PRÁCE S LAMINÁTEM
-
TOMASF
PRÁCE S LAMINÁTEM
Máte někdo skušenosti s laminátem?? Potřeboval bych si vyrobyt tapeci apalubku z laminátu. Ale vubec nevim jak na to jak mam udělat formu na tapec???? Nebo jak se to jinak dělá????????? Díky za odpovědi......... 
-
nojmis - FK
Re: PRÁCE S LAMINÁTEM
jde o to jak moc se změní tvar a velikost změn na celám tapecu. podle toho bude taky vypadat kostra nebo příprava na starý tapec než začneš potahovat tkaninu. kdyžtak dost inpirací je na foru http://www.autohifi.cz
-
TOMASF
Takže ten tvar bude dost podobny těm originalum. A jak potáhnu ten tapec tak to tak necham a nebo ten tapec musim dat pryc pred montaží? Nikdy jsem s laminatem nedělal takže fakt nevim. Díky.
-
nojmis - FK
základem bude rozmyslet, jestli chceš poupravit třeba jen kapsu s reproduktorem (např. pro 16cm repra) nebo udělat nějakou větší zněnu v celém čalounění.
nebo jestli se chystáš laminátové práce dělat kvůli hudbě zkus jako první pokus udělat výškové domečky pro repro do A sloupků
možná instpirace na www.autohifi.cz
nebo jestli se chystáš laminátové práce dělat kvůli hudbě zkus jako první pokus udělat výškové domečky pro repro do A sloupků
možná instpirace na www.autohifi.cz
-
Collin - FK
Někde jsem to na foru dával, když to najdu hodím sem odkaz.
-
Collin - FK
-
smazany clen - FK
Zdar chlape,
dělal jsem z laminem věci na motorku,podsedlák,kapoty apod.
Formu jsem dělal z styroduru(tvrzený polystyren),jde to i s normalním, ale dělá to bordel(drolí se to).
No pak jsem si udělal kvádr,
vzal si normálni autonabíječku(stačí trafo) napojil jsem si na kontakty drat tak,aby došlo ke zkratu a zahřátí drátku,
a vyřezal si potřebný tvar,
Pak jsem si kopyto natřel tekutým sklem,aby to tužidlo nerozežralo a vesele laminoval.
Když jsem potřeboval kopyto zachovat a nechtěl aby se mi lamino přilepilo natřel jsem to malou vrstvou vazeliny.
Po vytvrdnutí už pak přicházi nekonečné broušení,kitování,lak a finále...
Jinak kdybys chtěl mám známeho co se specializuje na lamina u aut dělá tapuci do dvěří za 500.-/ks dle obtížnosti.
Jestli se do toho pustíš sám tak přeju hodně zdaru,pevné nervy..
Karloz
dělal jsem z laminem věci na motorku,podsedlák,kapoty apod.
Formu jsem dělal z styroduru(tvrzený polystyren),jde to i s normalním, ale dělá to bordel(drolí se to).
No pak jsem si udělal kvádr,
vzal si normálni autonabíječku(stačí trafo) napojil jsem si na kontakty drat tak,aby došlo ke zkratu a zahřátí drátku,
a vyřezal si potřebný tvar,
Pak jsem si kopyto natřel tekutým sklem,aby to tužidlo nerozežralo a vesele laminoval.
Když jsem potřeboval kopyto zachovat a nechtěl aby se mi lamino přilepilo natřel jsem to malou vrstvou vazeliny.
Po vytvrdnutí už pak přicházi nekonečné broušení,kitování,lak a finále...
Jinak kdybys chtěl mám známeho co se specializuje na lamina u aut dělá tapuci do dvěří za 500.-/ks dle obtížnosti.
Jestli se do toho pustíš sám tak přeju hodně zdaru,pevné nervy..
Karloz