Hodně slabý učinek zadních brzd-HELP
-
Majkos - FK
Hodně slabý učinek zadních brzd-HELP
Zdravím, byl jsem se svou felis 1.6 combi na stk a vše v pohodě až na zadní brzdy. Na válcích to technikovi naměřilo strašně slabé hodnoty a navíc jedna strana brzdila trošku více a to jak na ruční tak i nožní. Jinak minulý rok jsem měnil obložení(vika) a nechával si stáčet bubny dále se měnilo jedno prasatko. Už si s tím nevím rady mám ještě deset dnů do konce termínu na opakovanou kontrolu.Budu rád za každou radu... 
Re: Hodně slabý učinek zadních brzd-HELP
prasátka se mění po páru
nic jinýho než sundat bubny a koukat ti nikdo poradit nemůže 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, pokud nesundáš buben, nic nevykoumáš, pokud ti neubývá kapalina, tak prasátka nepotečou, ale klidně se mohlo stát, že ti tam nacpali hodně nebo špatnou vazelínu, či ojebali gufero a pakny jsou mastné, když brzdí stejně naprd i ručka.
-
Majkos - FK
103457:tak tu výměnu jsem si dělal sám doma....je možné že sem použil asi špatnou vazelínu když tak teď nad tím přemýšlím...jsem to ještě dnes zkoušel projet a když jsem ručku zatahnul nafest tak se to jen přibrzdilo ale nezaflokovalo, tak to fakt vypadá že to bude nejspíše zamaštěné..
dají se ty pakny odmastit nebo musím zase koupit nové?? 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud budou opravdu mastné, tak bych koupil nové, cca 300,-Kč tě nezabije + pružinky, jestli si je teda loni nedával nové. Já to před STK vždy rozdělám a myju sprejem na spojky a brzdové obložení a mám opačný problém, brzdí mi to více než je povoleno, na STK říkal, že norma je nějakejch 900 nevím čeho, jaké jednotky užívaj a mě naměřil shodně na obou kolech 1360
tak, jsem mu řekl, že mám zvedlej a zaaretovanej zátěžák, aby mi to brzdilo lépe a šel do vývrtky, už radši nic neříkal. 
-
Majkos - FK
ok, takže koupím pakny a ještě přímo tu vazelínu co tam má být a uvidím...snad to pofrčí....zatím díky za rady:)
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Byt tebou nejdriv bych shodil ty bubny a omrkl to nakonec zjistis ze je to treba uplne necim jinym a co ten zatezak mas ho taky ? v nem byva velmi casto chyba. A jestli si menil jen jeden brzdovy valec tak ted potece tutove i ten druhej 
Naposledy upravil(a) Kuladmin dne úte 25. kvě 2010 19:50:37, celkem upraveno 1 x.
- Schimi
- Kontaktovat uživatele:
Zamaštěné obložení vyměnit. Odmastil bys jen povrchovou vrstvu, a až ji sjedeš, zase to bude mastné.
1,6 sportline 1999
Nejen až ji sjedeš, ale jak se obložení brzděním zahřeje, tak ta mastnota hned zase vystoupí na povrch.
-
Majkos - FK
Takže opravnou stk už mám k dnešnímu dni úspěšně zasebou, tak bych chtěl zrekapitulovat co jsem s tím vlastně měl: -byly zamaštěné pakny dále jsem zjistil že bubny byly opotřebené nad maximální povolený průměr a byl španě nastavený zátěžový regulátor, po výměně a poštelování už to všechno pracuje jak má.

-
Kulis - FK
Co může mít za následek to že mi jedno kolo brzdí hodně a druhý míň?vyhodil mě kvůli tomu z stk ve zprávě o stk je napsáno toto:
2021-prov.brzda-souměrnost působení
jak odstranit tuto závadu?
edit: felicia combi 1,3 mpi r.v. 2001
2021-prov.brzda-souměrnost působení
jak odstranit tuto závadu?
edit: felicia combi 1,3 mpi r.v. 2001
-
Marty_pv - FK
Kulis: špatná (propouštějící) prasátka, vadný zátěžový regulátor pokud máš, sjetý nebo nějak zamaštěný obložení (klasicky od unikající brzdovky) nebo špatně nastavený samostavy/lanka ručky, chce to sundat bubny a podívat se
-
Kulis - FK
jo zítra večer jdu na to mám tady nové bubny,pakny a prasátka zátěžák se hýbe ale nevím jestli to znamená že funguje 100% hele zeptám se tady mimo téma když jsem neprošel na stk a prijedu tam znovu a ta závada bude přetrvávat budu moct zase odjed nebo mi sebere známku a auto dostanu domů jen na podválu?
Protože nevím jak zjistit že se závada odstranila auto brzdí dobre jen na válcích to ukázalo že jedno víc jedno mín.
Protože nevím jak zjistit že se závada odstranila auto brzdí dobre jen na válcích to ukázalo že jedno víc jedno mín.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
kup i nový všechny pružiny co jsou v bubnu , očisti řádně ten zajišťovací klínek , pozor je z boků zubatý tak si to neobruš ,
jináč tipuju že máš zamrzlý prase
jináč tipuju že máš zamrzlý prase
-
Kulis - FK
Díky za rady a tipy zítra rozeberu a vyměním je pravda že mám auto 3roky a na brzdy sem ještě ani nesáhl ročně najezdíme cca 10tis km
-
redroker
- Kontaktovat uživatele:
Já na zátěžák neprošel na STK v r. 2010 protože nefungoval, nechal jsem vyměnit za značkový za cca 1700kč,ale je to asi opravdu jedno,jakej tam dám,protože teď bych neprošel zase,protože prochcává,takže klidně tam dám nějakou čínu,nebo PL.