vysoka spotreba pri malom zatazeni motoru

MPi 1AV
AEE
Bredly - FK

vysoka spotreba pri malom zatazeni motoru

Příspěvek od Bredly - FK »

Zdravim,
Pisem sem lebo uz sa skoro rok trapim so spotrebou, a k mechanikom uz ma fakt nebavi chodit, lebo iba vymienam jednu suciastku za druhou "a uvidime".
Mam Feliciu 1.6mpi, a jelikoz som student ktory dochadza 30 km do skoly kazdy den, tak mi to robi celkom starosti. Proste mam vysoku spotrebu..cca 7,5l co na prvy pohlad nie je moc, ale jazdim 90% mimo mesto, a najazdim hodne, takze sa snazim jazdit ekonomicky( aspon pokial ide o cestu do skoly:D)...Nedavno sa mi dostal do ruky palubak, a vsimol som si zaujimavej veci, ze ked idem cestou mimo mesto cca 120km..mam priemernu spotrebu 6,5-7,, a ked idem 85 alebo 90, mam spotrebu skoro taku istu, co ma ide rozhodit. Posledne som si vsimol, ze lambda neukazuje ziadny signal, tak som si poridil druhu,,sice za 400kc z vrakacu ale podla vagu funguje spolahlivo,,teda od 0 po 0,8 co by snad nevadilo...skusal som aj zaslepit elektromagneticky ventil u aktvineho uhlia ale bez vysledku.
Mal niekto podobny problem, resp. vedel by mi poradit?... Ked jazdim do skoly, predtym som to vedelspravit aj za peknych 5 litrov..... ked jazdim bezucelovo tak tomu zasolim poriadne kakao ale to uz je druha vec, vtedy mi na spotrebe nezalezi :-D...ale ucelovo najazdim cca 1000km za mesiac a v tedy jazdim normalne. Inak este som mal praskle zvody, tak som ich vymenil a bez vysledku. Kontroloval som aj netesnosti na vyfuku, ale to vyzera byt ok. Akurat katalyzator. Mechanik mi hovoril ze katalyzatzor asi uz moc nevydrzi, ale ze zatial je ok...ale ked nastartujem(ked je motor teply, tak je to pocut iba slabo), ide z neho taky "traktorovy zvuk", moze na tu spotrebu mat nejaky vliv?...Spotrebu na volnobehu mam cca 1 - 1,1l /h..aj ked mam volnobezne otacky navysene na cca 750, ale aj tak sa mi to zda moc. Ak ma niekto palubak na 1.6 mohol by mi povedat, kolko mu to zere na volnobehu pri zahriatom motore...Diky za vsetky odpovede:)
Bredly - FK

Re: vysoka spotreba pri malom zatazeni motoru

este by som dodal ze som menil cidlo teploty..skusal som aj zlte aj modre a nic.. a taktiez som kontroloval sviecky..su to NGK...maju asi 30 tisic km a maju tehlovu farbu, takze tie budu asi tiez ok
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Otacky volnobehu si zvysil jakym zpusobem? Chipem, nebo jsi motoru namluvil, ze je zapnuta klimatizace? Vramci hledani problemu bych se zkusil vratit k original provedeni.
Bredly - FK

No volnobeh je zvyseny chipom...ale to je zalezitost stara tak 2 mesiace....a este taka vec... udajne je to blbost, ale VAG mi vypisuje neustale chybu 1. vstreku, aj ked ho vymenim ....zeby regulator?...moze sa takto chovat?
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Tú chybu 1. vstreku si nevšímaj. Občas to tam máme každý.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Zahřátá 1,6 bez chipu žere na volnoběh 0,9 l/h
chip cimbu - do 1,2 l/h
1,6 sportline 1999
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Auto je mechanicky v pořádku? Takové drhnoucí brzdy udělají svoje.
Bredly - FK

Dobry postreh..omluvam sa za moju dlhsiu necinnost na tomto fore...No predne brzdy akoby trochu suchali, ale viacero ludi mi povedalo, ze je to uplne ok. Ale teraz si myslim ze je to asi cerpadlo, na forum som daval novy prisspevok(je tam aj odkaz na zaznam zvuku) o podivnych zvukom v kabine pred tim nez nastartujem. Tazko sa ten zvuk popisuje, ale objavuje sa vcase, ked nasava cerpadlo. Tazko povedat, ci to robi samotne cerpadlo, lebo ten divny zvuk ho prehlusuje. Je to taky Velerybi zvuk, neviem, jak by som ho nazval :-D... Mam pocit ze spotreba je vacsia. Ale semtam ked soferujem mam pocit, ze semtam je auto dynamickejsie nez inokedy. Este som niekde cital, ze zavadu 1. vstriku moze sposobovat chybny regulator tlaku paliva, len nejak si neviem predstavit, ze b prave ten vydaval tak vine zvuky. Kazdopadne nemam pocit, ze by ta hadicka, co z neho isla do sania bola od benzinu... Obcas mam pocit, ze motor ide na 3 valce, ale ked odpajam niektory zo vstrikov, tak ide motor este nestabilnejsie, takze kazd vstrikovac funguje. Tlak paliva bol kontrolovany s tim, ze je v pohode(myslim ze cca 3 atomsfery), ale tlakomer bol zapojeny az tesne pred rampou. V skodovke mi ale tvrdili, ze, to este nemusi nic znamenat, a tlak paliva by sa mal kontrolovat priamo vzadu u cerpadla.... Co sa tika auta, je to vyvozny kusok, vela veci je novych, a so samonou jazdu nemam problem, motor je tichy napriek tomu ze som oslavoval teraz uz 200 tisic :-D
Bredly - FK

Este co sa tyka tych sviecok ( s autamy som zacal nedavno, tak sa to vsetkeho ete nevyznam), ale pripadaju mi byt take akesi viac cierne(asi jak vyjazdeny olej, ale uz som daval druhe a nepomohlo) a auto aj semtam chcipne, vacsinou za studena, ale semtam, asi raz za mesiac aj pri zohriatom motore. Jazdim poslednu dobu dlhsie trasy po okrskach, vacsinou ekonomicky styl a spotrebu mam raz 8(zda sa mi ze musim viac sliapat na pedal aby to slo) a raz 5,5, je to jakesik kolisave... jo a diky za reakcie :)
Deluxx

Příspěvek od Deluxx »

7.5 l/100 je podle tebe moc? kde to zijes? :-D,,, jestli chces usetrit tak si kup diesel a nebo chod pesky ;)
Odpovědět