Pájka

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Pájka

Příspěvek od GeorgeWWW »

Zdravím,

chtěl bych si koupit pájku na takové ty úpravy typu změna podsvícení, apod. Rád bych se zeptal, jestli stačí nějaká základní jako např. http://www.trigonmedia.cz/eshop/produkt ... -100w.html nebo do auta http://www.bucek.name/index3.php?id=paj ... pt_140c00_

A nebo bych se tady neměl dívat na cenu a koupit nějakou pořádnou a kvalitní? Ovlivní to něco?

Předem děkuju za tipy a rady!

G.WWW
Obrázek
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Re: Pájka

Příspěvek od jirkaf »

Dal bych přednost klasice: http://www.trigonmedia.cz/eshop/produkt ... friku.html s tou co si psal ty se dá pracovat tak akorát doma na stole ale kdyz si třeba v zimě nebo na podzim venku budes chtít neco udělat přímo na autě a foukne vítr tak to ani pořádně neprohřeješ. Na použití venku je slabá.
Naposledy upravil(a) jirkaf dne stř 15. říj 2008 7:44:55, celkem upraveno 1 x.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
vlko21

Příspěvek od vlko21 »

vzhladom na to, ze pri niektoryh upravach instalacie v aute sa odporuca odpojit baterku, ti pajka do zapalovaca velmi nepomoze, jedine ze by si je prebastlil na nejake klieste priamo na baterku... Jednoduchsia cesta je vybrat napr. pristrojovku, spinace atd von a bastlit pekne v teple v dielnicke :)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Lepší je ta pájka s zahnutým drátkem, určená do proudu 220V. 300 kč není moc.
Miryn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miryn »

Určitě je lepší klasická trafopájka, sice při pájení drobné elektroniky budeš muset dávat větší pozor, protože je na drobné předměty docela "neohrabaná", ale všechno jde. U těch levných mikropájek bez nastavení teploty je problém, že buď hřejou málo a nebo moc a cín se pak přepaluje. Takže za sebe určitě doporučuji trafopájku.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na opravy v autě je fakt nejlepší klasická trafopájka. Už jenom proto, že topí jenom když jí držíš. Nemusíš mít strach jí někam položit, že sklouzne a něco propálí.
smazany clen - FK

Já jsem s tou klasickou nedávno napojoval třetí brzdové světlo a dokonce takovou blbůstku jako nové čidlo venkovní teploty.
No a pracuje se mi s tím skvěle.

Na ten zahnutý drátek na pájce si totiž můžeš nanést cínu dopředu. Pak jednou rukou ovládáš pájku s nanesenou cínou a druhou ovládáš drátky, které pak snadno pocínuješ.

EDIT: Ta pájka co mám má asi 40 let. Je to ještě dědictví po dědovi. :ugeek:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 17. říj 2008 21:43:03, celkem upraveno 2 x.
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

Já používám na pájení tohle : http://www.e-conrad.cz/pajeci-stanice-s ... +dp111384/
a je to ideální a dobře se s tím pracuje.
smazany clen - FK

Radek1 píše:Já používám na pájení tohle : http://www.e-conrad.cz/pajeci-stanice-s ... +dp111384/
a je to ideální a dobře se s tím pracuje.
Ale je somarina odporucat mikropajku. Na bezne veci staci klasicka trafopajka. Ja mam doma vsetky spominane druhy a do auta pouzivam trafopajku. Tie uvedene navrchu stoja podla mna za h.... Myslim, ze som ju pouzil dva razy a stacilo mi.
S mikropajkou je problem, lebo clovek ma len dve ruky. A ked si chce drzat kabel co letuje, k tomu mikropajku a este pridavat cin... No minimalne jedna ruka chyba :lol:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Přesně. Zahřátou trafopájkou uhnípnu kus cínu, ještě než to vychladne to vrazím do kalafuny a mám připraveno pro pájení.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Prosím o pomoc s touto pájkou. Mám ji půjčenou od tchýně..naposledy jsem s ní dělal něco v létě a teďka když bylo potřeba tak najednou přestala topit. Normálně ji zapojim, svítí zelená žárovička, ale už nezčervená ani při nejnižší teplotě :( Pojistku 0,6A jsem vyměnil a přesto nic...někdo nějaký tip?

Obrázek
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

A to netopí vůbec teda? Tak proměř kabely a samotný topný těleso multimetrem. Jestli je spálený tak to už bude asi neopravitelný
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Netopí vůbec :( Zkusím ji rozebrat a nafotit a zevnitř
Díky za hlasy
FUNice TADY
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ledka nečervená....pouze když je natopená,tak zhasne.Do samotnýho hrotu jde pouze dvoulinka pro samotný tělísko.Odpoj hrot od základny a změř odpor tělesa.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Bez multimetru těžko :( Díky za rady, kontaktoval jsem člověka, který se tím zabývá a můžu mu bez problémů tu pájku poslat a on ji opraví.

Já bych v tom udělal víc škody, než užitku :?

Kontakt na něj je - http://www.sagat.vyrobce.cz/doku.php?id=ers_50
Díky za hlasy
FUNice TADY
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jojo,znám.Já od něj kupoval náhradní hrot jelikož ten můj jsem ulomil.Jinak ta ERSka je super stroj.....nedám na ní dopustit.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Vím, že v mých rukách je absolutně nevyužita. Mě zatím posloužila jenom k takovým účelům jako spoj drátek A s drátkem B a vyhneš se ohňostroji :lol:

Teďka když jsem dělal ostřikovače tak jsem si koupil pájecí pero do zapalovače a to mi slouží stejně :) Ale když jsem chtěl teďka zapájet něco doma tak se prostě nedařilo :(

Ještě jednou díky ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Odpovědět