Problém s autobaterií
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s autobaterií
Už dva dny nabíjím autobaterii nabíječkou z Lidlu Tronic TX4 a pořád není nabitá. Akuma 44 Ah koupena v roce 2006, stála mi nějaký ten rok v kůlně jako náhradní a je už i použitá. Mám tu autobaterii rovnou vyhodit, nebo má ještě šanci? Kolik dnů ji můžu ještě nabíjet, než to bouchne?
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
dolil jsi do ní vodu? a jaké má napětí,když nabíječku sundáš?
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Jo, destilku jsem dolil těsně před nabíjením, moc ji tam ale ani nechybělo. Napětí nevim, nejsem elektrikář a nemám to jak změřit. Naposledy jsem tu baterii dobíjel asitak před rokem.
Naposledy upravil(a) osobne dne sob 19. lis 2011 10:34:10, celkem upraveno 1 x.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
osobně pokud stála rok bez nabití a vybití, tak bude nejspíš KO. Pokud se jedná o údržbovou baterii, tak by ji možná oživil nový elektrolit. Ovšem je otázka, zda to stojí za to cpát peníze do staré baterie, když za ticku koupíš novou.
Malej pse, natvrdlej musíš být evidentně ty, když nám tvrdíš, že ti v servisu namontovali baterii, ty jsi s ní nastartoval a odjel domů. Zrovna tak jsi natvrdlej, když se nám snažíš namluvit, že jsi ji připojil stejně, jako ti ji připojili v servisu a tobě to vyhořelo, v servisu nikoliv. Rovněž seš natvrdlej, když nám tvrdíš, že máš v autě všechno v pořádku, všechno proměřeno a přesto ti to sežralo baterku.
Je tu asi 10 natvrdlejch a jeden chytrej.
Pak se nabízí otázka proč ten chytrej chce od těch natvrdlejch radu

Malej pse, natvrdlej musíš být evidentně ty, když nám tvrdíš, že ti v servisu namontovali baterii, ty jsi s ní nastartoval a odjel domů. Zrovna tak jsi natvrdlej, když se nám snažíš namluvit, že jsi ji připojil stejně, jako ti ji připojili v servisu a tobě to vyhořelo, v servisu nikoliv. Rovněž seš natvrdlej, když nám tvrdíš, že máš v autě všechno v pořádku, všechno proměřeno a přesto ti to sežralo baterku.
Je tu asi 10 natvrdlejch a jeden chytrej.
Pak se nabízí otázka proč ten chytrej chce od těch natvrdlejch radu
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
No nechám ji ještě den nabíjet a pak uvidím.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
hele a nabíjí ji to nebo ne ? protože pokud je vybitá tak se nabíječka s elektronikou nemusí "nastartovat"
kup si nějakej obyč digi měřák "čínu-šunt"ale stačí stojí do 200,- ,
pokud vyběhne rychle napětí tak je v háji
výměny elektrolitu je zbytečná , spolehlivá baterka z mrtvoly nebude
doj ji do sběru dostaneš cca100,- přidej k tomu trochu pěněz a kup novou
kup si nějakej obyč digi měřák "čínu-šunt"ale stačí stojí do 200,- ,
pokud vyběhne rychle napětí tak je v háji
výměny elektrolitu je zbytečná , spolehlivá baterka z mrtvoly nebude
doj ji do sběru dostaneš cca100,- přidej k tomu trochu pěněz a kup novou
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Jo nabíjí ji to, to poznám podle těch diod na nabíječce, že nabíječka opravdu nabíjí. Teď jsem se kouknul i pod zátky autobaterie. Je tam 6 zátek a pod třemi z nich to plynuje jako blázen a pod třemi ostatními ani bublinka. Asi bude tedy z poloviny mrvá, co?
Za autobaterii se dá dostat v kovošrotu stovka? Já že jsem v roce 2006 dával jednu autobaterii do kovošrotu a tam mi za ni chtěl dát asi 9 Kč, tak jsem mu ji tam nechal zdarma.
Za autobaterii se dá dostat v kovošrotu stovka? Já že jsem v roce 2006 dával jednu autobaterii do kovošrotu a tam mi za ni chtěl dát asi 9 Kč, tak jsem mu ji tam nechal zdarma.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
pokud půlka vaří a půlka ne, tak je baterka KO. Na tomto druhu nabíječky by neměla vařit vůbec.
Ve výkupu ti za ní daj 50,-kč. Schovej si to do prasátka akup novou baterii až ji opravdu budeš potřebovat, žádnou nekupuj, jako rezervní.
Ve výkupu ti za ní daj 50,-kč. Schovej si to do prasátka akup novou baterii až ji opravdu budeš potřebovat, žádnou nekupuj, jako rezervní.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Jo jasné, udělám to tak. Akorát tam dovezu do toho kovošrotu pak obě najednou, jak tu náhradní, tak tu co mám v teď autě, aby mi tu stovku dal. 
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
diody na nabíječce nejsou zrovna spolehlivej ukazatel stavu baterie jen tak mimochodem...
Stene: jestli tomu dobře rozumím, tak podle mě je nejpravděpodobnější scénář tvého příběhu tento:
1. Namontovali ti novou baterii, se správně otočenými póly (vpravo plus), ty jsi s ní v pohodě odjel domů, takže všechno ok.
2. Doma se ti baterie nějak rychle vybila - máš na autě něco, co v klidu bere moc proudu, přispělo k tomu taky to, že nová baterka mohla už nějakou dobu ležet a nebyla úplně nabitá, cestou domů se asi moc nenabila.
3. Na úplně vybitou baterii jsi připojil nabíječku obráceně - buď omylem, nebo máš špatně označené vývody z nabíječky. Baterie se přepólovala a teď na pólu označeném "+" má "mínus" a naopak.
1. Namontovali ti novou baterii, se správně otočenými póly (vpravo plus), ty jsi s ní v pohodě odjel domů, takže všechno ok.
2. Doma se ti baterie nějak rychle vybila - máš na autě něco, co v klidu bere moc proudu, přispělo k tomu taky to, že nová baterka mohla už nějakou dobu ležet a nebyla úplně nabitá, cestou domů se asi moc nenabila.
3. Na úplně vybitou baterii jsi připojil nabíječku obráceně - buď omylem, nebo máš špatně označené vývody z nabíječky. Baterie se přepólovala a teď na pólu označeném "+" má "mínus" a naopak.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
To jde jako autobaterii přepólovat, když ji nabiješ s obráceně připojenýni kontakty? 
Trošku jo. Při opačně zapnuté nabíječce se olověná baterie nabije opačně, a při zapojení do auta může udělat pěknou paseku.
Ale bude mít jen zlomek kapacity, a nejspíš bude zralá na vyhození.
Ale bude mít jen zlomek kapacity, a nejspíš bude zralá na vyhození.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Však já nepsal v souvislosti s těmi diodami o stavu baterie, ale o stavu nabíječky, tedy že nabíjela už dva dny v kuse a to že nabíjí, to poznám právě podle těch diod.MARWiN píše:diody na nabíječce nejsou zrovna spolehlivej ukazatel stavu baterie jen tak mimochodem...

- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Tady ty nabijecky nenabijou baterku od stavu" mrtva" nejdou totiz spravne nastvit,ja to musel delat tak,ze jsem k tomu pres kable napojil druhou baterku a pak nastavil co po tom chci,,jinak to nefungovalo...
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu samou už nějalý pátek a vždy mi nabila co jsem potřeboval - na ostatních forech jsem se dočetl, že je dobré baterku zkusit probrat k životu např. na chvíli přes kabely z auta (klidně nestartovaného) a pak šup s ní na nabíječku
btw: návod k nabíječce si četl? Nabíječka by měla jít použít i k oživení, přes správné tlačítko
stene: ty jsi fakt exot - žádné foto, typ baterky ani nic takového. Jenom nadáváš servisu - tak si tam dojeď a zeptej se co oni na to, tady ti několikrát zopakovali, že chyba bude nejspíš u tvého odborného zásahu
btw: návod k nabíječce si četl? Nabíječka by měla jít použít i k oživení, přes správné tlačítko
stene: ty jsi fakt exot - žádné foto, typ baterky ani nic takového. Jenom nadáváš servisu - tak si tam dojeď a zeptej se co oni na to, tady ti několikrát zopakovali, že chyba bude nejspíš u tvého odborného zásahu
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Hele, já vím, jak se ta nabíječka chová, když je baterie úplně mrtvá, tak totiž na ní nejde "nabíjecí cyklus" vůbec zapnout. Už jsem to zkoušel v zaměstnání, kde jsme na zaparkovaném autě zapomněli vypnout vysílačku a baterii to do rána úplně vytlouklo, pak to touhle nabíječkou nešlo nabít, vůbec se totiž nepřepla do stavu "nabíjení". Ale při té mé náhradní baterii normálně nabíjela, akorát že nabíjela už dva dny v kuse a baterie plynovala pouze pod třemi zátkami.