osvětlení spz

willi - FK

osvětlení spz

Příspěvek od willi - FK »

mám problém s osvětlením spz.
Přestaly svítit obě světla.Zkoušel jsem měnit zárovky a pojistku ale nic.
Obcas probliknou,ale pak zas shasnou a uz se nerozsvitej.
nevite nekdo cim to muze byt???
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Re: osvětlení spz

Příspěvek od MartinB »

díval si se na pojistky?
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

willi píše:mám problém s osvětlením spz.
... jsem měnit zárovky a pojistku ale nic...
řekl bych ře zkoušel ;) šel bych po kabelech,jestli někde neni špatná kostra
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

pojistky to nebudou to by ti nešla jedna strana parkovacích světel já to vidim na zoxidovaný kontakty vem to jehlovým pilníkem a pak to prostříkni kontaktolem. jinak též můžeš vzít voltmetr a pokud vůči kostře -ne na pátých dveřích-naměříš na jednom z kontaktů plus 12V budeš muset přikostřit páté dveře. :roll:
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

Já bych to spíš typoval na zlomený kabel blízko nebo přímo v té gumové prúchodce do pátých dveří.
willi - FK

Příspěvek od willi - FK »

pojistky to urco nejsouty smejdi ve kterejch jsou ty zarovky jsou taky v pohode,takze to asi odvezu nejakymu elektrikari at se na to podiva
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Zlomený kabel v průchodce je dost pravděpodobný.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Peedr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peedr »

Jestli ti občas probliknou, tak to v pojistce určitě nebude. Přidávám se k ostatním s upozorněním na přelámané kabely v gumové průchodky.
sisin - FK

Příspěvek od sisin - FK »

Podívej se do průchodky v pátých dveřích,měl jsem letos ten samý problém.Až se odizolujou úplně tak ti to bude pálit pojistku.
bakelit

Příspěvek od bakelit »

Chlapi, jak na výměnu žárovky na spz, zvenku nebo zevnitř 5. dveří? Nerad bych to ulomil a měnil celé. Dík
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Zvenku, vypáčit celé světlo šroubovákem a ono vypadne a bude viset na drátech, pak ho rozebereš.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Zvenku : opatrně vypáčíš šroubovákem to světlo a uvolníš objímku a vyměníš žárovku .
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
c1ca - FK

Příspěvek od c1ca - FK »

Ja je měním zevnitř. Na kufru odděláš ten obdélníkovej koberec, opatrně na příchytky, i nich vždycky páčit. Je jich tam asi 8.pak protáhneš ruku k těm světlům a je v nich na bajonetu na pootočení patice celoskleněný žárovky.Pootočíš a stáhneš dolů. vyměnit narazit a pootočit.pak nacvakat čalounění a je to.až budeš mít žárovku vyměněnou,zkus rozsvítit dokovad to je rozdelany
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

A hlavně tam nedávaj zase ty předepsané 5 W, protože ti to světlo akorát zežloutne teplem a budou zase praskat, já koupil místo nich 3 W v mototechně.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

c1ca píše:Ja je měním zevnitř. Na kufru odděláš ten obdélníkovej koberec, opatrně na příchytky, i nich vždycky páčit. Je jich tam asi 8.pak protáhneš ruku k těm světlům a je v nich na bajonetu na pootočení patice celoskleněný žárovky.Pootočíš a stáhneš dolů. vyměnit narazit a pootočit.pak nacvakat čalounění a je to.až budeš mít žárovku vyměněnou,zkus rozsvítit dokovad to je rozdelany

To funguje za předpokladu, že nemáš nalepenou fólii pod čim kobercem na 5. dveřích. Já tam mam fólii a vystříkaný voskem takže je mnohem jednodušší zvenku opatrně vydloubnout ty světla
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Mně při demontáži světýlka praskly ty packy co ho tam drží a musel jsem kupovat nové.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
hydrant

Příspěvek od hydrant »

"Má pravdu předsedo" ... tak jak u Pawlicka, tak i u mne i při opatrném "páčení" u světýlka praskla jedna západka.
Šel jsem koupit nové, ale dvakrát měř a jednou řež. Nové provedení má připojení na jiný konektor (nějaké kulaté kolíky) a redukce u světýlka nebyla.
http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... licie.html
A měnit to zevnitř?? Ani náhodou. Navoskovanej vnitřek a pěkne zapláclá folie znamenají ...dlouhý život pro zadní vrata.
c1ca - FK

Příspěvek od c1ca - FK »

hm hm. Ja tam folii zadnou nemam. asi to bude ta sama co je ve dverich co ? necha se nekde koupit ? navoskovano asi taky nemam. ale auto mam od vzdycky.je mozny ze kdysi davno jsem to menil, sundal a nevratil.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nalep tam pevnější igelit , voskovanej není , ale je na něm vosk ze stříkání dutin
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A já tam igelit nemám, právě naopak mám v tapecu mřížky od repro, aby to mohlo větrat. Voda, která tom zkondenzuje totiž nemá kudy vysychat.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Opět se mi rozpadlo a roztavilo osvětlení SPZ. Předloni se mi ulomil zobáček na původním světýlku. Koupil jsem druhovýrobu, vydrželo do loňského léta, kdy jsem zjistil že ta část do které se nasazuje objímka se žárovkou je prasklá. Koupil jsem opět druhovýrobu a teď jsem zjistil že to zase prasklo, žárovka se opírá o plast a taví ho. Plast už je vyloženě černý, tak můžu být rád že to nezačalo hořet. Je to až neuvěřitelné, ale dokonce i žárovka má trochu pokroucené sklo a to už je tedy dost nebezpečný stav.
Nekupoval jste někdo poslední dobou originál 6U0943021? Zajímalo by mne jestli stojí za těch 250Kč co stojí, nebo je to podobný šmejd jako druhovýroba.
mikka

Příspěvek od mikka »

Kupoval jsem originál za 265 Kč v listopadu 2003, je tam doposud a drží. Ale krycí sklo je už dlouho zahnědlé (zřejmě se nepočítalo s denním svícením).
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Ja kupoval origo asi pred 3mi tydny. Mel jsem podobne zkusenosti s druhovyrobou (2 praskle za 1 rok),tak jsem zajel do skodovy a pani za pultem mi rovnou rekla,ze nevi jestli to za takovou cenu budu chtit. Vybafla na me 450 nebo 470 Kc - uz presne nevim. Tak uz jsem se chtel loucit,ale rekla mi ze mi "zkusi" udelat slevu. Sedla za pocitac a neo tukala,behem toho jsem ji rekl,ze na skoda dilech je original za 180 (strilel jsem od boku :D) a po chvilce mi rekla - 201 Kc muze byt? Tak jsem samozrejme kyvnul a hned ho sel nasadit. Padlo tam krasne a packy pekne zacvakly. Druhovyroba se tam musela zasunout (mista tak tak) a zadne cvaknuti jsem u ni neslysel. Jak rikam mam to tam chvili,ale zatim teda maximalni spokojenost. :thumright:
Odpovědět