velmi špatný start, nízké volnoběžné otáčky

MPi 1AV
AEE
s4fin - FK

velmi špatný start, nízké volnoběžné otáčky

Příspěvek od s4fin - FK »

Zdravím, tak mě dnes feli 1.6 po ránu trochu vycukala, příjdu, otočím klíčkem, chytne na první škubnutí a po prvním otočení motoru chcípla. Zkusil jsem to ještě několikrát, poté se mi ji podařilo natočit ale šla jen pod plynem, jinach chcípala. Když jsem ji asi minutu podržel v 1500 otáčkách tak pak sice volnoběh držela ale zhruba jen na 500ot. Měl jsem už docela na spěch tak jsem vyrazil, a po ujetí 5 km držela volnoběh normální a stabilní ( 750ot ), startovala na první otočení a vůbec bez problémů. Během jízdy také bez jedinýho problému. Selský rozum mi velí, že si ŘJ myslí že je motor zahřátej a tak za studena nedrží volnoběh. Setkali jste se s tím někdo ? Může to bejt čidlo teploty ?, na mysl mi také ještě přišla lambda, ale nevím jestli se takhle projevuje. K VAGu se dostanu nejdříve zítra a rád bych si ověřil mou teorii se špatnou teplotou motoru, než se pohrnu někam do servisu. Díky moc 8-)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Re: velmi špatný start, nízké volnoběžné otáčky

Příspěvek od URNA »

Podle mě klapka bude špatná.
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Co si řídící jednotka myslí zjistíš nejlépe diagnostikou.

Osobně si ale také myslím, že začíná blbnout klapka. Manželky 1.6ka tohle taky tak dvakrát do roka udělá a určitě je to elektromotorem v klapce. Všechny hodnoty jsou podle diagnostiky OK, ale elektromotor nedokáže klapku otevřít. Až to začne zlobit víc, tak ho vyndám a vyčistím. Je krásně cítit na plynovém pedálu, že po zapnutí zapalování se klapka vůbec nepootevře.
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Já neustále řeším problém s nizkými otáčkami,hlavně po zahřátí.Naopak při startu (za studena),mi otáčky vystřelí nad 1000,pak jdou pomalu dolu.Většinou při neutrálu jsou mezi 400-600,pak často spadnou ke 200,dost často dokonce zhasne. Mám nové těsnění na sání,repasovanou původní klapku (krátkou dobu tam byla i nová,beze změny). Může to to být ještě v zapal. kabelech,nebo špatné kostře? Díky za radu.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Treba sem nahrať údaje z VAGu aké idú do riadiacej jednotky. Teplota kvapaliny, vzduchu, lambda...
Odpovědět