Problem s alarmom

juro111
Kontaktovat uživatele:

Problem s alarmom

Příspěvek od juro111 »

Ahojte.
Mám taký zaujmavý problém s alarmom. Stáva sa mi, že večer zrazu začne húkať. Všimol som si, že to býva keď na auto prestane svietiť slnko, alebo keď večer auto začne chladnúť. Neviete niekto čím by to mohlo byť?
Mám alarm Avistar.
Ďakujem za nápady.
smazany clen - FK

Re: Problem s alarmom

Příspěvek od smazany clen - FK »

Máš u alarmu otřesové čidlo?? Jestli máš a má regulaci spínanéhp nárazu, tak zkus snížit hladinu, nebo ho deaktivuj a uvidíš co to bude dělat. Asi to bude tím jak ti auto na slunci pracuje, tak ti asi něco v tom rupne. Myslím nějaký plastík, bo co a udělá to podnět k aktivaci poplachu. Já jsem tohle odlaďoval asi týden na Magicaru.
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

To neviem či mám tam také čidlo. Ja som to kúpil už aj s alarmom. Ale pravdepodobne tam asi nebude, lebo raz som skúšal s autom triasť a nič sa nestalo. A to som s tým autom pekne kýval. Raz som ale zistil, že keď trochu ťuknem do niektorého predného kolesa, tak sa sputí. Môže to byť to čidlo? Alebo to je niečo iné? Prípadne kde by som to otrasové čidlo mohol hľadať?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Otřesové čidlo reaguje právě spíš na klepnutí, než na třesení. Stačí třeba dlaní plácnout do střechy a spustí se.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

juro111 píše:To neviem či mám tam také čidlo. Ja som to kúpil už aj s alarmom. Ale pravdepodobne tam asi nebude, lebo raz som skúšal s autom triasť a nič sa nestalo. A to som s tým autom pekne kýval. Raz som ale zistil, že keď trochu ťuknem do niektorého predného kolesa, tak sa sputí. Môže to byť to čidlo? Alebo to je niečo iné? Prípadne kde by som to otrasové čidlo mohol hľadať?
Otřesové čidlo bývá buď externí - přidělané někde mimo řj alarmu anebo interní - zabudované přímo v řj alarmu.Ten tvůj alarm neznám,ale většinou se dá podle frekvence blikání LEDky - po deaktivaci alarmu kdy byl spuštěný poplach - vyčíst které čidlo nebo vstup poplach způsobil.Chtělo by to manuál.
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Ivarek píše: Otřesové čidlo bývá buď externí - přidělané někde mimo řj alarmu anebo interní - zabudované přímo v řj alarmu.Ten tvůj alarm neznám,ale většinou se dá podle frekvence blikání LEDky - po deaktivaci alarmu kdy byl spuštěný poplach - vyčíst které čidlo nebo vstup poplach způsobil.Chtělo by to manuál.
To som si myslel aj ja, ale takto mi to asi nefunguje. Nejaký návod na to mám, ale tá ledka potom nič neprezradila. Po odomknutí prestala blikať.
Kde by som mohol nájsť tú riadiacu jednotku alarmu? Ako to asi vyzerá?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Origoš se dával do motorového prostoru vedle baterky. Dodělávka může být kdekoli za palubkou, nebo v motorovém prostoru.
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Atnarfus píše:Origoš se dával do motorového prostoru vedle baterky. Dodělávka může být kdekoli za palubkou, nebo v motorovém prostoru.
Toto bude asi dorábané, lebo pri baterke nie je nič.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Pak musíš hledat...buď pod kastlikem na krámy před spolujezdcem anebo pak pod budíkama.Cvakej ovladačem na alarm a poslouchej kde v autě cvakaj nějaký relátka.
Jinak to otřesový čidlo může být v sobě čítač pulsů a pak nereaguje třeba jen na jeden otřes ale až více otřesů za sebou.A na zatřesení s autem to nemusí makat,nejlepší je zkoušet dlaní bouchat do A sloupku.
A co se týká té LEDky,když po poplachu alarm deaktivuješ tak zkus zapnout zapalování jestli ta dioda nevybliká kod až při tom zapnutí klíčku.
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Ivarek píše:Pak musíš hledat...buď pod kastlikem na krámy před spolujezdcem anebo pak pod budíkama.Cvakej ovladačem na alarm a poslouchej kde v autě cvakaj nějaký relátka.
Jinak to otřesový čidlo může být v sobě čítač pulsů a pak nereaguje třeba jen na jeden otřes ale až více otřesů za sebou.A na zatřesení s autem to nemusí makat,nejlepší je zkoušet dlaní bouchat do A sloupku.
A co se týká té LEDky,když po poplachu alarm deaktivuješ tak zkus zapnout zapalování jestli ta dioda nevybliká kod až při tom zapnutí klíčku.
Aj to som skúšal. Nevyblikala nič. Ale skúsim alarm aktivovať otvorením dverí a uvidím či vtedy niečo ukáže. Možno ukazuje len niektoré prípady.
Keď budem mať čas, tak to skúsim pohladať. Zatial dik,
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Ivarek píše:Pak musíš hledat...buď pod kastlikem na krámy před spolujezdcem anebo pak pod budíkama.Cvakej ovladačem na alarm a poslouchej kde v autě cvakaj nějaký relátka.
Zatial som nemal čas podrobne hladať, ale skúšal som to zapínať keď som sedel v aute ale nepočul som dokpy nič. Zamkol som sa v aute a potom som aktivoval alarm. Cvakalo to len pri tých servomotorkoch vo dverách a potom relátko na svetlá. Mne totiž neblikajú smerovky, ale svetlá.
Skúšal som aj búchanie do A stlpiku, aj na strechu, aj na kapotu ale nič. Tak neviem kde mi to ukryli. Ale skúsim sa ešte niekedy pozrieť pod tú schránku pred spolujazdcom. Snáď to niekde nájdem.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

juro111 píše: Zatial som nemal čas podrobne hladať, ale skúšal som to zapínať keď som sedel v aute ale nepočul som dokpy nič. Zamkol som sa v aute a potom som aktivoval alarm. Cvakalo to len pri tých servomotorkoch vo dverách a potom relátko na svetlá. Mne totiž neblikajú smerovky, ale svetlá.
Skúšal som aj búchanie do A stlpiku, aj na strechu, aj na kapotu ale nič. Tak neviem kde mi to ukryli. Ale skúsim sa ešte niekedy pozrieť pod tú schránku pred spolujazdcom. Snáď to niekde nájdem.
Jdi po tom relé na světla,máš na mysli parkovačky,že?Alarm buď bliká parkovačkama anebo blinkrama.A to relé je právě v tom alarmu.
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Áno, bliká mi to parkovačkami. Ja som myslel, že to cvaká to relé na svetlá pri poistkách. Alarm ide mimo toto relé?
No skúsim to pohladať. Diky
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

juro111 píše:Áno, bliká mi to parkovačkami. Ja som myslel, že to cvaká to relé na svetlá pri poistkách. Alarm ide mimo toto relé?
No skúsim to pohladať. Diky
Jojo,to je relé v alarmu.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Parkovačky totiž origoš žádné rele nemaji. To co cvaká bude přímo v tom alarmu.
Odpovědět