Dobrý den,
včera jak se ochladilo na -6°C, jel jsem ráno do školy a přišlo mi, že mi špatně padala 5ka. Zařadit šla, jenom mi to přišlo, že to jde trochu neznatelně jinak než normálně... Odpoledne cestou domů jsem asi kilometr od domu (naštěstí

) zjistil, a že se páka z 5ky nevrací na neutrál a chvíli poté nešla 5ka zařadit vůbec. Dojel jsem domů a zjistil jsem, že nejde zařadit ani R (zpátečka). Převody 1 - 4 fungovali v pořádku. Večer jsem nutně potřeboval auto odstavit ze zahrady kousek od domu, za těchto 100 metrů se mi to vysypalo úplně. Nelze již zařadit žádný rychlostní stupeň. Resp.: při zařazení 1ky bych řekl, že se spíš zařadila tak 3ka(nebo taky dvojka, pokaždé jinak)..zkusil jsem tedy jak se chová zařazení 5ky čistě ze zvědavosti,abych vám sem mohl podat co nejvíce informací. Při zařazení 5ky se sice nechová jako neutrál (když pouštím spojku motor trochu poklesne), ale přijde mi to, jako kdyby se pořádně nedozařadil rychlostní stupeň tak tak trochu to škrtá. Při zařazení zpátečky to auto sice trochu zabere, ale má tendenci se hýbat dopředu, ne do zadu... vyřadit na neutrál jde(sice se nevrátí krásně zpátky mechanicky, ale pokud páku rukou srovnám doprostřed,tak se v pořádku vyřadí na neutrál).
Chci se zeptat, co s tím může být? Eventuelně jak na opravu... Jedná se o nějakou fatální závadu, nebo je to nějaká drobnost co se u felicií objevuje normálně.
Felicie r.v.97
1.3 MPi
170 000 najeto
Děkuji, Michal