Palubní počítač TC-6 - funkce, montáž, zapojení a vše okolo

Odpovědět
keenworth - FK

Re: Palubní počítač TC-6 - funkce, montáž, zapojení a vše ok

Příspěvek od keenworth - FK »

Venda002 píše:Přesně tak pošly to do Apri a p. třetina tito vymění. Mě poslal čidlo na BMM bez problémů a zdarma. Zavolej, nebo mu pošly E-mail.

A jak psal Emilio kontakt je na každé stránce tohoto vlákn, tak aby tato stránka nebyla pozadu tak tady je: :D

Technická podpora:
Pavel Třetina
Telefon: +420 571 661 024
Email: servis@apri.cz

Já bych tam radši nic neposílal, chtěl jsem po něm vyměnit kabeláž z BMM na MPI, jednou mi po týdnu odepsal, že mu mám dát adresu a co že to chci... a od tý doby 3 měsíce nic. Takže mám v autě nezapojenej palubák jen tak pro srandu králikům.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

keenworth : Tak to seš asi jedinej kdo si na něj stěžuje , jinak snad všichni co vím byli spokojeni .
Třeba zapoměl ,stane se.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
LadesFCB

Příspěvek od LadesFCB »

Přesně. S pane Třetinou je super komunikace, ochotnej... Napsal jsem mu že mám asi špatný čidlo, za tři dny jsem měl doma zdarma nový :-) Asi fakt na tebe musel zapomenout... Jinak jako je to fakt borec :-) :thumleft:
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
keenworth - FK

Potom co jsem mu znova napsal, že na mě asi zapomněl, se omluvil a hned druhý den jsem čidlo měl ;) takže za to má na druhou stranu pochvalu... jak říkáš, stát se to může. Ale hodně lidí si tu stěžovalo na čekací doby.

Jinak bych měl dotaz, asi jsem natvrdlej, ale když si chci nastavit palubák podle příručky, zmáčknu na 2sec. to korekční tlačítko vzádu a objeví se mi blikající autíčko a kombinace čísel 40, 45, 50, 55 ... ale měl by tam bý uplně jiný kod podle návodu... mělo by tam jít nastavit přímo 1.3 pro oboje verze Mpi... tak v kde dělám chybu?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

znáš číslo svého palubáku ? projdi to zpět a podívej se kde jsem psal číslo od kterého je změna na palubácích , a pak jestli máš příručku na ten starší nebo novější
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

rychlá indikace starej má 2 teploměry (venkovní a vnitřní)
novej jen jeden
keenworth - FK

Mám novější, jen jedno čidlo teploty ;) ale v té základní nabídce mi prostě nejde dát ani 1.3 ani 1.6 ani ty dva další kody... b40 a b50 ) nebo tak nějak
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

ty čísla podle mě budou výkon motoru , tak to zkus zadat podle něj
keenworth - FK

Tak jsem to udělal, jen mi je divný jakej motor měl výkon 45 :D prostě to asi nebude nastavení podle výkonu :) nevím co to je. Mělo by tam být uplně něco jinýho... nebo je to ten starej palubák a mám k němu kabeláž z novýho, nebo fakt nevím.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

tak koukni na jeho číslo někde tam je samolepka
keenworth - FK

Je tam nějaká malinká samolepka s číslem 18417 (tou 4 si nejsem uplně jistej, je to tam natrhlý, ale nejspíš je to ona) Jinak všechny ostatní funkce jsou v pořádku, až na to, že nejde teploměr... to bude asi špatným čidlem... zkusím pohledat jestli by nešlo koupit jen nějaké to čidlo, abych to nemusel posílat do apri... někdo tu psal, že sehnal za 23 kč nějaký jiný.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

číslo palubáku od kterých je změna : 17776 , takže máš novější
co se ti zobrazí při nulování průměrné spotřeby ?

jinak ta nejjednušší rada , zeptej se p Třetiny ten to bude vědět na 100%
keenworth - FK

zobrazí se mi P50 :) když nastavím na začátku 50... napíšu mu a pak dám vědět
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den.Chci se jen zeptat zda jde palubní počítač TC-6 namontovat i do staršího modelu feldy z roku 1995 a bude plně funkční?
Děkuji za odpověď.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Jak už tu bylo vícekrát napsáno
PC je pro 1.3 a 1.6 stejný jen je jináčí kabeláž .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mildak - FK

Příspěvek od mildak - FK »

Čau mám možnost koupit TC-6, bohužel bez kabeláže a čidel což by neměl být problém, už jsem psal do Apri. Ale dočetl jsem se tady že jsou dva typy: STARŠÍ - který sice zobrazuje i vnitřní teplotu, ale zase postrádá jinou funkci už nevím kterou přesně (dojezd?) a NOVĚJŠÍ TC-6 která už má vše. Prý se to dá poznat podle výrobního čísla PC ( když je menší než 17776 tak je to STARÝ typ ) jenže jsem tu četl že výrobní číslo je na PC nalepeno na štítku. Nechal jsem si zaslat foto a ten PC žádný štítek nemá, ale na černém konektoru nad vyraženým nápisem Germany je vyraženo číslo 17720 což by odpovídalo starému typu :( ale nevím jestli se opravdu jedná o výrobní číslo protože vedle vpravo je vyraženo ješte nějaké číslo 14436. viz. obr. http://mildakk.rajce.idnes.cz/TC-6#TC-6.jpg Je to opravdu výrobní číslo (starý / nový typ ) ???

Ještě jsem se tady dočetl že některé z prvních PC neuměly motor 1.3 MPi - v nastavení nelze nastavit 1.3 - viz. manuál, že lze vybrat pouze z nabídky 40, 45, 50, 55. To se dá taky poznat podle výrobního čísla? platí taky to že do výrobního č. 17776 nelze nastavit motor 1.3 MPi ??? Otázka teda zní jestli mi bude fungovat ,, jeden z prvních ´´ PC na motoru 1.3 MPi i když tam nepůjde nastavit 1.3, ale zvolil bych např. hodnotu 50 jako 50kW??? Funguje to takhle někomu? Děkuju moc za všechny rady a zkušenosti
keenworth - FK

keenworth píše:zobrazí se mi P50 :) když nastavím na začátku 50... napíšu mu a pak dám vědět
Tak pan Třetina povídal, že pro motory 1.3mpi se má nastavit 45 pokud není v nabídce přímo 1.3. Ale nejdříve si myslel, že mám opravdu ten starší typ, ale podle výrobního čísla, je to ten novější a má všechny funkce stejné jako ten nový typ. Čidlo teploty mám hranaté = novější typ, ale nefunguje... takže je to nějaký začarovaný :?

Ale čeho jsem si všimnul, že pokud auto stojí na volnoběh, tak stále pomalu roste průměrná spotřeba ( když ji mám nastavenou na 2-desetinná místa, tak pomalu roste) - to asi nebude taky uplně normální, nebo vám to dělá taky? :?:

to mildak: nastav si tam 45 pokud máš 1.3Mpi ...
red.jack - FK

Příspěvek od red.jack - FK »

Tak jsem to tu študoval a nechci bejt opruz ale do 1.9 ho nedělaly??? :scratch:
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

do 1,9 dělali TM3 info zde na foru
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

mildak píše:Čau mám možnost koupit TC-6, bohužel bez kabeláže a čidel což by neměl být problém, už jsem psal do Apri. Ale dočetl jsem se tady že jsou dva typy: STARŠÍ - který sice zobrazuje i vnitřní teplotu, ale zase postrádá jinou funkci už nevím kterou přesně (dojezd?) a NOVĚJŠÍ TC-6 která už má vše. Prý se to dá poznat podle výrobního čísla PC ( když je menší než 17776 tak je to STARÝ typ ) jenže jsem tu četl že výrobní číslo je na PC nalepeno na štítku. Nechal jsem si zaslat foto a ten PC žádný štítek nemá, ale na černém konektoru nad vyraženým nápisem Germany je vyraženo číslo 17720 což by odpovídalo starému typu :( ale nevím jestli se opravdu jedná o výrobní číslo protože vedle vpravo je vyraženo ješte nějaké číslo 14436. viz. obr. http://mildakk.rajce.idnes.cz/TC-6#TC-6.jpg Je to opravdu výrobní číslo (starý / nový typ ) ???

Ještě jsem se tady dočetl že některé z prvních PC neuměly motor 1.3 MPi - v nastavení nelze nastavit 1.3 - viz. manuál, že lze vybrat pouze z nabídky 40, 45, 50, 55. To se dá taky poznat podle výrobního čísla? platí taky to že do výrobního č. 17776 nelze nastavit motor 1.3 MPi ??? Otázka teda zní jestli mi bude fungovat ,, jeden z prvních ´´ PC na motoru 1.3 MPi i když tam nepůjde nastavit 1.3, ale zvolil bych např. hodnotu 50 jako 50kW??? Funguje to takhle někomu? Děkuju moc za všechny rady a zkušenosti
to číslo vypadá takto , je to ten bílej štítek (hromyho fotky) http://imageshack.us/photo/my-images/96/p1020812x.jpg/
to je na to m konektoru jak píšeš patří k tomu konektoru není to číslo palubáku

dojezd tam je není doba jízdy

mužeš zkusit připojit napájecí napětí na palubák a projedeš nabídku podle ní poznáš co to máš ,
napíšeš panu Třetinovi jaký tam potřebuješ teploměry , a nebo počkáš až ti kabeláž přijde , vyzkoušíš to , dáš info p. Třetinovy pošleš mu čidlo teploty a on ti pošle to správný

s tím nastavením to před chvílí napsal keenworth
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

keenworth píše:
Ale čeho jsem si všimnul, že pokud auto stojí na volnoběh, tak stále pomalu roste průměrná spotřeba ( když ji mám nastavenou na 2-desetinná místa, tak pomalu roste) - to asi nebude taky uplně normální, nebo vám to dělá taky? :?:
moc často ji nuluješ :lol:
když budeš mít průměr třeba za 1000km tak se ti nehne ledaže by jsi to nechal půl dne
takže je to v pořádku
keenworth - FK

Aha, tak dobrý no :D já jen že u Oktávky jsem si toho nikdy nevšimnul :D já si to radši předělám jen na jedno desetinné číslo, protože takhle mě to vážně vysírá, když se mi pořád zvyšuje :)
mikka

Příspěvek od mikka »

Je to úplně normální a dělá to všem. Pokud auto stojí na volnoběh, kilometry nepřibývají a benzínu to žere tak 0,9 l/h. Takže průměrná spotřeba musí narůstat.
Je to krásně vidět právě těsně po vynulování počítače .
mildak - FK

Díky ferdamravenec, tak pc nemá štítek s číslem výroby, ale majitel psal, že v menu nastavení motorizace jsou volby b40, b50, 1.3 a 1.6 a má funkci doba jízdy takže by se mělo jednat o ,,novější´´ verzi TC-6.
Co mě ale zarazilo, pc prý nemá funkce průměrná rychlost a celková spotřeba. Prý má jen funkce : průměrná spotřeba, aktuální spotřeba, dojezd, doba jízdy, venkovní teplota a potom druhotné funkce: nulování průměrné spotřeby, množství paliva, zapnutí zvuku, a napětí sítě.
Je možné, že se vyráběl nějaký mezityp, který tyto funkce neměl a nebo je počítač rozbitý a proto je nezobrazuje?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

může tam být závada , poznáš to až to zapojíš
mildak - FK

já ho právě ještě nemám, tak teď nevím jestli koupit nebo ne.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

to záleží na tobě , já koukám aktual, prům spotřeba , dojezd , teplota , baterka , stav paliva
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Zdar lidi, pan Třetina je mazák, nenechám na něj dopustit, koupil jsem si palubák, zaslal do Apri a za měsíc jsem ho měl zpět i s kabeláží, kompletně odzkoušenej a takovou super knížečkou o veškerých funkcích a perfektním návodem jak co zapojit, no prostě nádhera :thumleft: a celý jen za 800 kaček
Palubák je namontovám a šlape líp jak švícarský hodinky
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
mildak - FK

Nevíte někdo, jestli se u TC-6P po instalaci do auta vynuluje celková spotřeba a nebo zůstane údaj od předchozího majitele? V manuálu je, že se celková spotřeba registruje od vyrobení přístroje a nelze ji vynulovat, tak mám obavy, že to asi nepůjde. Máte někdo zkušenost?
mildak - FK

Nevite nekdo prosim, nikdo jste to neresil? Myslel jsem jestli by to treba neumeli vynulovat v Apri, ale uz tam druhym dnem marne volam a pana Tretinu ne a ne zastihnout :(
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

napiš mu na meila !!
ObrázekObrázek
mildak - FK

Jo diky psal jsem mu a dnes mi prisla odpoved tak to sem hodim treba se to bude nekomu hodit.
Otázka: Je možné u TC-6P nějak vynulovat celkovou spotřebu paliva, např. přehráním softwaru?
Odpověď: Pokud je to jeden z posledních počítačů, dokážu jej přehrát na normální typ, kde je možné nulování. U starších to nelze.
sachmar - FK

Příspěvek od sachmar - FK »

Mám TC-6,a má felicie je 1,3MPi kebeláž resp.snímač průtoku je na Bosh Mono motronic.sehnal jsem snímač na MPi a ten má tři dráty modrý,žlutý,hnědý.
a snímač Monomotronic má dva žlutý,hnědý půjde mi to když to přehodím?
keenworth - FK

já jsem měl na čidle BMM tři dráty a na MPI taky tři... takže... máš někde asi chybu
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Přesně, jak píše kolega, oba typy čidel mají 3 dráty a oba typy mají i shodné barvy. Mění se to kus za lus, barva za barvu.
sachmar - FK

Příspěvek od sachmar - FK »

sachmar píše:Mám TC-6,a má felicie je 1,3MPi kebeláž resp.snímač průtoku je na Bosh Mono motronic.sehnal jsem snímač na MPi a ten má tři dráty modrý,žlutý,hnědý.
a snímač Monomotronic má dva žlutý,hnědý půjde mi to když to přehodím?
Jak jsem to cvakal ty kabliky tak tam opravdu byli dva a co mi bracha dal ten svůj snímač tak má tři.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To je nějaké divné. Napiš do apri a zeptej se tam.
Proč si dráty cvakal?? Ty piny se dají z konektoru vypíchnout a zasadit nové od nového čidla. :o
Blizzzard90 - FK

Příspěvek od Blizzzard90 - FK »

ahoj, myslíte že se dá ještě koupit kabeláž k TCčku na Apri ? Už jsem na Apri psal ale zatím bez reakce... nebo i to podělaný čidlo na vstřik ? Ten třmínek se musí toho červenýho kabelu dotýkat? Asi jsem ho špatně zacvaknul protože se ten vodič se nějak moc volně hýbe mezi třmínkem a snímačem :) a vodič ses snad předzesilovače dotýkat nemusí ne? na těch fotkách je to tak nesrozumitelně viditělné :) :D

ještě jsem se chtěl zeptat, ten teploměr ukazuje jen teplotu pod 3 stupně ?já myslel že měří pořád jakou koli venkovní teplotu, na displeji mám písmeno E
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Nepis,ale rovnou do Apri zavolej. Kabelaze by meli mit,nejlepsi je tam poslat cely palubak s kabelazi a p.Tretina ti to vsechno zprovozni/zkompletuje, protoze teplotu to ukazuje i nad 3 stupne :)

S pripojenim trminku u MPi ti neporadim,ja si zapojoval BMM.
Tom3 - FK

Příspěvek od Tom3 - FK »

Ahoj chlapci, jak moc je palubak spolehlivej ohledně průměrné spotřeby, hodil jsem ho do auta a spotřebu ukazuje okolo šesti přitom auto žere většinou spíš 8 i víc....Proto hledám jestli může palubák lhát, nebo kde je chyba... Jediná nesrovnalost je že mám starší palubák, s omezenými možnostmi volby motoru, mám 1.3 Mpi, a nastaveno na PP mám pouze 50.....
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

přečti si vlákno od začátku vše je tu už popsané
Tom3 - FK

Příspěvek od Tom3 - FK »

přečteno celé možná víc než jednou, ale řešení mého problému bohužel nikde...
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Dle návodu z palubáku se MUSÍ seřídit aby ukazoval spotřebu správně....
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Možná to tu už je ,tohle musí k nastavení stačit
Obrázek
ObrázekObrázek
Tom3 - FK

Příspěvek od Tom3 - FK »

Seřízenej tak nějak zhruba je, rozhodně by odchylka neměla být taková jaká je....Ukazuje průměr 6,5 za nádrž přitom když si to spočítám vychází mi 8,5... Vím že to v tomhle případě nepatří do tématu k palubáku, ale kde je chyba ?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tom3 píše:Ahoj chlapci, jak moc je palubak spolehlivej ohledně průměrné spotřeby, hodil jsem ho do auta a spotřebu ukazuje okolo šesti přitom auto žere většinou spíš 8 i víc....Proto hledám jestli může palubák lhát, nebo kde je chyba... Jediná nesrovnalost je že mám starší palubák, s omezenými možnostmi volby motoru, mám 1.3 Mpi, a nastaveno na PP mám pouze 50.....
Tome 3: Vtom případě je chyba asi v PC Pokud nejde nastavit to co potřebuješ zkus si opsat výrobní číslo a zavolej do APRI panu Třetinovi třeba poradí nebo i opraví . kontakt tu někde najdeš.
ObrázekObrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

nastavení :
tento příspěvek na této stránce od keenworth » čtv 09. úno 2012 23:09

prostuj si tohle : http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
marek.v - FK

Příspěvek od marek.v - FK »

Mám možnost kupit palubák, chcem si overit vyrobne cislo, moze to byt císlo 29171???
a este sa chcem opýtat na zmenu podsvietenia, je to nejako snadne realizovatelné? viem ze sa to uz riesilo v inej téme ale tam som sa fakt nic nedocital...
dakujem vám
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

číslo ti neověříme , je to novější palubák , tj jen vnější teploměr ..............(je to tu popsáno)
výměna podsvícení , určitě je někde popsaná , chce to hledat , .......je pravda že některý příspěvky chybějí .........
do toho ráměčku co je napsáno "hledej" napiš klíčový slova , a pak se tím musíš prokousat i kdyby to bylo 50 stran , určitě to tu někde je , třeba to má někdo ve svým topicu , .........atd .......
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

chci se zeptat.nevíte někdo na jaký dva piny mám přivést napětí abych mohl vyzkoušet jestli PC funguje?jsou tam dva konektory jeden žlutej a jeden černej a každej má piny od 1 do10.díky moc vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Odpovědět