Nefunkční řadící páka (volná, neřadí)

Simos 2P
135M, 136M
lokutus7323 - FK

Nefunkční řadící páka (volná, neřadí)

Příspěvek od lokutus7323 - FK »

Dobrý den,
včera jak se ochladilo na -6°C, jel jsem ráno do školy a přišlo mi, že mi špatně padala 5ka. Zařadit šla, jenom mi to přišlo, že to jde trochu neznatelně jinak než normálně... Odpoledne cestou domů jsem asi kilometr od domu (naštěstí :-) ) zjistil, a že se páka z 5ky nevrací na neutrál a chvíli poté nešla 5ka zařadit vůbec. Dojel jsem domů a zjistil jsem, že nejde zařadit ani R (zpátečka). Převody 1 - 4 fungovali v pořádku. Večer jsem nutně potřeboval auto odstavit ze zahrady kousek od domu, za těchto 100 metrů se mi to vysypalo úplně. Nelze již zařadit žádný rychlostní stupeň. Resp.: při zařazení 1ky bych řekl, že se spíš zařadila tak 3ka(nebo taky dvojka, pokaždé jinak)..zkusil jsem tedy jak se chová zařazení 5ky čistě ze zvědavosti,abych vám sem mohl podat co nejvíce informací. Při zařazení 5ky se sice nechová jako neutrál (když pouštím spojku motor trochu poklesne), ale přijde mi to, jako kdyby se pořádně nedozařadil rychlostní stupeň tak tak trochu to škrtá. Při zařazení zpátečky to auto sice trochu zabere, ale má tendenci se hýbat dopředu, ne do zadu... vyřadit na neutrál jde(sice se nevrátí krásně zpátky mechanicky, ale pokud páku rukou srovnám doprostřed,tak se v pořádku vyřadí na neutrál).

Chci se zeptat, co s tím může být? Eventuelně jak na opravu... Jedná se o nějakou fatální závadu, nebo je to nějaká drobnost co se u felicií objevuje normálně.

Felicie r.v.97
1.3 MPi
170 000 najeto

Děkuji, Michal
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční řadící páka (volná, neřadí)

Příspěvek od emilio52 »

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
lokutus7323 - FK

Tento příspěvěk jsem četl, ale ten dotaz není stejný s mým problémem. Jemu se ozývá drnčení, ale mě nejde řadit vůbec. Já sám se v autech moc nevyznám, resp nikdy jsem žádný nemontoval. Mám jenom teoretický znalosti převodovky felicie.

Mám kamaráda, který se mi na to v sobotu koukne, spíš mě třeba zajímal Váš názor, co by to mohlo být. Jestli nemám rovnou něco koupit nového,ať to tam můžem v sobotu rovnou namontovat a auto mi zbytečně nestojí doma.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Co takhle říct někomu at vleze do auta, zahýbe s řadičkou a ty si vezmeš rohožku pod kolena, aby sis nezamazal kalhoty a ohneš se a podíváš kde je problém? Mohlo ti jen něco vypadnout, nějaký pojistný kroužek nebo tak...
lokutus7323 - FK

Tak pojistný kroužek to nakonec není :-(

Obrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

k zjištění že žádný zajišťovaci kroužek nevypadl ti stačil jen tento pohled nebo jsi pod tím byl ? ono neznamená že ti hned spadne tyč na zem
lokutus7323 - FK

No jelikož nemám rampu, tak jsem pod autem nebyl, ale věř mi, že to co jsem viděl, když jsem se tam ohnul, posvítil si a zahýbal s řadící pákou, tak bylo vidět, že problém vzniká právě kvůli tomu,že ta tyč je zlomená.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Tak vidíš, že to nebylo nic těžkýho, zjistit závadu... ale je divný, že nevíš o co si ji zlomil, přece ti to muselo přestat řadit z ničeho nic :shock:
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

že by až tak prorezla?
lokutus7323 - FK

Ok, ale když vezmu za řadící páku a zahejbu a zařadím, tou ak se v tom místě ta tyč prohýbá, což je důvod proč to nedořadí správnou rychlost. Ale jinak nevim co zapříčilo to, že se to zlomilo zrovna tedko.Nevim o ničem, že bych v ten inkriminovaný den provedl s autem tak špatného, nebo vymlel nějakou díru.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Mně se to stalo taky ,ale ne že by se zlomila,to snad ani nejde,ale vypadl ten pružný kolík a spadl kloub z řadičky. Stačí nouzově tam vrazit 8 šroub a zajistit matkou pak koupit ten pružný kolíček s nalisovat ho tam .Já tam nemám žádný kroužek a to mám už 4 auto s předkem.
Odpovědět