Samostatný kanál pro 5 dveře Centrálu
-
Blizzzard90 - FK
Samostatný kanál pro 5 dveře Centrálu
Ahoj, mám tuhle sadu centrálu http://alarmtuning.cz/alarm-tuning/cent ... -dvere.htm s DO, všechno jsem zapojil a funguje správně, odskok nechci ale na ovladači mám tlačítko pro samostatný kanál pro 5 dveře ale neumím ho zapojit, mám 2 krabičky, jedna origo z feldy pro centrál, na tu jsem napojil sítovou krabičku na DO, z ní vedou dva kabely ( jeden rozvětvený oranžový pro blinkry ty mám zapojený a druhý fialový na ty 5 dveře) na 5 dveřích mám 5 vodičové servo stejně jako na předních dvěřích)
Nyní mám zapojený 2 kabely z těch 5 ( otevřeno zavřeno ), jsem napojený na dvojvodičovém servu levých zadních dvěří, ale není mi jasný kam zapojit ten fialový kabel ze sítové jednotky aby mi fungovalo to servo 5 dveřích jen při stlačení tlačítka)
5 vodičové servo ( +,-, otevřeno / zavřeno, a ten 5 kabel ani nevím na co je)
na schématu mám mám u kabelu napsáno (-500mA výstup)
Nyní mám zapojený 2 kabely z těch 5 ( otevřeno zavřeno ), jsem napojený na dvojvodičovém servu levých zadních dvěří, ale není mi jasný kam zapojit ten fialový kabel ze sítové jednotky aby mi fungovalo to servo 5 dveřích jen při stlačení tlačítka)
5 vodičové servo ( +,-, otevřeno / zavřeno, a ten 5 kabel ani nevím na co je)
na schématu mám mám u kabelu napsáno (-500mA výstup)
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Samostatný kanál pro 5 dveře Centrálu
pokud to dobře chápu, tak bys měl jeden z těch dvou zapojených kabelů k servu odpojit a místo něj zapojit ten fialovej
pět vodičů má poměrně zbytečně, to znamená že to servo umí poslat signál a ovládat ostatní, ale to tady nevyužiješ, to je na přední dveře aby šel ovládat centrál klíčkem
pět vodičů má poměrně zbytečně, to znamená že to servo umí poslat signál a ovládat ostatní, ale to tady nevyužiješ, to je na přední dveře aby šel ovládat centrál klíčkem
-
Blizzzard90 - FK
Nejsem si úplně jistej, ale myslím že jsem tuhle možnost už vyzkoušel. Ale děkuju za radu, znovu to vyzkouším,
->> bude se teda stačit jen napojit na jeden kabel u tech zadních dvěří jak jsem nyní napojený. Ten fialový ze sítové jednotky na zelený nebo ten druhý modrý na servu,
->> bude se teda stačit jen napojit na jeden kabel u tech zadních dvěří jak jsem nyní napojený. Ten fialový ze sítové jednotky na zelený nebo ten druhý modrý na servu,
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já to vůbec nechápu.
Co vlastně chceš ?
Píšeš, že odskok nee, ale k čemu pak chceš ten samostatný kanál na 5té dveře?? Ten kanál je pouze pro odskok, nikoliv pro central.
Čili, když dáš 2 nebo 5ti drátové servo do kufru je šuma fuk, stejně to nepůjde zapojit samostatně, ale pouze paralerně s centrálem. Ten samostatnej kanál má totiž funkci pouze jedním směrem, takže by ti odemknul kufr, ale už nezamknul.
Ty chceš zamykat a odemykat samostatně auto a dodatečným kanálem zamykat a odemykat kufr ??
Píšeš, že odskok nee, ale k čemu pak chceš ten samostatný kanál na 5té dveře?? Ten kanál je pouze pro odskok, nikoliv pro central.
Čili, když dáš 2 nebo 5ti drátové servo do kufru je šuma fuk, stejně to nepůjde zapojit samostatně, ale pouze paralerně s centrálem. Ten samostatnej kanál má totiž funkci pouze jedním směrem, takže by ti odemknul kufr, ale už nezamknul.
Ty chceš zamykat a odemykat samostatně auto a dodatečným kanálem zamykat a odemykat kufr ??
-
Blizzzard90 - FK
Ahááá
jsem to ale osel
že mě tohle nenapadlo dřív
Chtěl jsem Otevřít auto ale jen 4 dveře ( bez 5 dveří) 5 dveře si otevřít jen tím tlačítkem na ovladači, a pak následně celé auto zavřít centrálem <<-- ALE to vlastně LOGICKY NEJDE udělat..
Dobře takže si udělám variantu odskoku, ale tím pádem musím mít i specialní servo ? co umí otevírat (odskakovat) jen jeden směr ?
Omlouvám se za trošku hloupej dotaz, Ale teď už děkuju za objasnění
)
Dobře takže si udělám variantu odskoku, ale tím pádem musím mít i specialní servo ? co umí otevírat (odskakovat) jen jeden směr ?
Blizardíku klídek ...
103457 - bohužel v odkazu blizarda nejde otevřít návod tak nemůžu zkouknout zapojení. Pravdu díš o připojení 5-tého serva na zadní dveře a odskoku. Ale řešil jsem jeden problém s centrálem od keetecu, jmenuje se nějak P-LOCK. Původně se dodával jako jedna krabička se dvěma svorkovnicema (10 a 12 pinů), pokud nepočítám výstup na LEDku, k tomu dvě serva 5 drátů a dvě serva dva dráty a pomocný materiál. Později jednotku rozdělili na dvě, jedna 10 a druhá 12 pinů. Z jednotky 10 pinů vedly dva fialový dráty na páté servo (označeny jako vstup a výstup). Tady to ovládání samostatného serva 5-tých vrat šlo jak chce blizard. Navíc bylo možné naprogramovat několik variant jak to má odemykat. V každém případě, pokud se neotevřely dveře do 4 sec se to vrátilo zpět. (tady už jenom matně vzpomínám)

A šla tam zapojit i funkce alarm ... dalo se to nastavit.
Blizardíku mrkni, jestli z té 10 pinové jednotky nejdou dva fialový fousy ... nebo nějak pošli zapojení ...
A i kdyby jo, tak jednoduché to zas nebude ... budeš muset kromě serva něco přidat do dveří.

103457 - bohužel v odkazu blizarda nejde otevřít návod tak nemůžu zkouknout zapojení. Pravdu díš o připojení 5-tého serva na zadní dveře a odskoku. Ale řešil jsem jeden problém s centrálem od keetecu, jmenuje se nějak P-LOCK. Původně se dodával jako jedna krabička se dvěma svorkovnicema (10 a 12 pinů), pokud nepočítám výstup na LEDku, k tomu dvě serva 5 drátů a dvě serva dva dráty a pomocný materiál. Později jednotku rozdělili na dvě, jedna 10 a druhá 12 pinů. Z jednotky 10 pinů vedly dva fialový dráty na páté servo (označeny jako vstup a výstup). Tady to ovládání samostatného serva 5-tých vrat šlo jak chce blizard. Navíc bylo možné naprogramovat několik variant jak to má odemykat. V každém případě, pokud se neotevřely dveře do 4 sec se to vrátilo zpět. (tady už jenom matně vzpomínám)

A šla tam zapojit i funkce alarm ... dalo se to nastavit.
Blizardíku mrkni, jestli z té 10 pinové jednotky nejdou dva fialový fousy ... nebo nějak pošli zapojení ...
A i kdyby jo, tak jednoduché to zas nebude ... budeš muset kromě serva něco přidat do dveří.

Naposledy upravil(a) hydrant dne ned 26. úno 2012 18:12:16, celkem upraveno 1 x.
-
Blizzzard90 - FK
Jo to je přesně ono 
Ale moje sítová ŘJ DO to asi bohužel nepodporuje, je z ní vyvedený pouze jeden fialový drát -500mA , o víkendu mrknu na schéma co je na origo krabičce řídící jednotky, ale pochybuji..
to nevadí
to co jsem potřeboval vědět už vím 
Mě šlo jen o to že teď musím s tím kufrem 1-2 x celkem dost třísknout aby se zavřel
tak možná by ten odskok byl lepší no.. 
Dík všem za pomoc
Tohle forum je super !
Ale moje sítová ŘJ DO to asi bohužel nepodporuje, je z ní vyvedený pouze jeden fialový drát -500mA , o víkendu mrknu na schéma co je na origo krabičce řídící jednotky, ale pochybuji..
Mě šlo jen o to že teď musím s tím kufrem 1-2 x celkem dost třísknout aby se zavřel
Dík všem za pomoc
Odskok ti tohle stejne nespravi. Budes s nim muset triskat stejne. Jedine co se zmeni bude to, ze nebudes muset mackat to mechanicke tlacitko primo na kufru a taky to, ze ti nekdo nebude moct vybrat kufr nekde na krizovatce (protoze bude zamceny). Kazdopadne s nim ale pri zavirani musis trisknout vzdy... Pokud je to ale tak vazne, tak by slo postelovat cast zamku prisroubovanou na karoserii, aby byla "trochu vys"...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
Blizzzard90 - FK
i tuhle možnost jsem zvažoval že bych posunul zámek ale moc se mi v tom nechce vrtat 
Do toho klidne vrtej. Je to na to primo uzpusobene. Jen ho povolis, trochu posunes a zase dotahnes... 
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
Mirecfelda - FK
Ja mam aj odskok aj centralny motorcek na kufry a funguje to v pohodicke vsak pozri video
http://mestor.rajce.idnes.cz/feldica/#MOV00359.jpg
http://mestor.rajce.idnes.cz/feldica/#MOV00359.jpg
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Prosím vás jak funguje tahle sada? http://www.tuningcenter.cz/95-cz-5-felicia.html
Funguje tak, že odemknu centrál a odemkne se kufr, který jde otevřít po zmáčknutí tlačítka kufru? Ptám se protože, chci nahradit vložku zámku kamerou, a bude tedy potřeba vymyslet nějaké šidítko místo vložky zámku, tak aby fungovalo to tlačítko že?
Funguje tak, že odemknu centrál a odemkne se kufr, který jde otevřít po zmáčknutí tlačítka kufru? Ptám se protože, chci nahradit vložku zámku kamerou, a bude tedy potřeba vymyslet nějaké šidítko místo vložky zámku, tak aby fungovalo to tlačítko že?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
funguje to tak že zámek máš trvale v poloze odemčeno , a tuto ti to při zamčení blokuje , tj nejde zmáčknout tlačítko
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Nemá někdo tenhle mechanismus ? http://www.tuningcenter.cz/95-cz-5-felicia.html
Potřebuji pomoct s montáží, respektive nemá někdo třeba fotky z montáže? Já pořád nechápu jak udělat, aby to táhlo hýbalo s tím T mechanismem, ať to montuju jak montuju, pořád to jezdí na prázdno a z toho obrázku to opravdu nepoznám
Potřebuji pomoct s montáží, respektive nemá někdo třeba fotky z montáže? Já pořád nechápu jak udělat, aby to táhlo hýbalo s tím T mechanismem, ať to montuju jak montuju, pořád to jezdí na prázdno a z toho obrázku to opravdu nepoznám