Lemy = asi problém

karoserie, narazniky, skla atd.
ipa
Kontaktovat uživatele:

Lemy = asi problém

Příspěvek od ipa »

Zdravím, mám asi problém. Mám feldu kombíka a už jsem měl hodně rezavé oba zadní lemy. Tak jsem se je rozhodl komplet vyměnit, odřiznout staré a navařit nové vždyť víte :-). Mám známého svářeče který mi navaření slíbil, ale že si mam auto na vaření připravit a i odříznout lemy staré. A v tom je problém. Koupil jsem nové lemy, ty přiložil ke starým, obkreslil a flexou uříznul přesně dle starých a to je prý špatně, prý jsem měl nechat přesah starého lemu a nový lem pod něj nasunout a pak přibodovat, že prý by to praskalo jak jsem tu uřízl já. Vím že je to jen moje hloupost a že neznalost neomlouvá. Ale otázkou je co teď s tím? Vadí to hodně, bude to praskat ? Poprosil bych tedy o nějaké rady. Přikládám ilistrační foto protože neumím moc vysvětlovat :D.

http://www.rajce.net/f507208409
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Lemy = asi problém

Příspěvek od Maty »

Pokud je svářeč šikovnej tak si s tim poradí pomocí jinýho plechu, ale bude to :pig:

Spíš bych zkusil tohle: http://www.obautodily.cz/skoda_felicia_ ... avy-401021 ... jinej lem .. větší .. buď ho použít celej neboho sestříhnout tak aby měl přesah do tý díry co jsi v autě udělal
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
mikka

Příspěvek od mikka »

Podsunout nové lemy pod původní plech není dobré řešení. Po vnitřní straně plechu stéká zkondenzovaná voda a zatéká do spoje plechů, pak to hodně brzo zase prorezne.
Lepší je lemovacími kleštěmi osadit plech karoserie mírně dovnitř a nový lem přiložit zvenčí.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

tak tak chce to udělat pertl ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
ipa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ipa »

Tak už mám hotovo, děkuji za vaše komenáře. Svářeč si opravdu poradil :-) , byl šikovnej,je to přivařené parádně.

Ale měl bych ještě pár otázeček :-)
Již mám zbroušny sváry, a teď chci kytovat. Ale mám ,,chytré" kámoše a ti radí každý něco jiného. Jeden říká že se kytuje rovnou na čistý zbroušený plech a pak stříknout základem. A druhý radí přesně naopak - nejdřív základ a na něj tmel. Mohli by jste poradit jak je to tedy správně ? Případně napsat postup ? --- (kdy po sobě (kyt,základ, plnič a barvu) ?

A ještě jedna menší otázečka. Jak jsem měl oblepené auto. Tak mi na něm zůstaly zbytky lepidla z lepící pásky. Nevíte jak lepidlo co nejlepé a nejšetrněji odstarnit ?

Jsem vděčný za všechny Vaše rady.
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

postup jsi se napsal sam,na lepidlo aceton :)
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Já osobně bych stříkl základem a pak tmelill (se skelným vláknem),vybrousit a jako poslední tmel polysterový

na to lepidlo líh a neb benzin ne aceton - umeje i lak až na plnič né li na plech
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Aceton to neumyje,delal jsem s tim dost aut...
mikka

Příspěvek od mikka »

Na lepidlo bohatě stačí syntetické ředidlo.
Aceton je jako rozpouštědlo na lak podstatně agresivnější.
axacom - FK

Příspěvek od axacom - FK »

tmel se nanáší zásadně na vybroušený plech!! na základce taky drží,ale potom odpadne i s barvou,tmel obsahuje antikorozní věci,většinou je postup napsaný na plechovce
Odpovědět