Převodovej olej mi kape u spojky na nohu :)

vše okolo převodovek
Pufik - FK

Převodovej olej mi kape u spojky na nohu :)

Příspěvek od Pufik - FK »

Zdravim, něco pro zajímavost. Jedu si takhle z chalupy domů cca 28km cesta,.. a když přijíždím domu, tak mi najednou něco začalo téct po noze tak kouknu a olej, říkám co ten tu dělá, tak čuchnu, a on převodovej olej,.. tak sem jen zhrůzou vyvalil oči zděsil se co to a kouknu k pedálům a kobereček celý od oleje, polstrování nalevo od spojky celé dost slušně napuštěné převodovým olejem. Tak co stím kouknu pod kapotu a tam bovden který vede od převodovky k otáčkoměru tak celý od oleje a po celém bovdenu tekl olej,.. Tak sem jel ke známému do servisu. Ten na to koukl vyvalil oči a řekl, "to jsem ještě neviděl". Po delší debatní schůzi s ostatníma mechanikama sme usoudily že by mohla byt zavzdušněná převodovka, a taky že jo,.. ventilek převodovky bel ucpaný a zaseklý takže jak se převodovka tlakovala tak olej lezl bovdenem do kabiny a tam někde vytekl a mě kapal na nohu,.. a ještě jak je pěkně lanko v do spirály k otáčkoměru tak ten olej pěkně hnal nahoru,.. Zajímavé co,.. ?? :o :D
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Převodovej olej mi kape u spojky na nohu :)

Příspěvek od emilio52 »

Už se to tu jednou myslím řešilo .Co je mastný nerezne :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Kde je prosím ventilek převodovky, tohle slyším poprvé.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Pufik - FK

Příspěvek od Pufik - FK »

pod táhlem spojky, když se sešlápně spojka tak ventilek je vidět,.. jinak se k němu nedá moc dostat
Odpovědět