Dodatečná montáž klimatizace 1.3MPi
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dodatečná montáž klimatizace 1.3MPi
na řj čeho ? klimy nebo motoru ?
pokud na řj motoru tak jeden vede do řj pin č 10 a druhý do 3pinové svorkovnice (v mot prostoru) pin č 3 pokračuje za palubku do 1pinové svorkovnice a dák do svorkovnice ovládání na pin č 1
pokud na řj motoru tak jeden vede do řj pin č 10 a druhý do 3pinové svorkovnice (v mot prostoru) pin č 3 pokračuje za palubku do 1pinové svorkovnice a dák do svorkovnice ovládání na pin č 1
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
co chceš vědět ? poradím ti jen s el částí
-
Taresz - FK
Elektriku motora mám, to je dané!
Potrebujem vediet ze ked tam ten motor je to topenie tam dostanem alebo musím dat dole sacie potrubie... Alebo nieco iné aby som tam jednoduchsie to robusné topenie nacpal
Inak tej diery sa bojím, vsetko ostatné je skoro dané
Potrebujem vediet ze ked tam ten motor je to topenie tam dostanem alebo musím dat dole sacie potrubie... Alebo nieco iné aby som tam jednoduchsie to robusné topenie nacpal
Inak tej diery sa bojím, vsetko ostatné je skoro dané
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
stáhni si dílenskou příručku , je v sekci literatura , hledej odkaz na stránky wrp nebo wrz (nevím přesně) , v příručce díl topení a klimatizace , je to tam popsané ,
motor musíš odstrojit a svěsit
motor musíš odstrojit a svěsit
-
Taresz - FK
Toto ja mám ja si myslím ze aj viac mám ako je na tej stránke ale tam nepísu ze by som mal zvesit motor... nevadí to je nic ja to dám dole len ci je to fakt treba nestacilo by to len dat dole sanie?
Inak aj ty si montoval?
Inak aj ty si montoval?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nee , jen demontoval
sací potrubí musí dolů, jinak tam origo klimu nedostaneš, nevzpomínám si jestli muselo i výfukové, ale myslím, že ne.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
Saci potrubi musi dolu, ikdyz davas diavii. Jen se pak pekelne blbe dava zpet. Ono uvidis, bude toho muset dolu jeste hodne dalsiho..
taky jsem se toho nebal, bylo z toho nekolik veceru v garazi, kdy ven letaly lehke devy v mnozstvi, ze by to uspokojilo snad i ruskou armadu. Ale maka to, nevim jestli bych to delal znova,..
-
Taresz - FK
ja dávam origo takze ktomu trebalo by pomoct aby som to vedel urobyt za jeden vecer... Nie sprovoznit ale dat to topenie na jeho miesto najprv aj tak idem vrtat dieru na vnútorny okruch..
-
Taresz - FK
Takze konecny verdikt, musí sa skrízit normálne topenie, s klímovym koli vedenia vzduchu co je v palubke ( co má klíma iné ) tako sa moze zachovat palubovka bez klímy a bude mat také vedenie vzduchu ako bez klímy ale z klímou takze len tak pre info 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no právě i ten spodek topení / klimošky musíš dát takovej co tam patří páč dole v kastli je díra kterou bere klima vzduch z kabiny , tzv vnitřní cirkulace , jinak ti to nebude správně fungovat
-
Taresz - FK
No namontoval som topenie a vnútorny obech je trosku akoby mensie mnozstvo vzduchu? je to normál? lebo poklesne to troska, sice aj trosku akoby som topil
lebo v aute je 35 teraz takze ak prepnem na vonkajsí vzduch tak je znatelné ze je to chladné 
Takze asi ok
Jedná sa o origo
Takze asi ok
Jedná sa o origo
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pozoruji pravý opak. Když zapnu vnitřní cirkulaci, tak to fouká o trochu víc (znatelné na trojku, nebo na čtyřku). Hlavně je to hlučnější, protože tím spodním nasávacím otvorem je hodně slyšet ventilátor.
Když vnitřní cirkulaci vypnu, tak ventilátor tlačí vzduch zvenku dovnitř auta. Vzduch nemá kam extra efektivně unikat a tak se interier mírně natlakuje a to snižuje množství vháněného vzduchu. Stačí trochu pootevřít okénko a je znát jak to začne foukat víc.
Při zapnuté vnitřní cirkulaci ten efekt s natlakováním nevzniká a proto to fouká možná o fous víc. Rozdíl je ale opravdu malý.
Když vnitřní cirkulaci vypnu, tak ventilátor tlačí vzduch zvenku dovnitř auta. Vzduch nemá kam extra efektivně unikat a tak se interier mírně natlakuje a to snižuje množství vháněného vzduchu. Stačí trochu pootevřít okénko a je znát jak to začne foukat víc.
Při zapnuté vnitřní cirkulaci ten efekt s natlakováním nevzniká a proto to fouká možná o fous víc. Rozdíl je ale opravdu malý.
-
Taresz - FK
jojo ten ventilátor fakt viac pocut tak asi neviem ale az tak som to ani nepozoroval lebo bolo velmy teplo v tom aute :S ale faktom je ze je to hlasnesie ked to prepnem po prepnutí trocha casu 2-3 sekundy kym sa klapka prepne a potom je to akoby hlucnesie vzduch tam prúdi ako o zivot ale musím uznat pozoroval som to pri otvorenych dverách...
a ja tam ten medzikus dole nemám len otvor tam mám tvaru kvádra asi tak 13x9 cm takze mozno je to malym otvorom?
a ja tam ten medzikus dole nemám len otvor tam mám tvaru kvádra asi tak 13x9 cm takze mozno je to malym otvorom?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na vyšší rychlost ventilátoru se samozřejmě může menší otvor projevit. Předpokládám, že když konstruktéři udělali díru takovou jakou udělali, tak vědí proč.
-
Taresz - FK
Nie je ten otvor az tak mensí s tym som pocítal origo je a cosi vetsie, ale zas je tam aj ten medzikus co to zuzuje a a vnom sú prekázky...
Ale funguje vnútorny okruch, takze mne to je dvolezite
Ale funguje vnútorny okruch, takze mne to je dvolezite
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jo, u klimy kde není možné zavřít přívod vzduchu zvenku jako u klasického topení (chybí klapka), je vnitřní cirkulace důležitá. Je to jediný způsob jak uzavřít topení například při jízdě za páchnoucím naftovým autem.
-
Taresz - FK
Ja som bol s tym tak ze ked uz idem robyt tak to poriadne a dám aj tú cirkuláciu tak ved je to aj dobrá vec a ako hovorís ked vypnem ventilátor, tak jediná moznost to uzavriet je tá ze to prepnem na vnútorny okruch ja som to skúmal vela krát kym som to do auta dal! 
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kdo ví přesně kam jde to téčko k podtlaku u 1,3 MPi. Jde to jinam než u 1,6? A to téčko má všechny tři průměry stejné a nebo jeden menší a dva větší? Mám totiž dvě téčka z různých Felícií a netuším kam to teda může jít. díky za odpověď.
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo nic netuší z lidí co to mají v autě 
k hadici co vede podtlak k fitru s aktivním uhlím
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Tak že by tam mělo být to téčko se jedním menším průměrem a dvakrát na průměr na hadici s aktivního uhlí?
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mám motorovej svazek klimatizace na MPi jsou tam dvě kostřící očka a pak jedno u konektoru na kompresor červený kabel taky s očekm. Neví někdo kam to přesně přijde? Na alternátor??? Díky za info.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
červený kabel průřez 4mm2 tj cca 5mm v průměru ? jestli jo tak je to na altík
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
jj to bude ono. díky moc.
-
Taresz - FK
Cervené ocko ide na startér... na stály plus od baterie
-
Ricardo
- Kontaktovat uživatele:
Pouzival niekto pri instalacii klimi do 1,3MPI - 1,6kovu kabelaz?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
to těžko páč obě motorizace ji mají jinak roztahanou kvůli jinak umístěným čidlům , ... atd ,
použít ji lze tak se vymotá kabeláž klimy a zbytek se odloží(vyhodí, prodá,...)
použít ji lze tak se vymotá kabeláž klimy a zbytek se odloží(vyhodí, prodá,...)
-
Ricardo
- Kontaktovat uživatele:
tak nejak som to mal v plane ze nejak vymotat-vybrat kable od klimi a zakompletovat ich do 1,3kovej kabelaze ale kam ju napichat v riadiacej jednotke? To je najvacsi problem.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud je tohle tvůj největší problém tak si stáhni DP a tam to všechno je krásně popsaný co kam patří
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Ricardo
- Kontaktovat uživatele:
Poviem to takto nemam sa s elektrikou velmi rad cize ak by sa nasiel kto by mi s tym vedel pomoct tak by som to odcenil. Stahoval som si DP alele pre mna je ta schema ako Spanielska dedina

- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
koukám na to v DP
Nehledal jsem rozdíly, ale jsou tam rozdílný schémata pro 1.3 do 97 a od 97 (to samý u 1.6)
Pokaždý to schéma je na 3 A4 ... budeš se tim muset prokousat
Nehledal jsem rozdíly, ale jsou tam rozdílný schémata pro 1.3 do 97 a od 97 (to samý u 1.6)
Pokaždý to schéma je na 3 A4 ... budeš se tim muset prokousat
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Toto jsem podstoupil před rokem, klima do 1.3 za pomoci kabeláže z 1.6... stav se v Praze, domluvíme se 
-
Ricardo
- Kontaktovat uživatele:
A nahodou to nemas nejak pofotene ze co a ako? No obcas sa niekto vyskytne co do Prahy ide A do brna chodi tiez kamarat do skoly.
No nijak systematicky jsem to nefotil, postupoval jsem podle DP.... Pokud bys sem jel a pokud se v elektrice fakt vůbec nechytáš, tak by to ale chtělo auto a svazek ssebou...
-
Ricardo
- Kontaktovat uživatele:
Tak skoda ale fakt netusim kedy budem ja v Prahe 
-
prerovacek - FK
Ahoj, rád bych se zeptal, zda nemá někdo zkušenost s mobilní klimatizací do auta, info viz. http://www.levne-autodoplnky.cz/mini-kl ... -12v-p4155. Přijde mi to jako jednoduché a zároveň účinné řešení pro teplé dny ve feldě, jak srazit teplotu v autě o pár stupňů, zároveň se ale bojím, zda za ty peníze a vzhledem k tomu, co je k tomu potřeba, aby to nebyl obyčejný zvhlčovač vzduchu 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 30. dub 2013 15:50:10, celkem upraveno 1 x.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
odpověděl sis sám
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Je to nanic. Čím větší vlhkost vzduchu, tím subjektivně větší pocit horka. Pot z těla se při vysoké vlhkosti hůř odpařuje a proto je nám větší horko.
Kup si nějaký normální ventilátor, nasměruj si ho přímo na sebe a bude ti fajn. Já jsem tak řešil cestování do Chorvatska, když jsem ještě neměl klimu. I pouhý 120mm ventilátor z počítačového zdroje ochlazuje velice příjemně.
Kup si nějaký normální ventilátor, nasměruj si ho přímo na sebe a bude ti fajn. Já jsem tak řešil cestování do Chorvatska, když jsem ještě neměl klimu. I pouhý 120mm ventilátor z počítačového zdroje ochlazuje velice příjemně.
-
Taresz - FK
Ked niekto nemá klímu tak nemá, ziadna alternatíva nato nie je todla mna... urobys lepsie ak pustís dole vsetky okná takyto zvlhchcovac je naprd...
Takze klima je v aute
doufam za ta praca za to stala.
par fotek http://tony-6.rajce.idnes.cz/Felicia/
Feliciim zdar
par fotek http://tony-6.rajce.idnes.cz/Felicia/
Feliciim zdar
Tondo6, koukám že sis teda pořádně máknul,tak hlavně at dobře slouží 
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Takze klima uz funguje, ale byl to boj.Pri prvnim plneni zjistena zavada prasklej kompresor
.Nahradni kompresor jsem mel v kufru ,ale bylo na nem spatny lozisko. Vymena loziska a druhej pokus o naplneni,ouha zas zavada prasklej expanzni ventil
. Obednani ventilu , treti pokus o naplneni vse v poradku klima slape jak hodinky
,ale pocasi me nedovoluje ji poradne odzkouset. Doplneny fotky http://tony-6.rajce.idnes.cz/Felicia/
-
Taresz - FK
Tebe to pri takomto pocasí ako chladí? cítis to normálne alebo sa ti to tak neprojaví?
-
prerovacek - FK
Skromný dotaz, na kolik Vás taková dodatečná montáž klimatizace vyšla?
Zkouska klimy s teplomerem. venkovni teplota cca16 stupnu -zapnut ventilator na 4 bez klimy teplota cca14stupnu z prostredniho ofuku na palubovce- zapnuta klima a teplota cca4 stupne
http://youtu.be/MXHVGR7U4jY
K te cene, ja mel cele auto za 14000kc ze ktereho jsem vymontoval -klima-el. okynka-el. zrcatka-14" elektrony-radio s CD-2x airbag-vyskove nastavitelny sedadlo ridice-pasy s pyropatronama.
http://youtu.be/MXHVGR7U4jY
K te cene, ja mel cele auto za 14000kc ze ktereho jsem vymontoval -klima-el. okynka-el. zrcatka-14" elektrony-radio s CD-2x airbag-vyskove nastavitelny sedadlo ridice-pasy s pyropatronama.
-
Taresz - FK
To je fajn tak si to odskúsal ako ja
ja mám 3 stupne ked vypne kompresor koli cidlu vo vyparníku vtedy to stúpne na 8 potom zasa 3
a tak dookola ale zas nie je vonku tak dusno a teplo no...
Ja som kúpil 3 klimatizácie, lebo mi vzdy chybalo nieco, tri so kúpil za dva roky, teraz namontované a jedna klíma predaná + mám este na náhradné diely vela vecí ktomu to si nechám, jenda vysla na 100 eur!
Teraz co je v aute tá vysla za tychto okolností na 150 eur!
Ja som kúpil 3 klimatizácie, lebo mi vzdy chybalo nieco, tri so kúpil za dva roky, teraz namontované a jedna klíma predaná + mám este na náhradné diely vela vecí ktomu to si nechám, jenda vysla na 100 eur!
Teraz co je v aute tá vysla za tychto okolností na 150 eur!
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
na 1.3 kdyz zaúpnu klimu tak by se automaticky meli zvednout volnobezne otacky ne ? mam to cely dobastleny,funguje to, dokonce mam i dva draty ktery se maj priojit na ř.j motoru ktery maj za ukol prave zvednout volnobeh,nevi nekdo na ktery piny jednotky se to ma napojit ? diky
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi