parkovani

pokec o všem možném i nemožném
Randsom - FK

parkovani

Příspěvek od Randsom - FK »

zdravim rad bych se zeptal jaky mate nazory na parkovani na ruznem povrchu
esi je lepsi parkovat na betonu ci na kostkach ci dlazdicich ci vylozene na trave ci na asfaltu nebo zamkove dlazbe nebo atd. osobne predpokladam ze asfalt a beton je na tom podobne a pak proste cim vic zelene pod autem tim hur nebot proste vlhkost. souhlas ci nesouhlas? jde mi hlavne o to esi je lepsi parkovat na silnici pred barakem nebo na zahrade kde je bud pisek nebo jen trava nebo takovy ty ctvercovy dlazdice jak maj uprosted tu diru
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Re: parkovani

Příspěvek od MARWiN »

myslim že každej by tu parkoval na zahradě,nejde ani tak o to,co je pod autem,ale spíš jako že máš auto na svém,za plotem :thumleft:
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

hledacz kez by to platilo i v Ostrave :?
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Co vím, tak je blbé parkovat na trávě. O hodně více trpí spodek auta od vlhkosti. Jestli to jsou, ale jen nějaký dlaždice a mezi nima spára přes kterou prorůstá tochu trávy, tak je to skoro jak celistvý povrch.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Podle mě pod to auto skoro nefouká. Když by to bylo někde na zahradě na trávě, tak to bude za plotem, který bude mít určitě podezdívku a zase tam bude foukat o to míň. Když se jukneš někde ven až bude sněžit a foukatm tak se podívej jak daleko to nafouká ten sníh. Bude to tak 15 cm za okraj auta a dál ani prd.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ideál je suchá teplá garáž, na podlaze umělou trávu, pod tlakem cpát do garáže kyslík, vrata neotvírat, auto nepoužívat. :? :?

Ty teda vymýšlíš chujoviny, 90% lidí má problém vůbec najít parkovací místo v dosahu bydliště, aby mohli auto alespoň občas zkouknout z okna. :?: :?: :?:
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

má pravdu ten chlap :D

\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

103457: s teplou garáží nesouhlasim.. prej vytápěná garáž je v zimě mnohem horší, než kdyby to auto stálo venku. Vlhkost se prej v teple mnohem víc odpařuje. A jestli kyslíkem myslíš čistej kyslík :lol: , tak je to taky špatně. Kyslík podporuje oxidaci kovu :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 05. led 2011 19:52:55, celkem upraveno 1 x.
Kaphi

Příspěvek od Kaphi »

Možná ještě lepší by bylo ho parkovat v přetlakové komoře z inertního plynu, aby bylo v chemicky stálém prostředí a v absolutní tmě samozřejmě. Pro jistotu několik desítek metrů pod zemí. :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já s teplou garáží souhlasím, pokud auto nepoužíváš a vrata neotevíráš, tak jak jsem napsal. :lol: :lol: :lol:

Pokud bych měl dle svého úsudku vybrat garáž, tak ideální je dřevěná nevytápěná garáž na podlaze zámkovou dlažbu, aby se voda mohla vsakovat. Tím myslím garáž, pro vozidlo, které je denně v pohybu na mokrých či zasněžených a solených silnicích. Sám takovou garáž mám a je neustále suchá i nyní v zimě či v létě za deště. Auto se nerosí, vnitřní teplota je cca vždy o 5 stupňů vyšší než venkovní.
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

:D :D ale to už jsme se dostali někam jinam, než bylo původně smýšleno :lol:
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

103457 píše:Pokud bych měl dle svého úsudku vybrat garáž, tak ideální je dřevěná nevytápěná garáž na podlaze zámkovou dlažbu, aby se voda mohla vsakovat. Tím myslím garáž, pro vozidlo, které je denně v pohybu na mokrých či zasněžených a solených silnicích. Sám takovou garáž mám a je neustále suchá i nyní v zimě či v létě za deště. Auto se nerosí, vnitřní teplota je cca vždy o 5 stupňů vyšší než venkovní.
Kdyby jsme s tatikem ten nas novy pristresek oblozili palubkama,tak vyhovuju :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

hledacz píše:Tweety: Taky záleží na velikosti zahrady, nadmořské výšce, průměrné vlhkosti, průměru ročních srážek, jestli se nenachází v zátopové oblasti, či blízko lesa, atd. Ono jestli fouká pod auto či ne, má asi největší vliv síla větru, bratru takový orkán to auto vyfouká dokonale. :mrgreen:
Nojo, kua, já bydlím pod vyhaslou sopkou, kdyby ta ku..va začala soptit tak mi zasviní popílkem garáž. :o Ale zase by bylo teplo, myslíte že by autu vyhovovalo, když by bylo zaparkováno na žhavé láze? Nebylo by to moc veliký teplo zespod. :lol: :lol:
Randsom - FK

Příspěvek od Randsom - FK »

vy jste se mi rozjely a zacali nekteri fantazirovat :-) no ja bydlim na vesnici takze s parkovanim nemam problemy omlouvam se ze jsem tuhle informaci nerekl driv ;-) jinak kdyz zaparkuju pred barakem tak ta silnice je mirne zkopce takze voda pri desti pekne odtece a nedrzi se kdybych parkoval na zahrade tak jsem v relativne v rovine. kazdopadne dekuji za vase reakce at uz realny ci ze sekce fantazie :-)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Tipoval bych, že nápady z oddělení fantazie jsou narážky na tento "velice zajímavý" dotaz :D :lol:

Jinak preferuji garáž v domě ... podlaha beton s kanálkem pro odtok vody...nevytápěná...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

hledacz píše:.... pokud se pohybujeme v rovině čistě teoretické, dřevo nebo plech?
Jednoznačne drevo. Plechová garáž v lete je pohroma.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jsem téhož názoru, že dřevo je lepší než plech, plech se rosí a to, jak v létě, tak v zimě a namrzá, dřevo nikoliv.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

103457 píše:Já s teplou garáží souhlasím, pokud auto nepoužíváš a vrata neotevíráš, tak jak jsem napsal. :lol: :lol: :lol:

Pokud bych měl dle svého úsudku vybrat garáž, tak ideální je dřevěná nevytápěná garáž na podlaze zámkovou dlažbu, aby se voda mohla vsakovat. Tím myslím garáž, pro vozidlo, které je denně v pohybu na mokrých či zasněžených a solených silnicích. Sám takovou garáž mám a je neustále suchá i nyní v zimě či v létě za deště. Auto se nerosí, vnitřní teplota je cca vždy o 5 stupňů vyšší než venkovní.
To má něco do sebe. Řeším rekonstrukci garáže z roku 1960. Tehdy se na cementu šetřilo a ještě zub času a soli se podepsal na zvětralém a neustále se drolícím povrchu. Tak se rozhoduji před koupí nového auta, že to dám do pucu. Buď z toho vymlátit zvětralý beton a dát nový a natřít to nějakou barvou na beton nebo tam dát dlažbu. Pokud by to mělo odpadní kanálek a vyústění do kanalizace, tak to neřeším, ale to nemá. Navíc je tam montážní jáma vlhko se drží. Tak jestli není meníš zlo to nechat být, jen spravit díry a aby se vlhkost mohla vsáknout než tam mít díky dlažbe neustále potopu. V souvislostí s vlhkem a lpg řeším i odvětrávání jámy. Uvažuji hodit do okýnka jak jsou luxfery větřák a natáhnout potrubí jak jak je ve vzduchotechnice do jámy.

Obrázek
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Pokud to máš za plotem na dvorku u jámy pár fošinek vyndat nadevřít vrata a v těch pářákách krásně vyschne,možná na zadní a přední stěně dát větrací mřížky-pokud je to možné vyndavací abys mohl dát v zimě komínek a namontovat kamna, míval jsem to tak když jsem vlastnil garáge, pak se tam dalo dělat i v zimě (kamna PETRY), kyblik briket a bylo :lol:
Odpovědět