Spojka
-
smazany clen - FK
Re: Spojka
Možná tak kolem šestky.Schválně si tam zavolej.Já bych si našel na tvým místě nějakýho staršího strejdu-automechanika s dílnou,kterej je v důchodu a dělá pomalu,ale poctivě. 
-
rahab15 - FK
me za ni rekli ve Fematu ve Velke Chuchli 6.200,- za spojkovy set Luk (lamela,pritlacak,lozisko) a praci. poptej se tady na klubu on se nekdo kdo by ji za uplatu udelal, jej tu spousta sikovnejch lidi 
-
X-ferda - FK
tak kamos mi dohodil mechanika a udela to levneji a rychleji...takze spokojenost 
-
rahab15 - FK
To je dobre ze ti to takhle dopadlo, hlavne si kup SCACHSku at to neco vydrzi ... 
-
X-ferda - FK
tak spojka uz je hotova,stalo to 4300 i s praci. Auto fakt jede lip,je i lepsi odezva na seslapnitu plynu,driv tam byla hrozna prodleva nez to zabralo. Ale to poskakovani, nez jsem si zvykl,ze spojka zabira uplne jinde...... 
-
X-ferda - FK
jeste takovej dotaz.....ma spojka neco spolecnyho s odezvou na seslapnuti plynu? driv kdyz jsem na to slapnul,tak chvili trvalo nez plyn zabere a ted po vymene tahne v pohode
-
smazany clen - FK
Tak tohle je fakt prdel,protože mě se zase po výměně spojky zlepšilo letní chrchlání po startu studeného motoru.Stačí po startu podržet plyn na alespoň 5vteřin nad 1000 ot(cca 1200-1500)a už to běží normálně,dřív jsem se ani nemohl rozjet.....
Musel jsem rozpojit konektor lambdy a snímače klepání,aby se jejich kablíky při spouštění převodovky nenapnuly a nepraskly.Třeba tam byl přechoďák a tím rozpojením a zasunutím...........no nevím.

Musel jsem rozpojit konektor lambdy a snímače klepání,aby se jejich kablíky při spouštění převodovky nenapnuly a nepraskly.Třeba tam byl přechoďák a tím rozpojením a zasunutím...........no nevím.
chtel bych se zeptat co vse obnasi vymena spojky?
musi se lez do palubky nebo tak neco? nebo se to dela jen v motorove casti?
musi se lez do palubky nebo tak neco? nebo se to dela jen v motorove casti?
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
-
Surmi - FK
ne do palubky nelezeš ,vyměna spojky probíhá jen v okolí motorového prostoru
ja sem se prave lekl,nekde sem tady cetl na foru ze mu zacal cvakat tachac kdyz ho dpojovali kvuli vymene spojky 
tak proto se ptam
tak proto se ptam
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
-
Marduk - FK
Dá se to udělat bez něj ? Případně stačí jen kousek kulatiny o stejném průměru jako hřídel ? Neví někdo průměr ?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zde je výkres trnu:
http://2i.cz/09bea78d5e
Bez trnu nemáš šanci lamelu vystředit. Když není lamela vystřezená, tak není možné nasadit převodovku.
http://2i.cz/09bea78d5e
Bez trnu nemáš šanci lamelu vystředit. Když není lamela vystřezená, tak není možné nasadit převodovku.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Nehroťte to. Lamelu vystředíš i šroubovákem. MUsí prostě sedět na střed setrvačníku. Nasadíš lamelu a spojku, spojku lehce přitáhneš na setrvačník a pak lamelu vastředíš. Okem kontroluješ vystředění. Až je to OK, tak spojku dotáhneš na setrvačník a ještě jednou zkontroluješ vystředění. Pokud se ti lamela posunula, povolíš spojku a znovu vystředíš.
Když v pohodě nasadíš převodovku, tak je lamela dobře vystředěná.
Když v pohodě nasadíš převodovku, tak je lamela dobře vystředěná.
1,6 sportline 1999
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ono jde jenom o to nasazení. Po montáži se při prvním vyšlápnutí spojky lamela srovná jak má.