procetl jsem faq a zkusil snad vsechny veci ale zmena zadna, BMM 1,3 50Kw 1996
mam problem s volnobehem, otackomer ukazuje cca tech 850ot, ale motor se trese a vejfuk tak divne poprdlava, vypada to jako by jel na tri valce, resp. asi jede, je jedno jestli je motor studenej nebo teplej, porad se to chova stejne.
zkousel jsem:
- nove svicky, palec a VN kabely
- vymenenej pal. filtr
- vymenit VN civku za jinou, nepomohlo
- vymenit cely BMM ,,karburator" , nepomohlo - mam dotaz jak se cisti spinac volnobehu? kdyz jsem z nej stahl ten ochrany gumovovy tentononc tak je to cele schovane za cernym plastovym krouzkem, resp. valeckem a dostat se k tomu asi neda?
- vytahnout vsechny VN kabely a nechat jen jeden, aby jel motor na jeden valec, vsechny valce pali, bezel na vsechny 4
- cidlo teploty vody pro RJ, meril jsem odpor, pri 90C - zahratem motoru odpor kolem 300ohm, cim studenejsi tim vyssi odpor, takze to je take v poradku
- klapka- kdyz se seslapne plyn do podlahy, uhel otevreni je 90stupnu, takze plynovy lanko je nastaveny ok
- tesneni pod ,,karburatorem" se mi zda v pohode, jak se pozna jestli je spatne? zadne praskiny nebo zpuchreni neni videt
- dal by me zajimalo, jak se chova BMM 50kW na dalnici, kdyz pride kopec, ani nemusi byt moc velkej, a mam tam za 5 okamzite jdou otacky a rychlost dolu, na 5ku do kopecka na dalnici udrzim 100vku a jsem rad, pride mi ze to urcite neni OK, a pokud ne- v cem muze byt tedy problem?na 4ku to do kopce jede, kdyz to tocim az do tech 5500-5800, to to dokonce jeste i akceleruje
- motor je po GO, najeto cca 5k km, dela od zacatku co jsme ho dali do auta
Diky za rady, nejak nevim co s tim dal
pokud jsem neco nekde prehledl v tematech ve faq nebo jinde tka se omlouvam