700 otáček mi občas začne problikávat kontrolka oleje, i když ho je vevnitř požehnaně. Problém teda bude s tlakem oleje? Jak moc závažný je to problém? Mám co nejrychlejc zajet do servisu a čerpadlo si nechat vyměnit?

Předem díky za odpovědi a cenné rady.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No prvotně bych vyměnil policajta (čidlo). Pokud jste oba tak již učinili a problém trvá, tak pokud máte možnost nechte si změřit tlak oleje právě dírou na policajta. Pokud ne i tak doporučuju vyměnit zubové čerpadlo, protože to ani nic jiného pravděpodoně nebude.
Odpovědět