neodstranitelny problem s volnobehem?

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
6host - FK

neodstranitelny problem s volnobehem?

Příspěvek od 6host - FK »

zdravim,
procetl jsem faq a zkusil snad vsechny veci ale zmena zadna, BMM 1,3 50Kw 1996
mam problem s volnobehem, otackomer ukazuje cca tech 850ot, ale motor se trese a vejfuk tak divne poprdlava, vypada to jako by jel na tri valce, resp. asi jede, je jedno jestli je motor studenej nebo teplej, porad se to chova stejne.
zkousel jsem:
- nove svicky, palec a VN kabely
- vymenenej pal. filtr
- vymenit VN civku za jinou, nepomohlo
- vymenit cely BMM ,,karburator" , nepomohlo - mam dotaz jak se cisti spinac volnobehu? kdyz jsem z nej stahl ten ochrany gumovovy tentononc tak je to cele schovane za cernym plastovym krouzkem, resp. valeckem a dostat se k tomu asi neda?
- vytahnout vsechny VN kabely a nechat jen jeden, aby jel motor na jeden valec, vsechny valce pali, bezel na vsechny 4
- cidlo teploty vody pro RJ, meril jsem odpor, pri 90C - zahratem motoru odpor kolem 300ohm, cim studenejsi tim vyssi odpor, takze to je take v poradku
- klapka- kdyz se seslapne plyn do podlahy, uhel otevreni je 90stupnu, takze plynovy lanko je nastaveny ok
- tesneni pod ,,karburatorem" se mi zda v pohode, jak se pozna jestli je spatne? zadne praskiny nebo zpuchreni neni videt

- dal by me zajimalo, jak se chova BMM 50kW na dalnici, kdyz pride kopec, ani nemusi byt moc velkej, a mam tam za 5 okamzite jdou otacky a rychlost dolu, na 5ku do kopecka na dalnici udrzim 100vku a jsem rad, pride mi ze to urcite neni OK, a pokud ne- v cem muze byt tedy problem?na 4ku to do kopce jede, kdyz to tocim az do tech 5500-5800, to to dokonce jeste i akceleruje :)
- motor je po GO, najeto cca 5k km, dela od zacatku co jsme ho dali do auta

Diky za rady, nejak nevim co s tim dal
pokud jsem neco nekde prehledl v tematech ve faq nebo jinde tka se omlouvam
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: neodstranitelny problem s volnobehem?

Příspěvek od 103457 »

Servo volnoběhu nejde nijak opravovat, mění se kus za kus. Píšeš, že jsi ale zkoušel vyměnit celé BMM vstřikování a nepomohlo to. Tak to v tom nebude.
Pokud to do určitých otáček jede a pak se to dusí, tak bych hledal závadu ve výfuku. Bude zanešený, urezlé přepážky, zejména koncový tlumič na to trpí pokud jezdíš kratší cesty nestačí s pořádně ohřát a odpařit zkondenzovaná voda.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Ad kopec na dálnici: Při rychlosti 90-100km/hod můžeš být rád, že středně prudký kopec vyjedeš, samozřejmě, že jdou otáčky dolů. Zrychlování je nemyslitelné. Chce to se buď více rozjet nebo podřadit.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
6host - FK

Příspěvek od 6host - FK »

nedusi se to vubec, jen blbne volnobeh a vypada to ze to jede pri volnobehu na tri valce, kdyz to tocim tak to jede ok, jen do kopce na 5tku jdou otacky ihned dolu a to ten kopec nemusi byt vubec nijak prudkej, staci sebemnsi stoupani a hned jde rychlost do kopru, znamej ma ten samej motor ve felde a takhle blbe mu to rozhodne nejede, je pravda ze vejfuk jsem jeste nezkousel, ale predhcozi majitel rikal ze byl menen, cca pred rokem, rokem a pul, a kratsi cesty jsou co?
edi? dneska jsem jel v praze mrazovkou, je tam 70tka, dal jsem za pet a kdyz jsem chtel zrychlit na rovince/uplne nejmirnejsim kopecku) tak ani tuk
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

mám stejný problém, měnil sem taky snad vše, mam jen koncový díl výfuku serii jinak tam žádný neni a problém mam stejný.... nikdo neví co s tím. Pravděpodobně to bude vstřikovací klapkou, už tam mam třetí a ted mam objednanou i čtvrtou, jestli to nepomuže tak už opravdu nevim
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Me napadaji jen spatna tesneni u sacich /vyfukovych svodu. Ze to saje falesny vzduch.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

to jenom sání vzduchu škvírama muže dělat takovejhle bordel? ?
Odpovědět