Termostat

AEF
schympanze - FK

Re: Termostat

Příspěvek od schympanze - FK »

ok dik.nasiel som to.ja som to hladaj navrchu ale nenapadlo ma že by to davali niekde dole
p.velorex - FK

Chlazení

Příspěvek od p.velorex - FK »

Ahoj, chtěl bych se zeptat ohledně chlazení na dvě záležitosti. Když felda stojí v koloně a popojíždí se, tak se mi začne hřát leze to na ukazateli pod 110, ale při jízdě to je normální. Jediný co mě napadá, že by mohl být ve vnitř zarostlý chladič, a nebyla dostatečná cyrkulace, ale když na něho sáhnu na všech místech tak se jeví teplá. Možná i vodní pumpa co myslite?
Další věc je ta jestli máte někdo vypozorovaný při kolika by měl sepnout ventilátor chlazení, protože jak jsem psal když jsem byl na budíku pod 110 tak stále nic. Po té jsem rozpojil svorkovnici a při proklemování drátkem byl větrák funkční. Další zkoušku jsem provedl tu, že jsem vymontoval termo spínač nahřál hork. lampou a po té se ochotně ventilátor roztočil na obě rychlosti, ale zase nevím při kolika Celis. to seplo, když jsem tam valil teplo na ten termospínač.

Díky za reakce Pavel
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Mne lezie teplota tak na 105 v kolóne, alebo do poriadneho kopca v lete. Ventilátor spína asi možno aj skôr.
p.velorex - FK

Příspěvek od p.velorex - FK »

Ahoj, už jsem z toho jelen. Ještě objednám kvalitní termostat wehler a možná nové čidlo teploty nyní je zelený pruh. Zkoušel jsem to pořádně ohřát a ventilátor sepnul před 110C což bych bral. Po dotočení jsem opatrně otevřel expansku a změřil teplotu na dig teploměru a byla na 90C v nádobce a budík ten ukazoval stále někde 105C. Tak už mam jistotu že se to nehřeje a dál neřešim. Byl jsem zvyklý z TDi golfa tam byla rafika pořád na 90C tak jsem z tohohle trochu vyvředěný.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja som včera robil test chladenia, prvú rýchlosť ventilátora zaplo asi pri 100 a druhy asi pri 105 stupňoch na budíku. V týchto teplách sa mi teplota lezie na 100 bežne, do kopcov aj 105.
Mimochodom konektor toho ventilátora nie je zvyčajný vodotesný, ale nejaký iba gumený návlek. Kontakty už boli slušne zoxidované :pr:
Odpovědět