Zimní clona přední masky
-
MATTESS - FK
Re: Zimní clona přední masky
Dnes o tom hovořil odborník na Motožurnálu. Jeho závěr - doporučuje. Jen jsem tu debatu moc neslyšel, měl jsem v práci nějaké jednání. Osobně dávam karton před chladič na obě běžný auta - P106 a Fabii
http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/ ... me--817987
http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/ ... me--817987
-
pepiv - FK
Sakryš chlapi, jsme tady jedna velká Felinářská rodina... Nechytejte se hned každé cepoviny a nerozvádějte ji do absurdit. To je jasný, když má někdo auto v garáži, že to nebude hned zdechat, zatímco zavírá a zamyká, ale nechá to běžet.
Důležitý je systematicky nenechávát auto "vytápět a rozmrzávat", když ho mám venku, stylem: nastartuju, zapnu topení na max. a přijdu až za 20 minut, to je špatně, páč ten motor při velkých mrazech takovým zacházením trpí. Stejně tak ale trpí (a spíše i víc), když ho někdo studený vytáčí a zatěžuje na vyšší kvalty. Dobře fungující termostat je základ, to máte pravdu a taky ho dobře fungující, pevně věřím, všichni na tomto vláknu mají.
Důležitý je systematicky nenechávát auto "vytápět a rozmrzávat", když ho mám venku, stylem: nastartuju, zapnu topení na max. a přijdu až za 20 minut, to je špatně, páč ten motor při velkých mrazech takovým zacházením trpí. Stejně tak ale trpí (a spíše i víc), když ho někdo studený vytáčí a zatěžuje na vyšší kvalty. Dobře fungující termostat je základ, to máte pravdu a taky ho dobře fungující, pevně věřím, všichni na tomto vláknu mají.
nechat auto běžet na volnoběh před barákem 20min.může jen blázen stejně se v tom mrazu na volnoběh ten motor ani neohřeje a ještě k tomu když někdo nastartuje a hned votočí větrák na 4 a dá topení na plno tak stějně všechno teplo tomu motoru sebere.Nejlepší je nastartovat než všechno zavřu běží to 2 minuty a pak v klidu jedu lechce s plynem a auto se plynule zahřívá a po 2km docela pěkně topí :Já osobně průduch dole v nárazníku zakrývám a jesi v zime jedu 5 nebo 50km tak teplota je pořád 85stupnů
-
pepiv - FK
Přesně tak. Taky jsem se díval na to forum o zakrývání chladičů, na které sem dal někdo odkaz. Někdo tam napsal, že budík teploměru chladící kapaliny je nejdůležitější budík v autě a má recht!straca píše:nechat auto běžet na volnoběh před barákem 20min.může jen blázen stejně se v tom mrazu na volnoběh ten motor ani neohřeje a ještě k tomu když někdo nastartuje a hned votočí větrák na 4 a dá topení na plno tak stějně všechno teplo tomu motoru sebere.Nejlepší je nastartovat než všechno zavřu běží to 2 minuty a pak v klidu jedu lechce s plynem a auto se plynule zahřívá a po 2km docela pěkně topí :Já osobně průduch dole v nárazníku zakrývám a jesi v zime jedu 5 nebo 50km tak teplota je pořád 85stupnů
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Vlada320:
Jak někteří píší,kus kartonu na velikost chladiče,dělám to taky každou zimu strčím za masku mezi ten plastovej sběrač a v pohodě páč jezdim pouze 6kmdo práce a 7km z práce a ztoho polovina cesty je z kopce,nedej na žádný vysmívání skovej to za masku a máš pokoj
Jak někteří píší,kus kartonu na velikost chladiče,dělám to taky každou zimu strčím za masku mezi ten plastovej sběrač a v pohodě páč jezdim pouze 6kmdo práce a 7km z práce a ztoho polovina cesty je z kopce,nedej na žádný vysmívání skovej to za masku a máš pokoj
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
přestaňte se hádat, spodní kus je vyprodanej, horní za chvíli bude taky.

- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
vyráběli i spodní kus joooo?????
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Vašku,ja vždy viděl prodávat jen tu horní!!!! O spodní slíším a už i vidím prvně...

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já už na ně koukal loni, spodní bych užil, horní nikoliv. Koukal jsem i jinam a je fakt, že OBautodíly jsou bezkonkurenčně nejlevnější.
http://www.zbozi.cz/items?q=zimn%C3%AD% ... hMlGbQ56RA
Ikdyž na druhou stranu 350,-Kč za kousek polskýho plastu je stejně ranec
http://www.zbozi.cz/items?q=zimn%C3%AD% ... hMlGbQ56RA
Ikdyž na druhou stranu 350,-Kč za kousek polskýho plastu je stejně ranec
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Ta spodní se mi taky líbí....ale fakt 350 za plast??? Uvidíme jak to bude,třeba ji koupím-nevím-budíky nevyšli,vemu je raději od Péti......
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jedině, že by někdo kuknul, kolik to stojí přímo v polsku.
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
To by taky nebylo špatní.....určitě mají jinou cenovku......

Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 01. pro 2010 19:16:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě sehnat někoho, kdo poblíž bydlí nebo tam jezdí. Ideální by bylo přes Č. Těšín, na polské straně je mototechna i pro škodovky hned na prvním kruháči.
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Nekdo ochotní ze severní moravy????
Komu není rady tomu není pomoci. Když do auta naserete něco co tam výrobce nedal a tudíš s tím ani nepočítal když navrhovali chladící okruh tak se nedivte že vám to dělá v zimě psí kusy. Já jezdím ten nejlevnější polskej termostat a motor se zahřeje na 90°C a tam taky zůstane , zima nezima. V létě samozřejmě leze i výš. Co se týká toho zahřívání na volnoběh ano, nemá se to a co budeš dělat v kolonách a na křižovatkách a v městských zácpách, vypneš motor a budeš tlačit ? Je to to samí co zahřívání na volnoběh. Tohle téma je stejně o ničem a nikam se stejně nedoberem , pokud totiž někomu vadí že mu reduktor bere teplo z malého okruhu a myslí si že to vyřeší dečkou nebo clonou před chladičem , tak mi nezbývá nic jiného než mu popřát hodně štěstí s tou dečkou (pertinaxem)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Dexter - FK
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Já mám termostat v pořádku a spodní kryt používám už druhou zimu a nemůžu si stěžovat. Přehřívání nehrozí, topí to skoro po kilometru a je to i aerodynamický prvek

-
Dexter - FK
ještě vidím jako pozitivum to že se nezase.... chladič bordelem ze silnice jako břečka se solí atd.
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
V tom máš taky pravdu Dexter a taky na kratké jízdy nemusí byt špatná at máš termostat v super stavu........

-
Radekff - FK
Clonu před chladič používám, je dobrá hlavně k tomu, že dejme tomu po ujetí 20Km je v chladiči teplota 80'C (motor 90C).
Při 20Km bez clony má chladič dejme tomu
10'C. Na půl hoďky si skočíte na nákup..... tím jsem chtěl říct,že s tou clonou motor vydrží déle ohřátý. Mám to ozkoušené a je to tak!!
Při 20Km bez clony má chladič dejme tomu
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Mít po 20 km na chladiči 10 stupňů tak jedu do servisu a ne na nákup 
-
Radekff - FK
Jsi to nepochopil?? V motoru ti ti drží termostat, když je venku -20C si mysliš že tam máš víc?
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
A ty mi chceš říct, že motor se ohřejvá do 90 stupňů a pak se přestane zahřívat a termostat se neotevře? 
-
Radekff - FK
samozřejmě že hřeje dál. ale nedokáže hřát na tolik aby vodu v chladiči udržel na 90. Jednoduchej test, stojíš v -20 venku jsi v poho...vystrčíš li ve stejné teplotě v 90Km/h hlavu z okénka namrzne ti ksicht. přitom tě tvá pumpa stále ohřívá. Proč se to děje??? Asi vítr.....
Možná by sis to měl nejdřív zkusit než začneš dělat teoretické závěry. A že jsem blázen ? Ano jsem ,aspoň to všichni tvrdí, někteří mě titulují i hůřstraca píše:nechat auto běžet na volnoběh před barákem 20min.může jen blázen stejně se v tom mrazu na volnoběh ten motor ani neohřeje ...........
Moje felda 1.4 MPi
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Radekff: Takže po 20 km jízdě bez tvé zimní masky klidně zastavíš a holou ruku položíš na žebra chladiče 
-
Psykopath - FK
Uz jsi to nekdy zkousel ze to tvrdis? Zrovna dnes rano kdyz jsem si startoval auto nez jsem odesel z prace, jsem mel v aute -10°C, kdyz jsem po 12-ti minutach prisel, v aute bylo 14°C. A to mam teplotu naplno a ventilator na 3. Teplota motoru kolem 70°C.straca píše:nechat auto běžet na volnoběh před barákem 20min.může jen blázen stejně se v tom mrazu na volnoběh ten motor ani neohřeje a ještě k tomu když někdo nastartuje a hned votočí větrák na 4 a dá topení na plno tak stějně všechno teplo tomu motoru sebere.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych to zde asi hnal do finále
, zimní clona přední masky se vyřešila, co človíček, to názor, pokud bych to měl shrnout, kdo chce, ať si jí dá, kdo ne, ať se na to vyprdne. Další diskuze je bezpředmětná, hlavně to vaše dohadovací OT 
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
To já s tebou Vašku souhlasím,kdo ji chce tak si ji koupí........
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No zase by bylo celkem zajímavý aby někdo kdo jí má udělal třeba nějaký výzkum....tzn jedna jízda bez clony a druhá s ní,no a co to dělalo s teplotou,za jak dlouho nastoupá na určitou hodnotu atd.Nechce se někomu?By to bylo celkem zajímavý,ne?
-
Vrba - FK
Vašku, omlouvám se za další offtopic, ale zdá se mi zbytečný kvůli kravině zakládat další téma:
může mi někdo z těch odmítačů vysvětlit, co se studenému motoru děje tak strašného když běží na volnoběh. Já jenom jestli je to extra závažný přečin kvůli kterému bych se měl jít motoru omluvit...
může mi někdo z těch odmítačů vysvětlit, co se studenému motoru děje tak strašného když běží na volnoběh. Já jenom jestli je to extra závažný přečin kvůli kterému bych se měl jít motoru omluvit...
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Tak já to tedy zkusím...dám za masku karton a příští týden budu testovat
To bude šok 
Motoru asi nijak nevadí, že se zahřívá na volnoběh. Je fakt, že se píše, že je lepší motor prohřívat za jízdy, ale to je spíš myšleno tak, že je to lacinější (palivo se využije na ujetí nějakých pár km a nevyplývá se na volnoběh) a pak taky, že po zahřátí motoru na místě by se stejně nemělo auto zatěžovat hned po vyjetí naplno, protože třeba ložiska kol se tím chodem motoru na volnoběh nezahřála, hlavně v zimě.
Ale někde jsem taky četl, že to zahřívání na místě škodí převodovce. Že se určitá místa špatně mažou, když se netočí obě hřídele. Neví o tomhle někdo něco víc?
Ale někde jsem taky četl, že to zahřívání na místě škodí převodovce. Že se určitá místa špatně mažou, když se netočí obě hřídele. Neví o tomhle někdo něco víc?
-
keenworth - FK
Sem zvědavej, kdo příjde s inovačním řešením. Návod jak pomoci motoru rychleji se zahřát: 1) vstanu o půl hodiny dřív 2) vezmu prodlužovačku a horkovzdušnou pistoli 3) ohřeju vodu v chladiči 4) nahřeju olejovou vanu 5) vše sbalím, NASTARTUJU a můžu vyjet 
já byl vždycky vychováván v tom, že studenej motor je nejlepší nechat po nastartování v mírně větších otáčkách a po chvilce nechat lehce zahřát na volnoběh. To, že se motor "karbonuje?" při volnoběhu pro mě adekvátní argument. Studený motor = mírná nebo žádná zátěž. Toť můj názor.
já byl vždycky vychováván v tom, že studenej motor je nejlepší nechat po nastartování v mírně větších otáčkách a po chvilce nechat lehce zahřát na volnoběh. To, že se motor "karbonuje?" při volnoběhu pro mě adekvátní argument. Studený motor = mírná nebo žádná zátěž. Toť můj názor.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Smrčku já myslel ten vývoj/výzkum spíš s tím plastovým krytem o kterým se bavili kluci.smrcek píše:Tak já to tedy zkusím...dám za masku karton a příští týden budu testovatTo bude šok
-
pepiv - FK
Tak o pricipu zahřívání motoru - motorů na volnoběh se vede spousta vzrušivých debat nejen tady, ale snad na všech auto-tech-fórech.
Mů názor je takový, že pro styl "zahřívání jízdou" hovoří dvě pozitiva - dva přínosy: Jedno se jmenuje ekonomie, druhé čas. Když to mám rozvést: Ekomomií je myšleno lepší využití pohonných hmot, resp. jejich úspora a s tím se koneckonců pojí i ekologie (i když ta je, jak to tak bývá, i v tomto případě silně relativním pojmem). Slovo "čas" je přínosem hned ve dvou smyslech: 1) Ušetřený čas za event. "čekaní" ale hlavně, za 2) kratší čas (a to v extrému až o řád) zahřívání motoru na provozní teplotu. Je to logický: při jízdě jde do válců nepoměrně více "energie" než na vonoběh a právě ta zaručí rychlejší ohřev. Rychlejší ohřev znamená rychleji dosáhnutou provozní teplotu a tím menší opotřebení motoru. POZOR! Má to však své limity a proto motor zásadně nevytáčejme na vyšší otáčky v neprovozní teplotě! Moje rada na závěr: doporučuju v mrazivém počasí jet minimálně první kilometr trasy na dvojku při otáčkách motoru max 2200/min.
Mů názor je takový, že pro styl "zahřívání jízdou" hovoří dvě pozitiva - dva přínosy: Jedno se jmenuje ekonomie, druhé čas. Když to mám rozvést: Ekomomií je myšleno lepší využití pohonných hmot, resp. jejich úspora a s tím se koneckonců pojí i ekologie (i když ta je, jak to tak bývá, i v tomto případě silně relativním pojmem). Slovo "čas" je přínosem hned ve dvou smyslech: 1) Ušetřený čas za event. "čekaní" ale hlavně, za 2) kratší čas (a to v extrému až o řád) zahřívání motoru na provozní teplotu. Je to logický: při jízdě jde do válců nepoměrně více "energie" než na vonoběh a právě ta zaručí rychlejší ohřev. Rychlejší ohřev znamená rychleji dosáhnutou provozní teplotu a tím menší opotřebení motoru. POZOR! Má to však své limity a proto motor zásadně nevytáčejme na vyšší otáčky v neprovozní teplotě! Moje rada na závěr: doporučuju v mrazivém počasí jet minimálně první kilometr trasy na dvojku při otáčkách motoru max 2200/min.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Diskutovat se dá o všem
Osobně to dělám tak, že když přijdu k omrzlému autu, tak nahodím motor a začnu oškrabávat. Potom sednu a jedu. Pokud auto není omrzlé ani zasněžené, tak jedu hned. Studený motor samozřejmě jen tak lechtám, dokud se trochu neohřeje. Na chytré rozpravy o tom, jak poškodím motor kašlu. Až přijde jeho čas, tak ho opravím, nebo vyměním. Do té doby bude sloužit, jak já potřebuju
. Za odměnu se autovi dostane řádné i nadstandartní péče 
No a před chladič jsem strkal poskládanou protisluneční alu clonu
Osobně to dělám tak, že když přijdu k omrzlému autu, tak nahodím motor a začnu oškrabávat. Potom sednu a jedu. Pokud auto není omrzlé ani zasněžené, tak jedu hned. Studený motor samozřejmě jen tak lechtám, dokud se trochu neohřeje. Na chytré rozpravy o tom, jak poškodím motor kašlu. Až přijde jeho čas, tak ho opravím, nebo vyměním. Do té doby bude sloužit, jak já potřebuju
No a před chladič jsem strkal poskládanou protisluneční alu clonu
1,6 sportline 1999
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Po 4-5km mi slejzají vlasy horkem, když nechám topení na plný céres a bez dečky
1.6ka topí po půl kilometru (vlažný vzduch). Po pěti kilometrech taje sníh na oknech.
1.6ka topí po půl kilometru (vlažný vzduch). Po pěti kilometrech taje sníh na oknech.
-
Vrba - FK
Já asi tu clonu taky vyzkouším. Dnes jsem měl poměrně dlouhý výlet a za celou dobu jsem se nedostal nad 80st. Těch 80 mi to ukázalo když jsem vyjížděl dvoukilometrový kopec a na rovince to zase spadlo na 70
Novej termostat teď v zimě odmítám řešit, tak třeba pomůže...
Novej termostat teď v zimě odmítám řešit, tak třeba pomůže...
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Vrba: Správnej přístup 
No já to dělám asi takhle: ráno když je tak tech -10°C nastartuju a nechám to pár sekund chrochtat... otevřu bránu,sednu do auta, vyjedu, zavřu bránu, sednu do auta a jedu... jestli to minutu nebo dvě jede na volnoběh si myslim že to ničemu nevadí 
Ale já se chtěl spíš zeptat, mám Felicii se starou tváří, ale když bych chtěl dát karton před chladič tak jak ho tam dostanu?? to musím oddělat celou přední masku??? a na spodek to taky?? díki Laďa
Ale já se chtěl spíš zeptat, mám Felicii se starou tváří, ale když bych chtěl dát karton před chladič tak jak ho tam dostanu?? to musím oddělat celou přední masku??? a na spodek to taky?? díki Laďa
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
LadesFCB: Já tam mám čtvercovej kus umakartu. Nasunul jsem ho nejspodnější dírou až nahoru nad chladič a dole mi to krásně zapadlo za nárazník. Rozměr cca 35x35cm.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
pepiv - FK
Má někdo tu spodní clonu od Heka? Jaká je? Jde dobře umístit a dobře vycvaknout?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Koukni se k Fidllasoj na Kačenku Právě ji namontoval. 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
To bych ti nedoporučoval z kartónu. Když náhodou začně tání, tak se ti kartón rozmočí a když budeš jezdit, tak se roztrá a zasviní chladičsmrcek píše:Tak já to tedy zkusím...dám za masku karton a příští týden budu testovatTo bude šok
Nejspíš bych doporučoval nějaký plech, plast
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
To je drahý v OB díly u vás v H:K: to maj oba díly á 700,- za oba jakl vrch tak spodekDexter píše:tady tu clonu majíhttp://www.autoboxy.com/zimni-clona-mas ... /d-105620/
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
smrček:smrcek píše:Tak já to tedy zkusím...dám za masku karton a příští týden budu testovatTo bude šok
Musíš přímo na chladič a tak do 3/4