velmi špatný start, nízké volnoběžné otáčky
-
s4fin - FK
velmi špatný start, nízké volnoběžné otáčky
Zdravím, tak mě dnes feli 1.6 po ránu trochu vycukala, příjdu, otočím klíčkem, chytne na první škubnutí a po prvním otočení motoru chcípla. Zkusil jsem to ještě několikrát, poté se mi ji podařilo natočit ale šla jen pod plynem, jinach chcípala. Když jsem ji asi minutu podržel v 1500 otáčkách tak pak sice volnoběh držela ale zhruba jen na 500ot. Měl jsem už docela na spěch tak jsem vyrazil, a po ujetí 5 km držela volnoběh normální a stabilní ( 750ot ), startovala na první otočení a vůbec bez problémů. Během jízdy také bez jedinýho problému. Selský rozum mi velí, že si ŘJ myslí že je motor zahřátej a tak za studena nedrží volnoběh. Setkali jste se s tím někdo ? Může to bejt čidlo teploty ?, na mysl mi také ještě přišla lambda, ale nevím jestli se takhle projevuje. K VAGu se dostanu nejdříve zítra a rád bych si ověřil mou teorii se špatnou teplotou motoru, než se pohrnu někam do servisu. Díky moc 
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Re: velmi špatný start, nízké volnoběžné otáčky
Podle mě klapka bude špatná.
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Co si řídící jednotka myslí zjistíš nejlépe diagnostikou.
Osobně si ale také myslím, že začíná blbnout klapka. Manželky 1.6ka tohle taky tak dvakrát do roka udělá a určitě je to elektromotorem v klapce. Všechny hodnoty jsou podle diagnostiky OK, ale elektromotor nedokáže klapku otevřít. Až to začne zlobit víc, tak ho vyndám a vyčistím. Je krásně cítit na plynovém pedálu, že po zapnutí zapalování se klapka vůbec nepootevře.
Osobně si ale také myslím, že začíná blbnout klapka. Manželky 1.6ka tohle taky tak dvakrát do roka udělá a určitě je to elektromotorem v klapce. Všechny hodnoty jsou podle diagnostiky OK, ale elektromotor nedokáže klapku otevřít. Až to začne zlobit víc, tak ho vyndám a vyčistím. Je krásně cítit na plynovém pedálu, že po zapnutí zapalování se klapka vůbec nepootevře.
-
redroker
- Kontaktovat uživatele:
Já neustále řeším problém s nizkými otáčkami,hlavně po zahřátí.Naopak při startu (za studena),mi otáčky vystřelí nad 1000,pak jdou pomalu dolu.Většinou při neutrálu jsou mezi 400-600,pak často spadnou ke 200,dost často dokonce zhasne. Mám nové těsnění na sání,repasovanou původní klapku (krátkou dobu tam byla i nová,beze změny). Může to to být ještě v zapal. kabelech,nebo špatné kostře? Díky za radu.
-
robin1 - FK
Treba sem nahrať údaje z VAGu aké idú do riadiacej jednotky. Teplota kvapaliny, vzduchu, lambda...