Ultrazvuková čidla

boudis

Ultrazvuková čidla

Příspěvek od boudis »

Zdravím! Mám problém s tím, že mi z ničeho nic začal blbnout alarm laserline. Pokaždé, když auto zamknu, začne houkat. Ale když vypnu vnitřní prostor, tak je vše v pořádku. Tudíž jsou zřejmě v háji ty ultrazvukový čidla. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti??
hostel

Re: ultrazvuková čidla

Příspěvek od hostel »

čidla mohou být v pořádku, závada může být ve vyhodnocovací části ultrazvuku alarmu - trvale sepnutý aktivační prvek (u většiny alarmů tranzistor)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když by jsi potřeboval, tak čidla i tu jednotku k nim mám. Je to sice ještě v autě, jenom jsem vymontoval samotný alarm, ale snad by to nebyl problém vyndat.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

boudis píše:Zdravím! Mám problém s tím, že mi z ničeho nic začal blbnout alarm laserline. Pokaždé, když auto zamknu, začne houkat. Ale když vypnu vnitřní prostor, tak je vše v pořádku. Tudíž jsou zřejmě v háji ty ultrazvukový čidla. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti??
Měl jsem stejný problém a pomohlo mi ubrat citlivost čidel na potenciometru nad stropním světlem, jak mi zde radil Ivarek...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
boudis

Příspěvek od boudis »

Dobře, tak já zkusím nějak ubrat tu citlivost a kdyby to nepomohlo, tak se určitě ozvu a zkusil bych vyměnit ta čidla! Zatím díky!
nahodnykolemjdouci

Příspěvek od nahodnykolemjdouci »

Vyjmout přední stropní svítilnu. Nastavit citlivost ultrazvukového snímače otáčením seřizovacího kolíku.
1 -Zásuvka pro ultrazvukové čidlo -bílá zástrčka označení "R"
2 -Zásuvka pro ultrazvukové čidlo -červená zástrčka označení "T"
boudis

Příspěvek od boudis »

Ahoj! Takže jsem zkusil ubrat tu citlivost a stále to houkalo. Tak jsem zkoušel postupně vypínat čidla. Nejprve jedno a poté i druhé. A zjistil jsem, že když mám odpojený čidlo u spolujezdce, tak to nehouká, takže je zřejmě v háji.
Ty "Atnarfusi" jsi mi nabízel, že ta čidla máš. Platí to stále? Zkusil bych ho vyměnit. V nejhorším případě to jedno nechám odpojené.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo mám to v autě. Alarm jsem vymontoval, protože jsem k tomu neměl klíčenky. Kupovat novou a doufat, že to funguje se mi nechtělo. Koupil jsem nový kompletní dálkový centrál a připojil ho na dráty místo alarmu.
Čidla jsem zatím nevyndaval, ale jestli je chceš, tak je vymontuju. Jestli to teda neni nějaká pakárna. S tou škatulí, do které jsou čidla zapojená jsem se zatím ještě nepotkal. Jestli je to někde za palubkou, tak ta se mi rozebírat nebude chtít.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ta krabička je pod stropním světýlkem.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

V neděli tam mrknu. Jestli je tam a kabely jsou vedené stropem, tak to bude pohoda. Podle manuálu k alarmu jsou ale kabel od čidla vedený A sloupkem dolu a škatule je namalovaná někde za palubkou.

Když jsem přidával zpožďovač vnitřního osvětlení, tak jsem si tam nad lampičkou ničeho nevšimnul.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nevím,já mám origo Laserline,a čidla mám tažený pod světýlko pod slunečníma clonama a A sloupkem vedou dráty (+,- a signál) od tý krabičky do alarmu.
Ale je možný že to máš jinak,musíš to zkouknout.
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

V tom mozku ultrazvuků - "krabici" pod stropním světlem prý odhází nějakej krystal (možná 40mhz),nevím,nejsem dráteník.
Já sám jsem měl stejnou závadu,kterou jsem nevyřešil. Krabici jsem odpojil. Neměl jsem na to dál nervovou soustavu to řešit.
Cena tý nový krabice byla asi 1100,-Kč , originální díl škoda.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Jo a číslo originálního dílu tý "krabice" : 6U0 949 256
Doufám,že se nepletu.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Atnarfus píše:V neděli tam mrknu. Jestli je tam a kabely jsou vedené stropem, tak to bude pohoda. Podle manuálu k alarmu jsou ale kabel od čidla vedený A sloupkem dolu a škatule je namalovaná někde za palubkou.

Když jsem přidával zpožďovač vnitřního osvětlení, tak jsem si tam nad lampičkou ničeho nevšimnul.
Jestli máš Metasystem, tak to ani nehledej, ultrazvuk je součástí alarmu. Připojení je přes tuhle kabeláž,
http://img215.imageshack.us/img215/9113/dscn0977ez8.jpg
ty dva malé konektory (červený a černý) jsou od ultrazvukových čidel, širší je na LEDku + anténa.
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

Dedla píše:V tom mozku ultrazvuků - "krabici" pod stropním světlem prý odhází nějakej krystal (možná 40mhz),nevím,nejsem dráteník.
Já sám jsem měl stejnou závadu,kterou jsem nevyřešil. Krabici jsem odpojil. Neměl jsem na to dál nervovou soustavu to řešit.
přesně tak, "ujede" krystal na frekvenci o kousek jinám a hned je kmitořet pro porovnání frekvence zvuku jiná. Pro dráteníky, lze jednoduchou výměnou krystal vyměnit. Je běžnou součástkou ke koupi
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Návštěvník píše:Jestli máš Metasystem, tak to ani nehledej, ultrazvuk je součástí alarmu. Připojení je přes tuhle kabeláž,
http://img215.imageshack.us/img215/9113/dscn0977ez8.jpg
ty dva malé konektory (červený a černý) jsou od ultrazvukových čidel, širší je na LEDku + anténa.
Jo jasan,souhlas.Já si nějak vydedukoval že je řeč o Laserline.
host

Příspěvek od host »

Pokud máš v autě Laserline a elektroniku za světlem, tak tam flákni tohle:
http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... l-100.html
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

a nebo odolnější varianta od jablotronu, mikrovlné čidlo. mikrovlny nabízejí i jiné firmy
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Dedla píše:V tom mozku ultrazvuků - "krabici" pod stropním světlem prý odhází nějakej krystal (možná 40mhz),nevím,nejsem dráteník.
Za ty peníze bych to vyškub taky. :?
boudis

Příspěvek od boudis »

Atnarfusi, až na to opravdu kdyžtak o víkendu mrkneš a podařilo by se ti to vymontovat, tak se určitě ozvi a mohli bychom se kdyžtak nějak domluvit! Dej vědět na mail michalbouda@volny.cz
Zatím to čidlo mám dva dny odpojené a je klid, takže by to mělo být tím.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Čidla jsou venku. Napsal jsem ti mejl.
HynekTomas

Autoalarm (originál felda Magic)

Příspěvek od HynekTomas »

Mám Feldu 1.3MPI MAGIC Potřeboval bych radu. S tímhle alarmem mám veliké problémy. Když zamknu auto dálkovím ovládáním tak se auto normálně zamkne a pohoda. Jenže to každou chvíli houká a vůbec netuším co tomu je. Mám teda spadeno na ultrazvuky, ale nevím jak se to bude chovat po odpojení a jestli by to nedělalo neplechu. Prozatím jsem vypnul alarm a auto zamikám klíčkem, ale už mě to štve... Dík za každou radu
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Autoalarm (originál felda Magic)

Příspěvek od emilio52 »

Měl jsem pododný problém ale jen jeden den zamknu a jdu od auta ujdu asi 20 m a už to houkalo tak jsem zavřel všechny okna zamknu a zas po 20 m to začlo Pak jsem si všim že nemám dovřený pravý dveře :) .Ale to se tě asi netýka jen zkontroluj všechny spínače ve dveřích a vše so odebírá proud .Jsem laik ale snad se ozve někdo kdo tomu rozumí víc :) .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

Podle blikání kontrolky po odemčení zjistíš, které čidlo poplach způsobilo. Vysvětlení v návodu na felicii 98+
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

měl sem stejnej problem samo to začalo houkat tak ty čidla normálně na dálkáči vypínam a od tý doby je to v poho
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Dělalo mi to samé,mám známého v servisu ten říkal že odchází řídící jednotka u čidel nová stojí 1100Kč,tak jsem to odpojil (vytáhnul jsem konektor od řídící jednotky za stropním světlem) a od té doby pohoda.
HynekTomas

Příspěvek od HynekTomas »

Tak jsem ještě dneska na netu našel kompletní návod podle seriového čísla alarmu, a píše se tam o nastavení ultrazvukových čidel a jejich citlivosti. Ale vůbec nevím kde ten trimr na seřízení hledat. A navíc v návodu je samoaktivace, která mi nejde vypnout, ale nevím jestli to s tím nemá souvislost.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Zkus hledat pod stopním světlem .vypadá to nějak podobně.
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Peca - FK

jak nastavit Ultrazvukové snímače

Příspěvek od Peca - FK »

Zdravim mam origo alarm na felině a mam tam i roigo ty ultrazvukové čidla vevnitř ale tak po zamčení tak zhruba za 2 hodiny to začne hůkat a vždy mě dioda zabliká v autě tolikrat že vyluštim že je to těma čidlama spuštěné ,ale okna mám všechny zavřené :( .
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: jak nastavit Ultrazvukové snímače

Příspěvek od Ivarek »

Čidla musí být nařízena zhruba na střed okna pátých dveří a nesmí mít nic v cestě...opěrky atd.Jedno čidlo vysílá a druhý přijímá (odraz z toho okna).Na některých ultrazvukách tedy spíš na jejich řj je možnost štelovat citlivost (pick-up ma jinou než např dodávka či minibus).
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nojo ale jakej je to alarm? Meta nebo Laserline?
u každýho se to nastavuje jinde a jinak ale akorát si nejsem jistej jestli na Meta se dá vůbec nějak nastavit citlivost
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Já mam taky origo alarm a citlivost čidel jsem nastavoval pod stropním světlem...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Raceman

Příspěvek od Raceman »

protože máš Laserline a ten má čidla tam u zrcátka
Meta je má nahoře u A sloupku a jsou napojený přímo do kompaktu řj se sirénou
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

jak na to :)
Obrázek
ObrázekObrázek
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

já mam Meta ,ale nevím kde je ten potenciometr kterým to mám nastavit :?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

na řj alarmu je u svorkovnic pod tou krytkou otvoz pro nastavení citlivosti šroubovákem viz manuál
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

známej má Laseline ,tam se to nastavuje jak? uplně stejně?(ty ultrazvuky myslim jenom)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

na laserline ti sem dal návod Emilio
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

n oto ano ale nedočetl sem se kde je na něm ten potenciometr jestli jak na Meta nebo někde jinde tam je jen že ho nastavit doprostřed.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

pak asi neumíš číst nebo jsi maličko natvrdlý protože je tu napsaný že laserline má čidla u zrcátka a meta na A sloupku a když se tu napsalo že meta se nastavuje na jednotce v motoru a další napsal že je nastavuje pod stropním světlem tak asi kde nastavíš ultrazvuky na laserline? ;)
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

Raceman

Příspěvek od Raceman »

jo
jirkat. - FK

Řídicí jednotka ultrazvuku

Příspěvek od jirkat. - FK »

Čaute borci potřeboval bych poradit na té jednotce ultrazvuku co je schovaný pod stropním světle(Je to Laserline 989) jak jsou zapojeny dráty stačila by mi fotka díky
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne stř 01. čer 2011 11:41:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
hydrant

Re: Řídicí jednotka ultrazvuku

Příspěvek od hydrant »

Obrázek
U snímačů jde na pin 1 drátn na pin 2 stínění.
Odpovědět