ne ne, obvykle se ještě dávají větší vstřikovače, páč E85 má menší výhřevnost (tim pádem jede motor na chudou směs) a proto se ho do motoru musí cákat víc. A ještě jeden detajl, co se týče E85 (a ostatních bio"paliv")- ekologové se ohánějí tím, že je to ekologičtější (což pro ně znamená méně CO2), což neni ale pravda. Když se seštou úplně všechny emise dohromady (až po tu fázi, kdy to opouští váš výfuk), tak to dělá 2-3,5 krát (v závislosti na tom, jak se vyrábí líh) více CO2, než je u "neekologickýho" N95. To je už ale na jinou diskuzi.Surmi píše:Přestavba? hmm Přemapování jednotky +asi nějake pepší svíčky toť vše o přestavbe auta na E85
Test benzinu v 1.6
Re: Test benzinu v 1.6
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vyplatí se to vůbec? Jestliže současné vstřikovače nestíhají, to znamená že spotřeba na líh půjde fest nahoru.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Výpočet úspor
Spotřeba na N95 - 6,9 litrů - 227 Kč na 100 km (33Kč/1l)
Spotřeba na E85 - řekněme o 30% vyšší - 9 litrů - 216 Kč na 100 km (24Kč/1l)
Takže doufám, že se vám ta spotřeba nezvýší o tolik
Spotřeba na N95 - 6,9 litrů - 227 Kč na 100 km (33Kč/1l)
Spotřeba na E85 - řekněme o 30% vyšší - 9 litrů - 216 Kč na 100 km (24Kč/1l)
Takže doufám, že se vám ta spotřeba nezvýší o tolik
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Takže Verva 100 vyzkoušena.
Rozhodně to jde líp do otáček a neni to placebo.
Spotřeba skoro zanedbatelně menší.
Najeto 412 km a začala svítit rezerva.
Ale jede to s tim opravdu lépe.
Takže ode dneška jezdim jen na Verva 100.
Už jsem jí zas koupil po dojezdu hned plnou nádrž.
Rozhodně to jde líp do otáček a neni to placebo.
Spotřeba skoro zanedbatelně menší.
Najeto 412 km a začala svítit rezerva.
Ale jede to s tim opravdu lépe.
Takže ode dneška jezdim jen na Verva 100.
Už jsem jí zas koupil po dojezdu hned plnou nádrž.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Moje řeč. Jezdím podobné městské štreky jak si nedávno psal (rozvoz děcek do škol a manželky do práce). Denně cca 15 km a pak o víkendu trošku delší trasy a výlety. Průměrně to přitom žere 8,5 LPG a 2,5 N95. Pokud se jede dovolená, tak to spadne na 8 LPG a 0,5 N95.Atnarfus píše:Za 6 litrů jsem jel i po dálnici pohodovým tempem 120-130 (prázdné auto a prázdná dálnice). Jak je hustý provoz a kratší pojížďky, tak to jde rychle nahoru. Dvoukilometrové jízdy po městě to je zázrak se dostat k desítce.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Wenca - FK
včera jsem natankoval vervu 100, nicmene zadny velky rozdil v tom nevidím ale najel sem na to zatim jen asi 30km, jen to ze zpočatku z toho byla felda nejaka zmatená (cukala a horší starty), když byla zvyklá na N95 za 30,90 z Tank ONO 
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
to i moja si zvyka
treba jej slapnut na krk

Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
DannyS - FK
Takže je potřeba u 100vky seřídit znovu předstih apod.?
Jinak často beru u TankONO a ted po GO motoru - prasklé těsnění pod hlavou, prasklina v parohách, pístní kroužky také už dead, vydřenina na vnitřní straně lágr-kroužků, výměna oleje a filtru, doplnění převod. oleje a to včetně za 21k = 17k nové díly + 4k práce - mi to při 100Km/h dělá asi tak kolem 5-5,5l/100, někdy i více a tím spíše ted v zimě a na zimních gumách x let starých.
Už se těším, až se oteplí, nsadím skoro nové letní botičky á la Matador 165/75 R13.
... Mají najeto zatím asi jen 2-3k Km, takže skoro jako nové. 
Předtím jsem měl spotřebu na celou nádrž asi tak 420-450Km, ale ted jsem se dostal už na skoro na 540Km a to jsem jel už skoro na rezervu.
Najeto před GO asi tak 155k Km.
Hlavní je, proč jsem nakonec šel do GO, je ten, že sice po rovině to jelo docela v pohodě a rychle, ale do kopců se to vyloženě plazilo i na dvojku.
Mám Feldu 1.6 kombi newface.
Jinak často beru u TankONO a ted po GO motoru - prasklé těsnění pod hlavou, prasklina v parohách, pístní kroužky také už dead, vydřenina na vnitřní straně lágr-kroužků, výměna oleje a filtru, doplnění převod. oleje a to včetně za 21k = 17k nové díly + 4k práce - mi to při 100Km/h dělá asi tak kolem 5-5,5l/100, někdy i více a tím spíše ted v zimě a na zimních gumách x let starých.
Už se těším, až se oteplí, nsadím skoro nové letní botičky á la Matador 165/75 R13.
Předtím jsem měl spotřebu na celou nádrž asi tak 420-450Km, ale ted jsem se dostal už na skoro na 540Km a to jsem jel už skoro na rezervu.
Najeto před GO asi tak 155k Km.
Hlavní je, proč jsem nakonec šel do GO, je ten, že sice po rovině to jelo docela v pohodě a rychle, ale do kopců se to vyloženě plazilo i na dvojku.
Mám Feldu 1.6 kombi newface.
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
DannyS.
taky musíš napsat kde s tím jezdíš,
město,venku,kombinace,ale couračky po městě a ještě v zimě tak spotřeba leze nahoru
hlava: stále studenej motor
a dokola plyn,brzda mám na mysli semafory 
taky musíš napsat kde s tím jezdíš,
-
DannyS - FK
No, jezdím s tím zde v Pze, ale hlavně směr Jičín a Krkonoše.
... Tj. po R10, D11 a po 14 a po 16. 
Ted mám v plánu na jaře ještě samozřejmě výměnu AirFiltru a hlavně rozvodu.
Yetti98> Nechceš se někdy sejít krajane zde v Modřanech a že bychom si obhlídli tu benolem vonící krásky toho druhého a pokecali a vyměnili si zkušenosti?
Ted mám v plánu na jaře ještě samozřejmě výměnu AirFiltru a hlavně rozvodu.
Yetti98> Nechceš se někdy sejít krajane zde v Modřanech a že bychom si obhlídli tu benolem vonící krásky toho druhého a pokecali a vyměnili si zkušenosti?
-
robin1 - FK
Nie. Predstih si riadiaca jednotka reguluje sama.DannyS píše:Takže je potřeba u 100vky seřídit znovu předstih apod.?
-
DannyS - FK
robin1> Takže, jestli to chápu správně, tak žádné dodatečné úpravy nejsou potřeba?
Je lepší Verva 100 nebo Carrera 100?
Myslím tím pro lepší chod motoru, menší spotřebu a menší hluk.
Je lepší Verva 100 nebo Carrera 100?
Myslím tím pro lepší chod motoru, menší spotřebu a menší hluk.
-
RedmeX - FK
Nemýlite si motory? 1,6 má rozdeľovač, takže si rj nemôže upraviť predstih.
100 oktánový benzín určite dovolí vyšší predstih, ale ak to nenastavíte nič pôjde stále o niečo lepšie ako na 95 okt. Jediná zlá kombinácia je vyšší predstih a palivo s málo oktánmi...
100 oktánový benzín určite dovolí vyšší predstih, ale ak to nenastavíte nič pôjde stále o niečo lepšie ako na 95 okt. Jediná zlá kombinácia je vyšší predstih a palivo s málo oktánmi...
-
robin1 - FK
Pootočením rozdeľovača sa nastavuje len základná hodnota predstihu. Počas chodu motora sa o predstih stará riadiaca jednotka.
-
RedmeX - FK
1,6 nie je moja krvná skupina, tak to tak bude
Potom je to ešte lepšie... Má 1,6 aj čidlo klepania?
-
Marty_pv - FK
1.6 má čidlo klepání, takže víceoktanový palivo může být přínos
btw s tím rozdělovačem - bmm ho má taky a stejně si jednotka nastavuje předstih dle potřeby, rozdělovač už jenom rozděluje jiskru
btw s tím rozdělovačem - bmm ho má taky a stejně si jednotka nastavuje předstih dle potřeby, rozdělovač už jenom rozděluje jiskru
Marty_pv BMM má ale snímač otáčení na klice
1.6 ho má v rozdělovači se kterým se dá otáčet a tim "nastavit předstih"
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Ja som dnes dal lukoil 98, ide to citelne lepsie do otacok...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
-
dvbts - FK
Lukoil jsou akorat zlodeji a benzin jeden z nejhorsich. To radeji tankovat obyc 95 nez hnus na Lukoilu. Dej Vervu a uvidis....
-
DannyS - FK
... a jaké máte zkušenosti u TankOno? 
Já nakupuji hlavně u nich, ale nějak se dočítám často o neQualite jejich benolu.
Já nakupuji hlavně u nich, ale nějak se dočítám často o neQualite jejich benolu.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu tak na TankONO nemůžu říct křivé slovo
Akorát ty benzínky nejsou tak hezké jako ty dražší 
-
keenworth - FK
Až na to, že Tank ONO nikdy neprojde inspekcí. Vždycky dostanou nějakej ten milion pokutu, ale stále se jim to vyplatí... a české inspekci taky, protože z nich mají prachy, tak je nezavřou. Jinak po natankování u nich na autu nebylo poznat nic ( v okině - do felis bych to nenalil). Ale už z tý ceny poznáte, že to NENÍ - opravdu NENÍ normální benzín.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
keenworth: O jakých pokutách to mluvíš? Pokud vím tak jim neprošla jenom jedna benzínka v těch zveřejněných testech. Zbytek je JPP
Ty ceny jsou opravdu někde jinde, ale spotřeba i chování motoru je stejná jako kdykoli jinde
Nejlepší benzín jsem nabral v Německu (ale těch eur) a nejhorší u Globusu na Černém mostě. Např. na Globus v Padubicích taky nemůžu říct půl křivého slova
btw: OMV tady v Plzni taky byla označena, že dostala pokutu a vzhledem k ceně by to taky nikdo nečekal
Kvalita benzínu v ČR je prostě na mizerné úrovni a proto je mi jedno jestli naberu kvalitku za 31,5 nebo za 38,5...z výfuku to vyletí tak i tak
btw: OMV tady v Plzni taky byla označena, že dostala pokutu a vzhledem k ceně by to taky nikdo nečekal
Kvalita benzínu v ČR je prostě na mizerné úrovni a proto je mi jedno jestli naberu kvalitku za 31,5 nebo za 38,5...z výfuku to vyletí tak i tak
-
DannyS - FK
Uvažuji o tom, že bych ted v letním období - duben až září - bral 100vku do své 1.6 kombi, ale nevím, jestli se to vyplatí při dnešních nechutných a nelidských cenách a jestli je lepší Carrera nebo Vervo. 
-
keenworth - FK
smrcek: A ty si myslíš, že v tom seznamu od ČOIky je všechno?
Hele, můj známej se trochu pohybuje v tomhle odvětví, takže do toho vidí trochu víc, než já, kterej si max přečtu něco na internetu. Je to už nějakej ten pátek, co jsme se o tom bavili, takže si nepamatuju, co všechno u týhle společnosti bylo v nepořádku, ale mám takový tušení, že to palivo obsahovalo mnohem víc draslíku, než by mělo. Tobě na tom nepříjde nic divnýho, že mají o tolik levnější benzín? Já neříkám, že ti to potom nepojede, ale není to benzín, který splňuje jisté normy.
Hádat se s tebou nechci
Hádat se s tebou nechci
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
keenworth: Samozřejmě si dokážu představit, kolik velkých ryb v těch seznamech chybí. Na druhou stranu proč by tam měla chybět benzínka TankONO a všechny ostatní ne
Jak říkám JPP pro mě není důvěryhodný zdroj. Novinářům je to možná dobrý, ale já dám na zkušenosti 
-
Wenca - FK
na seznamu který neprošly je jedna jedinná takn ono, a na seznamu který prošly jsou všechny ostatní včetně přesnejch hodnot...tak mi netvrdte ze by si to nekdo jen tak dovolil pozměnit a balamutit lidi...navic jak uz jsem tu někde psal, na onovce u nás (kolaje u poděbrad) bylo skoro 14 dní v kuse několik aut celní správy a ne zrovna na kafi, takze si myslim ze i kdyby tam nejakej problem byl, tak uz davno neni. auto jezdi stejne jak na jinej benzin, tatovi taky, a vzhledem k tomu ze tam potkvavam ty samy lidi tak asi i jim...