http://www.rajce.net/f507208409
Lemy = asi problém
Lemy = asi problém
Zdravím, mám asi problém. Mám feldu kombíka a už jsem měl hodně rezavé oba zadní lemy. Tak jsem se je rozhodl komplet vyměnit, odřiznout staré a navařit nové vždyť víte
. Mám známého svářeče který mi navaření slíbil, ale že si mam auto na vaření připravit a i odříznout lemy staré. A v tom je problém. Koupil jsem nové lemy, ty přiložil ke starým, obkreslil a flexou uříznul přesně dle starých a to je prý špatně, prý jsem měl nechat přesah starého lemu a nový lem pod něj nasunout a pak přibodovat, že prý by to praskalo jak jsem tu uřízl já. Vím že je to jen moje hloupost a že neznalost neomlouvá. Ale otázkou je co teď s tím? Vadí to hodně, bude to praskat ? Poprosil bych tedy o nějaké rady. Přikládám ilistrační foto protože neumím moc vysvětlovat
.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Lemy = asi problém
Pokud je svářeč šikovnej tak si s tim poradí pomocí jinýho plechu, ale bude to
Spíš bych zkusil tohle: http://www.obautodily.cz/skoda_felicia_ ... avy-401021 ... jinej lem .. větší .. buď ho použít celej neboho sestříhnout tak aby měl přesah do tý díry co jsi v autě udělal
Spíš bych zkusil tohle: http://www.obautodily.cz/skoda_felicia_ ... avy-401021 ... jinej lem .. větší .. buď ho použít celej neboho sestříhnout tak aby měl přesah do tý díry co jsi v autě udělal
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Podsunout nové lemy pod původní plech není dobré řešení. Po vnitřní straně plechu stéká zkondenzovaná voda a zatéká do spoje plechů, pak to hodně brzo zase prorezne.
Lepší je lemovacími kleštěmi osadit plech karoserie mírně dovnitř a nový lem přiložit zvenčí.
Lepší je lemovacími kleštěmi osadit plech karoserie mírně dovnitř a nový lem přiložit zvenčí.
tak tak chce to udělat pertl 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Tak už mám hotovo, děkuji za vaše komenáře. Svářeč si opravdu poradil
, byl šikovnej,je to přivařené parádně.
Ale měl bych ještě pár otázeček
Již mám zbroušny sváry, a teď chci kytovat. Ale mám ,,chytré" kámoše a ti radí každý něco jiného. Jeden říká že se kytuje rovnou na čistý zbroušený plech a pak stříknout základem. A druhý radí přesně naopak - nejdřív základ a na něj tmel. Mohli by jste poradit jak je to tedy správně ? Případně napsat postup ? --- (kdy po sobě (kyt,základ, plnič a barvu) ?
A ještě jedna menší otázečka. Jak jsem měl oblepené auto. Tak mi na něm zůstaly zbytky lepidla z lepící pásky. Nevíte jak lepidlo co nejlepé a nejšetrněji odstarnit ?
Jsem vděčný za všechny Vaše rady.
Ale měl bych ještě pár otázeček
Již mám zbroušny sváry, a teď chci kytovat. Ale mám ,,chytré" kámoše a ti radí každý něco jiného. Jeden říká že se kytuje rovnou na čistý zbroušený plech a pak stříknout základem. A druhý radí přesně naopak - nejdřív základ a na něj tmel. Mohli by jste poradit jak je to tedy správně ? Případně napsat postup ? --- (kdy po sobě (kyt,základ, plnič a barvu) ?
A ještě jedna menší otázečka. Jak jsem měl oblepené auto. Tak mi na něm zůstaly zbytky lepidla z lepící pásky. Nevíte jak lepidlo co nejlepé a nejšetrněji odstarnit ?
Jsem vděčný za všechny Vaše rady.
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
postup jsi se napsal sam,na lepidlo aceton 
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně bych stříkl základem a pak tmelill (se skelným vláknem),vybrousit a jako poslední tmel polysterový
na to lepidlo líh a neb benzin ne aceton - umeje i lak až na plnič né li na plech
na to lepidlo líh a neb benzin ne aceton - umeje i lak až na plnič né li na plech
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Aceton to neumyje,delal jsem s tim dost aut...
Na lepidlo bohatě stačí syntetické ředidlo.
Aceton je jako rozpouštědlo na lak podstatně agresivnější.
Aceton je jako rozpouštědlo na lak podstatně agresivnější.
-
axacom - FK
tmel se nanáší zásadně na vybroušený plech!! na základce taky drží,ale potom odpadne i s barvou,tmel obsahuje antikorozní věci,většinou je postup napsaný na plechovce