PRÁCE S LAMINÁTEM

vybavení a úpravy interiéru atd.
TOMASF

PRÁCE S LAMINÁTEM

Příspěvek od TOMASF »

Máte někdo skušenosti s laminátem?? Potřeboval bych si vyrobyt tapeci apalubku z laminátu. Ale vubec nevim jak na to jak mam udělat formu na tapec???? Nebo jak se to jinak dělá????????? Díky za odpovědi......... 8-)
nojmis - FK

Re: PRÁCE S LAMINÁTEM

Příspěvek od nojmis - FK »

jde o to jak moc se změní tvar a velikost změn na celám tapecu. podle toho bude taky vypadat kostra nebo příprava na starý tapec než začneš potahovat tkaninu. kdyžtak dost inpirací je na foru http://www.autohifi.cz
TOMASF

Příspěvek od TOMASF »

Takže ten tvar bude dost podobny těm originalum. A jak potáhnu ten tapec tak to tak necham a nebo ten tapec musim dat pryc pred montaží? Nikdy jsem s laminatem nedělal takže fakt nevim. Díky.
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

základem bude rozmyslet, jestli chceš poupravit třeba jen kapsu s reproduktorem (např. pro 16cm repra) nebo udělat nějakou větší zněnu v celém čalounění.

nebo jestli se chystáš laminátové práce dělat kvůli hudbě zkus jako první pokus udělat výškové domečky pro repro do A sloupků

možná instpirace na www.autohifi.cz
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Někde jsem to na foru dával, když to najdu hodím sem odkaz.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdar chlape,
dělal jsem z laminem věci na motorku,podsedlák,kapoty apod.
Formu jsem dělal z styroduru(tvrzený polystyren),jde to i s normalním, ale dělá to bordel(drolí se to).
No pak jsem si udělal kvádr,
vzal si normálni autonabíječku(stačí trafo) napojil jsem si na kontakty drat tak,aby došlo ke zkratu a zahřátí drátku,
a vyřezal si potřebný tvar,
Pak jsem si kopyto natřel tekutým sklem,aby to tužidlo nerozežralo a vesele laminoval.
Když jsem potřeboval kopyto zachovat a nechtěl aby se mi lamino přilepilo natřel jsem to malou vrstvou vazeliny.
Po vytvrdnutí už pak přicházi nekonečné broušení,kitování,lak a finále...

Jinak kdybys chtěl mám známeho co se specializuje na lamina u aut dělá tapuci do dvěří za 500.-/ks dle obtížnosti.

Jestli se do toho pustíš sám tak přeju hodně zdaru,pevné nervy..

Karloz
Odpovědět