Problem s alarmom
- juro111
- Kontaktovat uživatele:
Problem s alarmom
Ahojte.
Mám taký zaujmavý problém s alarmom. Stáva sa mi, že večer zrazu začne húkať. Všimol som si, že to býva keď na auto prestane svietiť slnko, alebo keď večer auto začne chladnúť. Neviete niekto čím by to mohlo byť?
Mám alarm Avistar.
Ďakujem za nápady.
Mám taký zaujmavý problém s alarmom. Stáva sa mi, že večer zrazu začne húkať. Všimol som si, že to býva keď na auto prestane svietiť slnko, alebo keď večer auto začne chladnúť. Neviete niekto čím by to mohlo byť?
Mám alarm Avistar.
Ďakujem za nápady.
-
smazany clen - FK
Re: Problem s alarmom
Máš u alarmu otřesové čidlo?? Jestli máš a má regulaci spínanéhp nárazu, tak zkus snížit hladinu, nebo ho deaktivuj a uvidíš co to bude dělat. Asi to bude tím jak ti auto na slunci pracuje, tak ti asi něco v tom rupne. Myslím nějaký plastík, bo co a udělá to podnět k aktivaci poplachu. Já jsem tohle odlaďoval asi týden na Magicaru.
- juro111
- Kontaktovat uživatele:
To neviem či mám tam také čidlo. Ja som to kúpil už aj s alarmom. Ale pravdepodobne tam asi nebude, lebo raz som skúšal s autom triasť a nič sa nestalo. A to som s tým autom pekne kýval. Raz som ale zistil, že keď trochu ťuknem do niektorého predného kolesa, tak sa sputí. Môže to byť to čidlo? Alebo to je niečo iné? Prípadne kde by som to otrasové čidlo mohol hľadať?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Otřesové čidlo reaguje právě spíš na klepnutí, než na třesení. Stačí třeba dlaní plácnout do střechy a spustí se.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Otřesové čidlo bývá buď externí - přidělané někde mimo řj alarmu anebo interní - zabudované přímo v řj alarmu.Ten tvůj alarm neznám,ale většinou se dá podle frekvence blikání LEDky - po deaktivaci alarmu kdy byl spuštěný poplach - vyčíst které čidlo nebo vstup poplach způsobil.Chtělo by to manuál.juro111 píše:To neviem či mám tam také čidlo. Ja som to kúpil už aj s alarmom. Ale pravdepodobne tam asi nebude, lebo raz som skúšal s autom triasť a nič sa nestalo. A to som s tým autom pekne kýval. Raz som ale zistil, že keď trochu ťuknem do niektorého predného kolesa, tak sa sputí. Môže to byť to čidlo? Alebo to je niečo iné? Prípadne kde by som to otrasové čidlo mohol hľadať?
- juro111
- Kontaktovat uživatele:
To som si myslel aj ja, ale takto mi to asi nefunguje. Nejaký návod na to mám, ale tá ledka potom nič neprezradila. Po odomknutí prestala blikať.Ivarek píše: Otřesové čidlo bývá buď externí - přidělané někde mimo řj alarmu anebo interní - zabudované přímo v řj alarmu.Ten tvůj alarm neznám,ale většinou se dá podle frekvence blikání LEDky - po deaktivaci alarmu kdy byl spuštěný poplach - vyčíst které čidlo nebo vstup poplach způsobil.Chtělo by to manuál.
Kde by som mohol nájsť tú riadiacu jednotku alarmu? Ako to asi vyzerá?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Origoš se dával do motorového prostoru vedle baterky. Dodělávka může být kdekoli za palubkou, nebo v motorovém prostoru.
- juro111
- Kontaktovat uživatele:
Toto bude asi dorábané, lebo pri baterke nie je nič.Atnarfus píše:Origoš se dával do motorového prostoru vedle baterky. Dodělávka může být kdekoli za palubkou, nebo v motorovém prostoru.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pak musíš hledat...buď pod kastlikem na krámy před spolujezdcem anebo pak pod budíkama.Cvakej ovladačem na alarm a poslouchej kde v autě cvakaj nějaký relátka.
Jinak to otřesový čidlo může být v sobě čítač pulsů a pak nereaguje třeba jen na jeden otřes ale až více otřesů za sebou.A na zatřesení s autem to nemusí makat,nejlepší je zkoušet dlaní bouchat do A sloupku.
A co se týká té LEDky,když po poplachu alarm deaktivuješ tak zkus zapnout zapalování jestli ta dioda nevybliká kod až při tom zapnutí klíčku.
Jinak to otřesový čidlo může být v sobě čítač pulsů a pak nereaguje třeba jen na jeden otřes ale až více otřesů za sebou.A na zatřesení s autem to nemusí makat,nejlepší je zkoušet dlaní bouchat do A sloupku.
A co se týká té LEDky,když po poplachu alarm deaktivuješ tak zkus zapnout zapalování jestli ta dioda nevybliká kod až při tom zapnutí klíčku.
- juro111
- Kontaktovat uživatele:
Aj to som skúšal. Nevyblikala nič. Ale skúsim alarm aktivovať otvorením dverí a uvidím či vtedy niečo ukáže. Možno ukazuje len niektoré prípady.Ivarek píše:Pak musíš hledat...buď pod kastlikem na krámy před spolujezdcem anebo pak pod budíkama.Cvakej ovladačem na alarm a poslouchej kde v autě cvakaj nějaký relátka.
Keď budem mať čas, tak to skúsim pohladať. Zatial dik,
- juro111
- Kontaktovat uživatele:
Zatial som nemal čas podrobne hladať, ale skúšal som to zapínať keď som sedel v aute ale nepočul som dokpy nič. Zamkol som sa v aute a potom som aktivoval alarm. Cvakalo to len pri tých servomotorkoch vo dverách a potom relátko na svetlá. Mne totiž neblikajú smerovky, ale svetlá.Ivarek píše:Pak musíš hledat...buď pod kastlikem na krámy před spolujezdcem anebo pak pod budíkama.Cvakej ovladačem na alarm a poslouchej kde v autě cvakaj nějaký relátka.
Skúšal som aj búchanie do A stlpiku, aj na strechu, aj na kapotu ale nič. Tak neviem kde mi to ukryli. Ale skúsim sa ešte niekedy pozrieť pod tú schránku pred spolujazdcom. Snáď to niekde nájdem.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jdi po tom relé na světla,máš na mysli parkovačky,že?Alarm buď bliká parkovačkama anebo blinkrama.A to relé je právě v tom alarmu.juro111 píše: Zatial som nemal čas podrobne hladať, ale skúšal som to zapínať keď som sedel v aute ale nepočul som dokpy nič. Zamkol som sa v aute a potom som aktivoval alarm. Cvakalo to len pri tých servomotorkoch vo dverách a potom relátko na svetlá. Mne totiž neblikajú smerovky, ale svetlá.
Skúšal som aj búchanie do A stlpiku, aj na strechu, aj na kapotu ale nič. Tak neviem kde mi to ukryli. Ale skúsim sa ešte niekedy pozrieť pod tú schránku pred spolujazdcom. Snáď to niekde nájdem.
- juro111
- Kontaktovat uživatele:
Áno, bliká mi to parkovačkami. Ja som myslel, že to cvaká to relé na svetlá pri poistkách. Alarm ide mimo toto relé?
No skúsim to pohladať. Diky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jojo,to je relé v alarmu.juro111 píše:Áno, bliká mi to parkovačkami. Ja som myslel, že to cvaká to relé na svetlá pri poistkách. Alarm ide mimo toto relé?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Parkovačky totiž origoš žádné rele nemaji. To co cvaká bude přímo v tom alarmu.