sport. volant - naba

tuning/tuzing úpravy
Macman
Kontaktovat uživatele:

sport. volant - naba

Příspěvek od Macman »

Ahojte vseci momentalne resim problem. Mozna to tu uz padlo jenom neumim vyhledavat tak me omluvte... mam volant noveho typu (kulate tlacitko) koupil jsem si novy volant a k nemu mi dneska dal kamos nabu..problem je v tom ze je asi na facko (neboli na stary typ)...ale na volantove tyci se mi zda je takova narazena redukce ktera tisicihran jakoby zvetsuje na vetsi prumer (viz. obrazek)...kdyby to tam nebylo tak tam naboj padne hned...jde to nejak sundat nebo mam holt smulu a musim koupit na novy typ? fakt se mi zda jak by to slo sundat ale newim jak ... diky moc za odpovedi
méně znamená někdy více...
Obrázek
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: sport. volant - naba

Příspěvek od Skury »

Mě to šlo sundat jednodušše. Maximálně použij trošku násilí, lehce sklepni paličkou.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

ok diky to jsem potreboval vedet zkusim to jeste dneska
Obrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Takže když shodim tuhle redukci můžu tam napasovat i tenhle volant (na favorita, 120)? Je ten tisícihran za tim plastem stejnej jako na stary felde?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no nemam s timto volantem zkusenosti ale z 90% si myslim ze by to melo jit
Obrázek
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

tenhle mám ve feldě :lol: na staré volantové tyči... ale už čeká na výměnu za Victora 8-)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
real - FK

Příspěvek od real - FK »

zdravim mam takovou blbou otazku jeden znamej ma doma volant s nabou na BMW nejakej starsi typ je mozny ze by sla na felicii? :?
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Ne, zadna bmw naba na felu nepasuje ;)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
real - FK

Příspěvek od real - FK »

dekuji za rychlou odpoved ;) :)
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Tak sem se rozhodl pro vymenu toho stareho oskliveho volantu za nejaky novy, volant sem koupil, a obednal jsem nabu, vyrobce nani psal ze je na felicii starej typ ale kdyz sem ji tam dal tak sice natom tisicihranu sedi ale nevypina blinkry, prijde mi ze jak tam je ten zobacek kterej je ma vypinat je moc kratkej, neni mozny ze je to na facelift feldu? :(
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

neni mi to taky nevypina blinkry...musis nabu upravit
Obrázek
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

já taky kupoval nábu na Felicii a normálně mě to blinkry vypínalo...
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Macman a jak ji mam upravit? ten tisicihran je s tim zobackem vcelku
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

ten zobacek zkus nadstavit..nekdo to tu delal...pokud bych chtel at mi to vypina blinkry tak do toho zobacku navrtam dve ditrky a nastavim nejakym pliskem a prinytuju ho...
ted jsem si vzpomel ze faster to upravoval
Obrázek
real - FK

Příspěvek od real - FK »

;) to je fakt, to je dobrej napad, zejtra si udelam cas pokusim se najit nejaky naradi a zkusim to nejak vytvorit ;) dekuji za radu
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Jo jo upravoval. Byl to hnus a nikdo mi to nechtěl vařit, že je to prej kdovíco za matroš. Nakonec, když jsem to všechno změřil, mi došlo, že ten zobáček neni krátkej ale že mu chybí pár čísel do strany. Tak zobáček byl odejit :D A vystříhal jsem okroužek z plastu a na něj navařil zobáček podle origo volantu, taky z plastu. To celý jsem navařil do plastu, ve kterym je uloženej plíšek na kontakt pro klakson. Nevypadá to krásně, ale není to stejně vidět, ale hlavně to funguje. A o to mi šlo..Je to nába z trojkovýho golfa
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

taky mam nabu z golfa a nejak jsem to neresil prtz si radsi blinkry vypinam sam a jestli to chybi do strany tak bych to zas resit stejnym zpusobem
Obrázek
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Faster: takze nezalezi natom jak je ten zobacek vysokej ale jak je dlouhej?
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

zdarec...chci si koupit nabu s volantem....ale jak sem tak brouzdal po nete,tak sem narazil na zadrhel ze to nemusi vyhazovat samo blinkry....

mam facelifta 99...kdyz si na to koupim nabu...konkretne na www.hifik.cz bude mi to blinky vyhazovat? a co obnasi montaz naby a vyhozeni stareho volantu?

diky za odpoved
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
real - FK

Příspěvek od real - FK »

;) zkus taky nekdy cist ....nad tebou sme se otom bavily, zalezi na nabe ;) a jinak vymena volantu uz je tady rozebirana asi 100x ale zadnej problem to neni, nedavno sem ho menil taky poprvi v zivote a zadnej problem
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

kdyby si umel cist ;) tak ukazuju jakou nabu si chci koupit....a chtel bych vedet jestli s ni bude problem..popripade kde a jakou si mam koupit :)
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

hmm vidim akorat hlavni stranku hifik :lol:
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Faster - FK

real: teď přesně nevim jestli dobře chápu jak to myslíš :) Ten zobáček nemá problém s délkou ( měřený od středu náby nahoru) Ale má problém že je umístěnej blízko ke středu..měl by od něj být dál, směrem k okraji náby...Když si vezmeš tu nábu a vedle toho origo volant a třeba posuvku nebo metr, poznáš to ;)
real - FK

Příspěvek od real - FK »

bBIKEr: nj jenze z tyhle fotky ty naby ti nikdo presne nerekne jestli ti vypinat blinkry bude nebo ne...zkus napsat prodejci a poinformuj se tam ;), ikdyz nekdy se jim taky neda verit, me treba prodejce psal to ze ta naba nema na vypinani blinkru zadny vliv :D

Faster: ;) jasny uz vim jak to myslis, me se ale zdalo ze zrovna v tomhle by problem byt nemusel, myslel sem ze ten zobacek naten bilej plastik co vylejza od blinkru smerem ke stredu vklidu dostane ale nebylo mi jasny proc ten blinkr nevypne ;) diky za radu :)
Faster - FK

Jojo, ono se to zdá, taky jsem nechápal..nejlepší je vyrobit rozměrově něco podobnýho jako na origo volantu a tamtu parodii na nábě dát pryč...Mě to prostě jednoho dne rozčílilo že se to s tim nikam nehejbe a volant tu je v krabici, tak jsem to vzal a za 15 minut to ty blinkry vypínalo :twisted:
bBIKEr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bBIKEr »

hodil by sem prosm vas nekdo detailni fotky cele naby? vnitrek atd....nejlepe na facelift....diky :)
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Faster: nj ale moje naba je resena tim zpusobem ze celej ten spodek i s tisicihranem je z jednoho kusu kovu a tam neni naco ten novej krouzek nasadit a lepit to tam mi prijde divny
Faster - FK

Zkus sem schválně dát fotku tý náby
real - FK

Příspěvek od real - FK »

Obrázek
Obrázek

nevim jak ji jinak lip vyfotit ;) jinak zkousel sem vyndat ten plastovej krouzek kolem toho tisicihranu ale jakmyle v nem zaclo praskat tak sem se nato radsi vysr..l
Faster - FK

Jo no, ta je úplně nová. Tu mojí jsem kupoval ze speedpra za 300, tak mě tolik nemrzelo že na ní budu dělat úpravy..asi by to tam nějak šlo vymyslet, ale asi už by nebyla tak pěkná jako teď :)
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Ahoj, mám stejný problém jak v úvodním příspěvku. Nejde mi sundat ta redukce na tisícihran - zkoušel jsem bouchat paličkou ze stran aby se to uvolnilo, pak jsem tahal kombinačkama a nic. Nějaký tip jak to stáhnout dolů? Páčit šroubovákem jsem se taky pokoušel, ale ne moc, přeci jen jsem to páčil o plast...
Po hoodně dlouhý době vyťukávání a páčení šroubovákem se to nakonec povedlo tátovi, tak už radu nepotřebuju. Je divný, že teď to tam jde tak krásně nasunout :scratch:
Odpovědět