PC postižení

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Hanz - FK

Re: PC postižení

Příspěvek od Hanz - FK »

já bych doporučil grafiku Nvidia GTX 460 1Gb. Přešel sem na ni před pul rokem z ATI 4870 a maximalni spokojenost, i cenovka je pěkná ;)

EDIT: Aha, vy se bavíte o AGP 8x tak to pardon
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

MajklGT píše:Model desky je GA8ik 5500 (treba). No jelikoz mas agp pak doporucuju tu 3850 nebo 4650, ale jen do AGP!!!
treba tady tu ?
http://www.alza.cz/sapphire-hd-4650-1gb ... 135338.htm
akorat tam pisou doporuceny zdroj 400w a ja mam jenom 350w...a jeste tahle ma 1GB a ted mam 128mb...snad to nebude problem :lol:

hanz: mam pocitac z praveku, za to nemuzu no :oops:
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

JJ, ale nekupuj novou - zbytecne budes utracet. Jinak ta HD3850 bude vykonnejsi. Jaky mas zdroj? Myslim znacku
FSP (fortron) SS (seasonic) EC (EuroCase), max power, ... Teoreticky stacit by mel.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

zdroj je eurocase...

http://aukro.cz/agp-graficka-karta-ati- ... 32663.html

a tahle uz muze byt ? :)
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Jj to je ona. Zdroj teda nic moc, uvidis musis otestovat.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

tak jo, dik za rady :thumright: :thumright:
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

Je nějaký způsob jak ze souboru *.bin vyčíst nějaké informace?
Jde o konfigurační soubor wifi routeru, aktualizoval jsem, ale nejde mi nastavit tak aby chodil, mám v PC starý soubor zálohy nastavení config.bin, ale v tom je nastavené jiné přístupové heslo routeru, a já nevím jaké, a tak setup nemůžu ani načíst...
Soubor jsem otevíral v poznámkovém bloku (nic, prázdný soubor) a hex editoru (to samé) a přitom vím že soubor mi dřív fungoval a má okolo 60 kB.
1.6 1998
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

mám problém s prohlížečem. Předtím jsem měl na Win7 IE8 a včera jsem nainstaloval IE9, chyba to byla. Záložky nefungují tak jak mají, mohu mít otevřené jen 2, třetí už neotevřu a celý notebook se sekne. Dále mi nejde ani mojebanka od KB...jde odinstalovat tato 9 a vrátit se k 8 verzi. Bohužel jsem ji nikde nenašel, tak aby mi správně fungovala. Mám 64bit verzi Win7. Nebo mám dát jiný prohlížeč??? díky
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

No ja bych rozhodne dal jinej prohlizec :) Firefox, Opera, Chrome.. Cokoliv ale ne IE :mrgreen:
Obrázek
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

co je lepší Opera nebo Firefox Mozilla?
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Vetsinou zalezi na co si lidi zvyknou=to je pro ne lepsi. Ja pouzivam FF
Javor - FK

Příspěvek od Javor - FK »

přicházím si pro radu, bratrovy na pc padla grafika vše ostatní ok, koupil sem novou grafiku ale když sem jí dal do pc tak ve vidlích běhá jakž takž, když už se podařilo pustit zátěžovej test, tak ten proběh v klidu a grafika se v zátěži na nějakej teplotě uchladila a po testu se opět vrátila do normálu. Ale věčinou hned jak sem skoušel pustit nějakou hru, tak buď černá obrazovka s malejma bílejma blikajícíma bodama a nebo třeba fialovo modrá šachovnice a zásek.
Netušíte co s tim je? Moje téze je že jsou pryč nějaký opaměti a jakmile to do nich uloží a veme tak to padne. Nemáte nápad nějakýho řešení typu zamknutí chybnejch kousků. Štve mě že měsíc při reklamaci bude pro mého závislého sourozence tím pádem i pro mě nepřežitelnej :hlava:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

nainstaluj nový ovladače a pokud to nepomuže tak na reklamaci, zamykání shaderu neni řešení ošidil by ses rapidně o výkon.
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Co to vice popsat? jaka grafika jake teploty?.... Spust 3D mark na nejvyssi nastaveni k tomu everest Ultimate a sleduj teploty, pust to treba 2x za sebou a pokud se objevi kosticky je to jasne. (nebo muzes pouzit fur mark ci jine...)
Javor - FK

Nainstaloval sem nejnovější ovladače. Jde o GTX 470. Pustil sem Future mark několikrát se vůbec nerozběh a černá obrazovka nebo pc bez odezvy, nakonec proběh celej test stability grafika šla na 90°c a po testu se vychladila na klidových cca 50°c po spuštění nějaké gamesy okamžitě fialovo. Zdroj má rezervzu. Takže já to vidim na špatnou grafiku :(
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Predpokadam ze zdroj neni Eurocase ci jiny podobny smejd.
Pokud ti to haze takove artefakty tak ji reklamuj.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

tohle je 100% kartou, jak se přepne do 3D režimu a zvýší se ji frekvence tak tam je nějakej kiks. Na zdroji víceméně nesejde pokud neni opravdu špatný (rozbitý), já jedu na EuroCase 400W už skoro dva roky a to mam GTX460, AMD 64X2 6000+ a 4Gb Ramek a k tomu 2x 2T disk plus mechaniku a Dodneška se divim že to jede dobře na tak slabým zdroji. Měl sem 450W LC Power a ten odešel už 2X, jednou v zaruce a podruhy po zaruce.
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Pokud by nebyl v zaruce, doporucoval bych zapect, teda soupnout do horkovzdusny trouby na 10 minut pri cca 200°C, tyhle problemy se tim v drtivy casti pripadu vyresi (pokud vazne neni primo defektni jadro, coz moc casto nebyva) :) Ale pokud je v zaruce, tak bych nic neresil a sel raklamovat.
Obrázek
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Zapeceni pomuze, ale vetsinou jen na cas...
Javor - FK

Tak je to definitivně kartou, dnes sem měl pučenou GTX 260 a naprosto bez problému, takže zítra posílam. Ale jak ste psali to zapečení bych mohl skusit na starou grafiku co lehla je to GTX8600 stalo se to že jí lehnul větráček a teď když jí pustim tak běží zobrazuje ale jakoby špatně přiřazuje obraz a hází to různý pruhy obrazu kterej má bejt o kousek jinde. To by jí mohlo pomoct ne?

Hanzi: To teda koukam že ti to utáhne 400w eurocase :shock: to musíš mít nějakej sakra povedenej kousek.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

jojo sám se tomu divim :D až odejde tak udělám pro PC službu a koupim 650W fortona a bude pokoj :D
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Aby neodesel s celym pc,.. na FSP uz moc nespolihej je to ted jedna rodina s EC, radeji Seasonic ;-)
Javor - FK

Tak zapejkání starý karty dopadlo katastrofou po 6minutách vybouchli kondíky a odpadla asi jedna paměť :cry: :) Jinak 650 Seasonica mám a nemůžu si stěžovat, ale zároveň mu nedávám žádnej kouř.
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

:D Odmaslil jsi kartu? Chipama nahoru?
Javor - FK

Byla na takovejch ansáblech zvednutá tak 5 cm nad pekáčem aby moh okolo vzduch ale čipama dolů no :oops: Ale sundal sem z ní všechno. A ani sme jí nikterak divoce neodmasťoval.
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Neodmašloval ne neodmasťoval :D
To je ono musi byt chipem nahoru, kondiky nekdy bouchnou, ale daji se vymenit. Ted uz ji muzes venovat do elektroodpadu...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

mam tady jednu GF8800GTS 640mb a GFNX76T256D a chci je zkusit dát do trouby jak sem se tu dozvěděl. Jak sem pochopil, Kartu odstrojit a odmastit a čipama nahoru. Na jaký režim dát troubu? na výhřev zeshora i zespoda bez ventilátoru?
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

jj díky našel sem to taktéž, takže ted jdou do trouby 2 grafiky tak za chvilku dam vedet
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Tak píšu z PC se zapečenou grafikou, zkoušel sem ted chvilku zaklínače 2 a karta jede :) klobouk dolu, nikdy sem těmhle rádoby overheat opravám nevěřil ale ted teda čumim :)
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Muze to jet uz furt nebo chcipnout za mesic je to bud a nebo....
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

jj já vim, já mam svoji grafiku ale už jen to že něco takovýho funguje mě udivuje :) mam aspon ted založní grafiky kdyby něco, minulej rok když mi jedna chcipla, byl sem měsíc bez PC, jen s netem na PDAčku... hruza :D
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

tak ono jde o to, ze tam vznikaji mikro trhliny ve vodivy vrstve a vznika studeny spoj.. Pak tim, ze tu kartu zapeces, se ty trhlinky zaceli, ovsem posupem casu se znovu zase muzou vytvorit.. takze na tom neni nic udivujiciho ze to funguje :-)
Obrázek
Javor - FK

Dnes sem pořídil dočasný železo Gefrce 7950GT bratr už zase hraje, já mám klid a svět se vrací pomalu do rovnováhy :lol:
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

peceni sem jeste nezkousel... ale treba vcera sem preletoval kondenzatory na zakladovce co uz to mela spocitany a dneska bezi celej den a vsechno OK... zitra se vrhnu do LCDcka co tu mam ze nefunguje... ma taky nafoukly kondiky v casti s vysokym napetim tak sem zvedavej co to udela :lol:
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Ja si opravoval repraky, prepajel sem par diod a kondenzatoru a usetril sem 2500 (ty bedny uz jedou 3 mesice od opravy) :)
Obrázek
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

M13 píše:Je nějaký způsob jak ze souboru *.bin vyčíst nějaké informace?
Jde o konfigurační soubor wifi routeru, aktualizoval jsem, ale nejde mi nastavit tak aby chodil, mám v PC starý soubor zálohy nastavení config.bin, ale v tom je nastavené jiné přístupové heslo routeru, a já nevím jaké, a tak setup nemůžu ani načíst...
Soubor jsem otevíral v poznámkovém bloku (nic, prázdný soubor) a hex editoru (to samé) a přitom vím že soubor mi dřív fungoval a má okolo 60 kB.
jestli si to jeste nevyřešil napiš mi SZ a pomužu ti s nastavenim je to jednoduchý ;)
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

Hanz: Díky, už jsem to nastavil, jen jsem si s tím musel trochu vyhrát, ale za večer to bylo hotový.
A info o notebooku: Baterie už odešla úplně. Jel jsem z baterky a najednou zhasl a konec. Tou dobou mohla mít tak 70%. Když notebook připojím k nabíječce jen blikne světlo oznamující nabíjení, ale hned zhasne. BaterryBar hlásí že baterie je nabitá a ukazuje 70%, ale když odpojím adaptér - konec.
1.6 1998
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Lidi mám opět problémek, s kterým si nevím rady. :oops: :oops:
Někam šly dopryč názvy složek :o Prostě jsou fuč, když na složku najedu myší, tak se objeví název i údaje o složce, jako je velikost, ap., ale pokud s myší odjedu, tak to zmizí. Když dám přejmenovat, tak se název objeví, jesli přejmenuju, či nikoliv je lhostejné, jelikož se název pod složkou zase neobjeví. Poradíte co s tím?
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Zkus ALT - nastroje a moznosti slozky (mam W7 takze na Xp lepe neporadim) Nebo zkus jeste zmenit velikost ikon, treba to pomuze.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Zněň zobrazení složek na "seznam" nebo "podrobnosti"...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Bohužel nic nefunguje :( teda nefunguje to u zobrazení miniatury a filmový pás. U všech ostatních to je normálně napsané. A dělá to pouze jedna složka a to zrovna moje. :? Ostatní složky jsou normální beze změn.

Ale už jsem to vyřešil. Vytvořil jsem úplně novou složku a do ní kopíruju všechno, co jsem měl ve složce staré, kde mi zmizely nápisy. V nové složce se ty soubory ukazují normálně s nápisama.
Psykopath - FK

Příspěvek od Psykopath - FK »

Priste nemusis nic kopirovat, staci zobrazit systemove soubory a smazat soubor thumbs.db - tam je nastaveni te slozky - co se ma zobrazovat a co ne
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A kde ty systemove soubory najdu?
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

V té složce...stačí zobrazit skryté soubory anebo použít např. total commander a tam ho uvidíš (rád se schovává :lol: ) ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Obávám se že smazání thumbs.db by nepomohlo, protože tenhle soubor obsahuje pouze datábazi náhledů obrýzků ... Tohle pomáhá, v případě že nejsou vidět některé náhledy souborů v průskumníkovi a nebo pokud je zobrazování náhledů pomalé.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Psykopath - FK

Příspěvek od Psykopath - FK »

No mi se to taky stalo, a tohle mi pomohlo, pak jeste moznost obnovit nastaveni zobrazeni slozek...
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Hoši, je toto dobrý tip na notas: http://www.alza.cz/hp-probook-4730s-d239904.htm#popis
Důležity je velký a MATNÝ displej, no a pak trocha toho výkonu, wifi, atd ;) díky za reakce
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

dle mého je príímový :) nechal bych si líbit :)
MajklGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajklGT »

Ano je to dobry kup ;-)
Odpovědět