Hodně slabý učinek zadních brzd-HELP

Majkos - FK

Hodně slabý učinek zadních brzd-HELP

Příspěvek od Majkos - FK »

Zdravím, byl jsem se svou felis 1.6 combi na stk a vše v pohodě až na zadní brzdy. Na válcích to technikovi naměřilo strašně slabé hodnoty a navíc jedna strana brzdila trošku více a to jak na ruční tak i nožní. Jinak minulý rok jsem měnil obložení(vika) a nechával si stáčet bubny dále se měnilo jedno prasatko. Už si s tím nevím rady mám ještě deset dnů do konce termínu na opakovanou kontrolu.Budu rád za každou radu... :(
Sadra17

Re: Hodně slabý učinek zadních brzd-HELP

Příspěvek od Sadra17 »

prasátka se mění po páru ;) nic jinýho než sundat bubny a koukat ti nikdo poradit nemůže ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Přesně tak, pokud nesundáš buben, nic nevykoumáš, pokud ti neubývá kapalina, tak prasátka nepotečou, ale klidně se mohlo stát, že ti tam nacpali hodně nebo špatnou vazelínu, či ojebali gufero a pakny jsou mastné, když brzdí stejně naprd i ručka.
Majkos - FK

103457:tak tu výměnu jsem si dělal sám doma....je možné že sem použil asi špatnou vazelínu když tak teď nad tím přemýšlím...jsem to ještě dnes zkoušel projet a když jsem ručku zatahnul nafest tak se to jen přibrzdilo ale nezaflokovalo, tak to fakt vypadá že to bude nejspíše zamaštěné..:( dají se ty pakny odmastit nebo musím zase koupit nové?? :scratch:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud budou opravdu mastné, tak bych koupil nové, cca 300,-Kč tě nezabije + pružinky, jestli si je teda loni nedával nové. Já to před STK vždy rozdělám a myju sprejem na spojky a brzdové obložení a mám opačný problém, brzdí mi to více než je povoleno, na STK říkal, že norma je nějakejch 900 nevím čeho, jaké jednotky užívaj a mě naměřil shodně na obou kolech 1360 :lol: tak, jsem mu řekl, že mám zvedlej a zaaretovanej zátěžák, aby mi to brzdilo lépe a šel do vývrtky, už radši nic neříkal. :P
Majkos - FK

ok, takže koupím pakny a ještě přímo tu vazelínu co tam má být a uvidím...snad to pofrčí....zatím díky za rady:)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Byt tebou nejdriv bych shodil ty bubny a omrkl to nakonec zjistis ze je to treba uplne necim jinym a co ten zatezak mas ho taky ? v nem byva velmi casto chyba. A jestli si menil jen jeden brzdovy valec tak ted potece tutove i ten druhej ;)
Naposledy upravil(a) Kuladmin dne úte 25. kvě 2010 19:50:37, celkem upraveno 1 x.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Zamaštěné obložení vyměnit. Odmastil bys jen povrchovou vrstvu, a až ji sjedeš, zase to bude mastné.
1,6 sportline 1999
mikka

Příspěvek od mikka »

Nejen až ji sjedeš, ale jak se obložení brzděním zahřeje, tak ta mastnota hned zase vystoupí na povrch.
Majkos - FK

Takže opravnou stk už mám k dnešnímu dni úspěšně zasebou, tak bych chtěl zrekapitulovat co jsem s tím vlastně měl: -byly zamaštěné pakny dále jsem zjistil že bubny byly opotřebené nad maximální povolený průměr a byl španě nastavený zátěžový regulátor, po výměně a poštelování už to všechno pracuje jak má. :flower: :)
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Co může mít za následek to že mi jedno kolo brzdí hodně a druhý míň?vyhodil mě kvůli tomu z stk ve zprávě o stk je napsáno toto:
2021-prov.brzda-souměrnost působení
jak odstranit tuto závadu?

edit: felicia combi 1,3 mpi r.v. 2001
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Kulis: špatná (propouštějící) prasátka, vadný zátěžový regulátor pokud máš, sjetý nebo nějak zamaštěný obložení (klasicky od unikající brzdovky) nebo špatně nastavený samostavy/lanka ručky, chce to sundat bubny a podívat se
Kulis - FK

jo zítra večer jdu na to mám tady nové bubny,pakny a prasátka zátěžák se hýbe ale nevím jestli to znamená že funguje 100% hele zeptám se tady mimo téma když jsem neprošel na stk a prijedu tam znovu a ta závada bude přetrvávat budu moct zase odjed nebo mi sebere známku a auto dostanu domů jen na podválu?
Protože nevím jak zjistit že se závada odstranila auto brzdí dobre jen na válcích to ukázalo že jedno víc jedno mín.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

kup i nový všechny pružiny co jsou v bubnu , očisti řádně ten zajišťovací klínek , pozor je z boků zubatý tak si to neobruš ,
jináč tipuju že máš zamrzlý prase
Kulis - FK

Díky za rady a tipy zítra rozeberu a vyměním je pravda že mám auto 3roky a na brzdy sem ještě ani nesáhl ročně najezdíme cca 10tis km
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Já na zátěžák neprošel na STK v r. 2010 protože nefungoval, nechal jsem vyměnit za značkový za cca 1700kč,ale je to asi opravdu jedno,jakej tam dám,protože teď bych neprošel zase,protože prochcává,takže klidně tam dám nějakou čínu,nebo PL. :hlava:
Odpovědět