Filtr paliva 1.3

Simos 2P
135M, 136M
borlan - FK

Filtr paliva 1.3

Příspěvek od borlan - FK »

Drda píše:Dík za popis. 4erpadlo je teda pod sedačkama.
Ještě, co je teda ten plast v zadnim podběhu. A kde je teda palivovej filtr? Po otevření kapoty bych ho asi našel, ale venku leje, tak proč se nezeptat :mrgreen:. Má předepsán nějaký interval výměny?
Palivovej filtr je u Feldy lahůdka - najdeš ho jen zespodu před nádrží - takže na rampu, odmontovat kryt výfuku, já ještě spustil výfuk dolů a pak jakž takž přístup. Pěkná jabačka. Interval myslím 60tkm? 80tkm? Nevím jistě, v knize dočteš...
A jakej plast myslíš v zadním podběhu? Nemyslíš něco co souvisí s hrdlem nádrže?
borlan - FK

Re: systém přísunu paliva 1.3 MPi, nepříjemné zvuky

Drda píše:Tak můj filtr má 120 000. NO nic se zatím neděje, tak to asi řešit nebudu. Mimochodem, jak si poznal, že je jeho čas?
Já nepřišel na to jestli má svůj čas...ale kupoval jsem auto z druhé ruky, najeto x tkm, měl jsem potíže se startem a hledal jsem kdeco by mohlo být špatně. Vzhledem k tomu špatnému přístupu mi bylo jasné, že asi ten filtr nikdo nikdy neměnil a taky tak vypadal. Tak jsem zkusil vyměnit. Ale že by byl nějak zacpanej sem nezjistil, takže možná měnil předčasně...ale aspoň mám teď jasno kolik na něm mám natočeno... :-)
borlan - FK

JoS píše:...Jestli to někdo dělal bez spuštění nádrže,je národní hrdina a měl by dostat řád práce za údernictví! :)
Prosím poslat řád s jmenováním... :lol:
Já když se podíval na ten spodek a ty rezatý držáky nádrže, tak jsem radši úderničil... 8-) I tak to šlo, času to sežralo o něco víc... Jen jsem vyháknul zadní a střední díl výfuku z těch závěsů a spustil ho na nápravu a odšrouboval ten tepelnej kryt (v první chvíli jsem se lekl, že to je nějak skrz prošroubovaný nebo to někdo přinýtoval...ale opravdu to jsou atypické hlavy šroubů a montují se jen zezdola, i zarezlý šly docela dobře povolit). Ty sponky jsem na radu odstranil a místo nich jsem použil hadicové objímky na šroub.
borlan - FK

A pozor na dodržení směru toku paliva! Na filtru naznačeno.
Při demontování hadiček bacha - může být natlakováno palivo = obalit hadrem. Hned jak jsem oddělal jednu hadici, tak jsem vývod starého filtru zašpuntoval zátkou z nového filtru, pak druhou hadici a zase zašpuntoval. Když jsem to pak mimo odšpuntoval tak toho dost vyteklo...
borlan - FK

JoS píše:Zkoušel jsi pak přez něj foukat? :)
Mám pocit, že mě to nenapadlo...ale nebude to o něčem jiném foukat do suchého filtru a do nasáknutého benzínem? Ten nový jsi asi nenapustil a pak teprve zkoušel foukat? To by asi byl rozdíl? Nebo nemám pravdu?
borlan - FK

JoS píše:Ne,ten starý jsem vylil a nechal ho do druhého dne na sluníčku při 30 stupních.Nešel vůbec profouknout. :)
Tak to pak asi jo...no nedělám si iluze o tom mým starým, pochybuju, že ho někdo měnil a natočeno papírově 90tkm, podle prodejce +40tkm a realita bude ještě výše zřejmě...No i kdyby nezlobil, tak mám aspoň reálné datum-km kdy jsem tam dal nový. :-)
mikka

Příspěvek od mikka »

Taky se mi podařilo vyměnit palivový filtr bez spouštění nádrže a bez spouštění výfuku, se zadními koly na nájezdech ca 30 cm vysokých..
Nejhorší přístup je k hadicové sponce na přívodu benzínu do filtru.
Pomohl jsem si tím, že jsem odpojil hadičku výtlaku beznínu přímo na čerpadle a připevnil k ní lepicí páskou novou delší hadici. Po povolení příchytky filrtu jsem filtr i s hadičkou vtáhnul pod vůz, na novou hadici jsem připevnil novou šroubovací sponkou nový filtr, vtáhnul za novou hadici zpátky nahoru a filtr připevnil na místo. Pak jsem zkrátil novou hadičku přesně na míru a připevnil na výtlak čerpadla.
borlan - FK

mikka píše:Nejhorší přístup je k hadicové sponce na přívodu benzínu do filtru.
Mě šla ta původní hadička od čerpadla trochu vtáhnout pod auto, cca 10cm a to už mi stačilo k montáži...

Je vidět, že se dá často vymyslet x postupů a výpomůcek oproti ofiko řešení...
Návštěvník

Palivový filtr na 1,3

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den,koupil jsem palivový filtr Mann WK 42/2 a následně se dočetl,že tam může být i Mann WK 410.Každý je jiný,který je ten pravý?Je to r.v. 98 1,3 40 kW,s novou maskou.Děkuji.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Palivový filtr na 1,3

Příspěvek od Kuladmin »

Jestli se nepletu tak ten druhej je origo ten prvni je snad pro facka tam se daval. Skus dojit do prodejny zda ti ho vymeni + doplatek.
Návštěvník

Kupoval jsem to v Autokelly a ten prodavač tvrdil,že tam mohou být oba protože to má v počítači.Ten WK 410 je uzavřený(neprůhledný) a patří-alespoň mi to tak připadá do dalšího"obalu".Ten WK 42/2 je průhledný,vložka je viditelná a má po obvodu uprostřed malý rantl,který jakoby sloužil proti vyklouznutí ze svírací objímky,která by byla jeho jediným držákem.
salik - FK

Příspěvek od salik - FK »

kupoval jsem dnes otci taky pal. filter na 1,3 50kW a daly mi WK 410 stejnej jak na moji 1,6ku
Návštěvník

Na stránkách mann.com jsem zjistil,že WK 410 je pro Felicie II v provedení se vstřikováním a WK 42/2 pro verze s karburátorem.Tento filtr je také určen pro Favority o výkonu 40 kW.Pro jiné výkonové verze Favoritu je WK 32.Nikdy jsem Feldu s karburátorem neviděl.Možná snad pro jiné trhy...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak tak feldy s karbecy byly na vychod u nas nejsou a ten filtr se pouzival u facka z nej pochazi. Ma rada doporucuju dat tam co patri.
flacek - FK

Příspěvek od flacek - FK »

Favo karbec ( v motor. prostoru pred karbecem ) http://obchod.autokelly.cz/imageview.as ... IPS822.jpg
Felina strikacka ( u cerpadla ) napr http://www.autodily-dnd.cz/skoda/felici ... ne-d14383/
Terr - FK

Palivový filtr 1.3

Příspěvek od Terr - FK »

Ahoj,
hledal jsem na našem fóru, jak najít! a vyměnit palivový filtr u 1,3MPI.
Bohužel jsem našel návod pouze na 1.9D a tam chyběly obrázky ( :D ).
Rozebíral jsem něco na podlaze u zadních sedaček, je tam takové kolečko v podlaze, to jsem sundal, pod tím byly dvě hadice a konektor (předpokládám že je to víko od nádrže, protože když jsem sundal jednu tu hadičku tak mě postříkal benzín :D), každopádně při pokusu o odšroubování toho velkého víka jsem si málem vykloubil ruku, prostě se mi to nepodařilo :(
Může mi prosím někdo poradit, nebo linknout návod?

Díky
Raceman

Re: Palivový Filtr

Příspěvek od Raceman »

na jemnej palivovej filtr musíš vlézt pod auto a na nádrži je takovej hliníkovej válec a to je on :) k jeho výměně tě už musí vést instinkt co udělat v jakým pořadí
jinak hrubej filtr je na spodku čerpadla a to se vyndavá po odšroubování toho co u čeho sis vykloubil ruku ;)
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

Aha aha...a co je jemnej a hrubej filtr? :\ koupil jsem si nějaký palivový filtr od MANNu a to je vše, co vím. Nic o hrubosti tam mám dojem napsáno není.
Koupil jsem tento MANN - MF WK410
Raceman

Příspěvek od Raceman »

jemnej je ten váleček a hrubej je sítko na čerpadle
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

Racemane mrkni prosím na ten typ MANN - MF WK410 co jsem napsal. Třeba na eshopu Autokelly po vyhledání kódu. Protože to je právě ten váleček.

Mimochodem, který se má měnit po koupi auta? Resp. po jakých periodách se má který měnit.
borlan - FK

Ten "jemnej" (hliníkový váleček dole u nádrže) má psaný cyklus 60tkm...ale asi to nebude zase tak horký, ono se do toho nikomu moc nechce, tak tam bejvá mnohem déle. Většinou to vymění až novej majitel když hledá nějakou příčinu závady. Jako já - zřejmě jsem ho měnil jako první a bylo to asi ve 120tkm. Nic se nezměnilo, příčina byla jinde. Ale aspoň vím kolik na něm teď je... 8-)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

Locco: jo to je on
já ho třeba na ani jedný feldě nikdy neměnil a to mají všechny najeto přes 110 tis km
hrubej na čerpadle se nemění ten se jen čistí když se něco posere
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Dobrý je si pro ulehčení práce spustit nádrž níž aby ses tam líp vlezl. Hadičky si něčím stáhni aby nevyteklo moc paliva ( nějaké však vždy vyteče ). Taky je lepší mít nádrž spíš prázdnou než plnou. Plná se hrozně blbě usazuje na původní místo.
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

Díky za radu Hansi, ale na to jsem opravdu moc velký noobik :) vyměním si svíčky, vzduchový filtr, olej apod. drobnosti, ale tohle už fakt ne, jak se spouští nádrž nevím a ani se do toho raději pouštět nechci ;)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Spoustet nadrz neni vubec treba jen je dobre vytahnout ten filtr i s tim kouskem hadice co jde k cerpadlu a az pak ji sundat nandat na novy - bacha na sipku smer toku paliva!!! a pak zas jen nasunout zpet. Ideal je samozdrejmne auto zvednout.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Už jste se setkali s tim, že by na nějakých feldách palivovej filtr nebyl? Já si ho koupil že ho vyměnim a dneska jsem obhlížel spodek auta a neviděl jsem ho tam. A to podle knížky by měl bejt vidět už když ležim pod autem. A taky nevíte náhodou, jestli se ty šroubky co drží ten ochranej plech okolo vejfuku/nádrže daj vyměnit celý (šroubek+matička)? Jak jsem se totiž koukal, tak závity na nich se změnily v jeden velkej rez a pochybuju, že tu matičku sešroubuju, nebo natož pak tam dam novou. Takže zatim se mi ten plech sundavat nechce. Možná ale ani nebude potřeba ho sundavat, jelikož musim vyměnit nádrž :( , protože mi jí nějaká k_r_a propíchla v noci kvůli benzínu. :? Takže zatim jsem to zalepil opravnym kytem na nádrže, ale podle toho co říkal servisák ve škodě to neni na moc dlouho. (že prej benzín ten kyt časem rozleptá). Nejvíc mě na tom serou ty starosti s tim a taky to že nějakej blbec mi kvůli benzínu udělá dost škody navíc. A ani si ho nevzal všechen (měl jsem tam půl nádrže), protože ho dost vyteklo ven a znečistilo nám to trávu a louži. A poučení z toho je pro mě takový, že už vždycky budu parkovat auto na zahradu, i kdyby padaly trakaře. Zaparkoval jsem ho totiž před barákem, protože venku pršelo a mně se nechtělo otvírat v dešti bránu.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Mám najeto 160 tisíc, a filtr se ještě neměnil. Teda pokud ho nemění po těch 60 tis v servise, auto jsem kupoval se 100 tis.km ;) A měnit ten filtr ani nemám v plánu ;)
A jinak, je to ono, ten stříbrný válec? Obrázek
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Locco, nemusíš se bát. Já když to dělal poprvé tak jsem prostě vlezl do jamy a udělal to. Chce to být jen trochu šikovný a promyslet si to aby ses moc nenadřel...jako u každé práce ;)
Každý má ovšem jiné možnosti a vybavení. Jde to vyměnit i bez jamy před domem na chodníku. Postup má taky každý svůj jaký mu vyhovuje.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Sory toto by malo fungovať.

http://sklad.obrazku.cz/t147188_DSC00398.JPG
http://sklad.obrazku.cz/t147184_DSC00394.JPG
http://sklad.obrazku.cz/t147187_DSC00397.JPG
http://sklad.obrazku.cz/t147188_DSC00398.JPG
http://sklad.obrazku.cz/t147189_DSC00396.JPG

Inak po výmene ide o chlp lepšie a hlavne netrhá ked uberem plyn,ide pekne plynulo z vyšších otáčok na nižšie.
Tankoval som Shell,Slovnaft a poslednú dobu Jurki.Myslím že to je od Jurki a už budem chodiť len na Shell.
borlan - FK

Locco - zkus ještě tady na foru pohledat, dost se toho psalo, vč. mne. Já s nádrží nehýbal (rezatý úchyty), ale spustil jsem na nápravu výfuk (vyháknul z gum). Dělal jsem na rampě. A ty šrouby krytu výfuku - to jsou jen takové zvláštní hlavy šroubů, žádné matičky. Šrouby normálně zašroubované do podlahy zdola. Taky jsem myslel, že to s nima nepůjde, ale ukáže se, že to není nic strašné - jestli to bylo na 5ku očko? Rozhodně očko nebo golu! Stranovým bys asi ožvejkal...
Terr - FK

Příspěvek od Terr - FK »

Díky za radu chlapi,
zkusím to omrknout, jen co na to budu mít chvilku.
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

ahoj,nevim jestli je to u combika stejne,tak to popiši stručně:lepši je mit co nejmin benzinu v nadrži.pod sedačkami vyklopiš ten kulaty kryt a vytahneš hadičku se šipkou směrem ven,ze spod auta oddělaš zapadky co drži brzdove hadičky a povoliš 2 šrouby od nadrže a nechaš ji volně svěšenou,bud ji podložiš,nebo misto těch šroubu origo daš delši,pak jen rozpojiš hadičku a vytahneš ji i s filtrem ven...snad jsem na nic nezapoměl ;-)
civic66

palivovy filter

Příspěvek od civic66 »

Kde sa nachadza 1,3MPi.Diky
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: palivovy filter

Příspěvek od 103457 »

Pod autem hned u nádrže nad výfukem.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Re: palivovy filter

Příspěvek od Suri »

musíš zhodiť stredný aj koncový výfuk , ide to aj bez toho ale tie dve segerky a dva šrouby sú premňa rýchlejšie ako obmedzený priestor . potom kombinovanými kliešťami odskrutkovať také matice tri kusy čo držia krycí plech za výfukom ten zložiť hore na nádrži je vidieť taký hliníkový valec uchytený cez objímku a skrutku , odpojíš tú prívodnú hadičku čo je von , a vytiahneš ho s tej druhej hadice , tú krátku hadičku nasadíš a dáš na filter hned ako ho máš v ruke - namontuj ho správne ako ukazuje šípka smer toku dotiahni sponou , daj novú sponu na hadicu čo ostala nad nádržou nasad filter a snaž sa dotiahnuť tú sponu koľko pojde , klúčom šroubovákom ako to len pôjde , prípadne ak si niesi istý zhod zadné sedačky odklop kryt na podlahe a stade dotiahni poriadne . daj sponu , plechový kryt a výfuk a hotovo . na 50 000 km je pokoj , filter použi jedine Mann nie nejakú čínu
HOBBI - FK

Při rezervě paliva se dusí

Příspěvek od HOBBI - FK »

zdravim mozna se tu nekde tito potize uz vyskytuji...kdyz mi blikne kontrolka na benzinu tak po par kilometrech mi zacne motor kolisat...ba pri volnobehu se dusi a pak az zdochne...nedela to furt jenom nekdy ak to zacne delat tak 2krat po sebe to udela a pak se to opet rozjede. Ci radim 2 nebo 5 je to stejny ackoli mam uz nejake otacky nad 2ooo tisicech tak to dela s motorem to jak bych tel prestat no pak se po par mili sekundach opet rozjede...kdyz je nadrz plna nebo polovicna nedela to vubec nic ac koli zasviti kontrolka tak je to v cajku co to muze byt hosi....dekuju za vsechny rady....
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Re: Při rezervě paliva se dusí

Příspěvek od smrcek »

Palivový filtr, čerpadlo atd. zkus hledat ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Palivový čerpadlo (proměřit, zkontrolovat hrubej filtr), filtr paliva u nádrže (pokud nebyl měněnej tak vyměnit), kouknout do nádrže jestli u dna není nějakej bordel
A hledej, všechno co jsme tady uvedli je už řešeno (jak na to)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 24. čer 2012 11:29:07, celkem upraveno 1 x.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A ukazuje správně palivoměr? Aby nebyla skoro suchá nádrž.
HOBBI - FK

dodatok k prvotine
ked je nadrz plna, polovicna respk kym mi nezasvieti kontrolka motor slape ako ma....Akonahle mi zasvieti kontrolka na spotrebe problem je na svete....Nerobi to vzdy iba kedy sa mu zachce nema to ziadny pravidelny interval...Jednoducho motor zacne cukat pri volnobehu otazky klesaju a stupaju nanajvis po 1000 ako nahle je motor v pohybe tak pri 3a 4 prevodovom stupni otacky ako keby vypadli a milisekundach opat nabehnu...no je ot ako keby mi motor kapal za jazdy....ako nahle stojim na nejakej krizovatke a cakam na zelenu tak motor straca otacky a niekedy uplne vypne...po otocneni klucom motor nabehne niekedy treba dvakrat....a potom ide v pohode....akonahle natankujem tak aby mi nesvietila kontrolka motor ide ako ma.....kde je problem....
PS. zacalo to robit po vymene palivoveho filtra . Moze to byt pricina ze palivak bol spatny?
dakujem za vsetky rady ......
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Mne sa deje už dlhšie niečo podobné a podozrievam bordel v nádrži kvôli tankovaniu lacného benzínu predchádzajúcou majiteľkou. Možno je tam aj voda... Kým niesom na rezerve, tak je všetko tip-top. Až sa začnem blížiť k rezerve, tak občas auto stratí ťah, akoby nasalo vzduch (ale aj keď idem rovno, takže vzduch nasať nemohlo), potom ním trhne a ide akoby sa nič nestalo. Už dlho sa chystám vytiahnuť palivový filter, čerpadlo, pozrieť hrubý filter na čerpadle, ale je to hnusne špinavá robota a nechce sa mi do toho. Už som sa však zaviazal, že to urobím na jar konečne :lol:
Ešte dodám, že na voľnobeh som problém nespozoroval!
HOBBI - FK

jj presne ako pises rednex...no ja som antitalent do aut takze ja si na to netrufnem....prvykrat som hladal palivak niekde v mmotorovej casti no teraz uz viem ze je pri nadrzi....
takze pozriet palivak, filtre a tak isto aj cerpadlo popripadne nadrz ci nie je zaprudena od spiny
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Pánové malé upřesnění ,ikdyž jedeš po rovině tak se pohybuje hladina paliva---Při brzdění dopředu,při přidání plynu dozádu a tím by se mohl dostat vzduch do palivového potrubí.
favo

Příspěvek od favo »

Tvůj problém nemá s benzínem ani lambdou nic společného. Přesně co píšeš dělá felda mího otce a dělá to od chvíle co jí jako fungl novou koupil. Byl to i reklamovat a neuspěl s tím, že počítač jim nic neukázal čili je to OK. Moje teorie podle toho co jsem měl možnost vyzkoušet a stímto autem zažít je, že je blbě nastavený plovák a ve chvíli kdy se rozsvítí hladové oko už v nádrži skoro žádný benzín není. Prozatím se to vyřešilo tak, že se prostě tankuje dřív než se hladové oko rozsvítí. Každopádně jak bude příležitost tak se na to čerpadlo otcovi podívám a zrovna se vymění i palivový filtr, který je na autě ještě původní. Když to porovnám se svojí feldou tak ta začne přesně tohle dělat až ve chvíli když už mi pc hlásí dojezd jen pár kilometrů a ještě musím jet do kopce. Žiji s tím že když mi pc zapípá a řekne že mám v nádrži benzín jen na 50km tak první cesta je k benzínce.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jen potvrzuji teorii co napsal Favo.mě to dělá to samí,a začalo to až po době když jsme vyndal palivový čerpadlo s plovákem.předtím to bylo v cajku.mám asi rozhozenej plovák a prostě to ukazuje víc než co tam opravdu je a i se mi to potvrdilo když mě to jednou na dálnici nechalo v kopci tak jsem to rozdělal a ejhle ono v tý nádrži fakt skoro nic nebylo ;) jinak ten plovák se dá prej nějak seřídit že je na něm nějaký kolečko kterým se šteluje odpor a tím i jak ukazuje budík palova.takže to chce vytáhnout benzín z nádrže uplně.nalejt tam tolik kolik by mělo bejt v nádrži když se rozsvítí hladový oko a podle toho seřídit plovák.to si myslím já že bych to tak seřídil ale asi je na to jinej postup :oops: samozřejmě tohle dělat někde na rovině v tesku v garážích třeba a pokud možno mít u toho zapálený cigáro :twisted:
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

favov príspevok má logiku a mohol by to byť aj môj problém, lebo napr. minule som nabral 15l (blikalo mi oko) a po naštartovovaní mi ukazovalo niečo cez 15l. Po troche jazdy sa ručička presunula na 20l a odvtedy už si klesá adekvátne nájazdu...

Tá možnosť nastavenia ma zaujala, rozveďte to ak ste to robili. :)
mikka

Příspěvek od mikka »

Podle DP má být někde v připojovací přírubě palivového čerpadla seřizovací šroub chráněný pojistkou. Nastavuje se tím odpor 255 +/-5 Ohmů při 7 lt.benzinu v nádrži.
Já jsem na čerpadle žádné seřizování nenašel.
Ale možná by stačilo trošku přihnout ten zahnutý drát, na kterém je plovák.
HOBBI - FK

1. no takze palivak vymeneny problem vyrieseny motor fici ako namydleny blesk, skoda ze som nemal fotak a odfotil ten sajrajt ktory vytiekol z filtra...staci ak si predstavite vodu+skvara dokopy krasna cierna gebuzina....sa cudujem ze som vobec na tej felde niekam dosiel....len sa obavam ze bude treba rozobrat celu nadrz vycistit....nemate nahodou skusenosti ako to urobit aj bez toho....viem ze su na to nejake aditiva ktore dokazu pekne ten humus kentus rozobrat...ja viem palivak bude treba kupit druhy ale to je to najlacnejsie riesenie ako rozoberat nadrz to je na min den dva v garazi a na to teraz casu velmi niet....poradte!!!
2. dnes vymena sviecok a vzduchoveho filtra sviecky su vypalene jak drevo po opekacke a vzduchovy zaneseny des a hroza....tak dufam ze teraz sa uz dusit nebude....takze po vymene vsetkeho natankovane shell v-power racing 100 na precistenie sajrajtu v nadrzi...a uvdime vysledok odhadujem tak o 4 dni vysledok ohlasim....
Odpovědět