jak předělat mpi na bmm? ( čtyřbod na jednobod)

Simos 2P
135M, 136M
3w1kk - FK

jak předělat mpi na bmm? ( čtyřbod na jednobod)

Příspěvek od 3w1kk - FK »

Chci se zeptat,jak ze ctyrbodu udelat jednobod,co se vse musi vymenit?
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: jak předělat mpi na i? ( čtyřbod na jednobod)

Příspěvek od Honza_t »

No jsi asi první koho zajímá takový downgrade :)

Sací potrubí, škrtící klapka s ventilem, vačka, jednotka, setrvačník, kabeláž,...
3w1kk - FK

Re: jak předělat mpi na bmm? ( čtyřbod na jednobod)

Nj chci si to predelat :-D diky za radu ;-)
3w1kk - FK

A nevis tak priblizne na kolik me to vyjde?? Myslim koupe tech veci na vraku?
Vasek

Příspěvek od Vasek »

sice nevim přesně na kolik tě to vyjde, ale nemůžu nepoložit otázku- proč chceš tento downgrade províst? Chceš aby ti to hůř jelo? Jedinej trochu rozumnej nápad, kterej mě napadá, je ten, že máš feldu BMM, rozbil se ti motor a k dispozici máš MPI
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
3w1kk - FK

Presne,dali mi tam pred pul rokem mpi,ale puvodne to bylo i.
3w1kk - FK

A ja to chci predelat zpet na i,nebot mi znamej rekl ze by mi to neproslo technickou :-(
Nixik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nixik »

Pokud to chceš teda jenom kvůli tý technický, tak bych radši pošetřil pár stovek a dal je tomu chlápkovi na STK do kapsy, než celý auto předělávat zase na BMM. Za pětikilo do kapsy projdeš bez problémů a oproti předělávání zpátky na BMM hodně ušetříš.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Já myslím, že pokud je ten technik soudnej, tak z toho nebude dělat problém.
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

Technika hlavně nezajímá MPi,nebo i,technika zajímá to,co máš vyražený na bloku motoru,teď tam budeš mít 721.135M nebo 136M,pokud to byl původně papírově jednobod,měl by si tam mít 721.135B nebo 136B.Číslo motoru už neska taky nikoho nezajímá,ale typ budeš muset pořešit,nebo volit variantu co byla popsána nahoře.
3w1kk - FK

Ok diky za radu,ale pri prodeji to bude horsi :-/
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Jenky píše:Technika hlavně nezajímá MPi,nebo i,technika zajímá to,co máš vyražený na bloku motoru,teď tam budeš mít 721.135M nebo 136M,pokud to byl původně papírově jednobod,měl by si tam mít 721.135B nebo 136B.Číslo motoru už neska taky nikoho nezajímá,ale typ budeš muset pořešit,nebo volit variantu co byla popsána nahoře.
Taky jsem toho názoru, předělávka na MPi z technickýho hlediska je sice motor s vícebodovým vstřikováním, ale z právního je to pořád typ 136B.

3w1kk: Tak já bych být tebou vyměnil motor za BMM (měnit jen blok je moc práce), ale nechal vršek (hlava a všechno nad ní) MPi. A kdyby technik něco měl, odkázal bych ho na číslo motoru.
3w1kk - FK

Hm jenze kde vemu motor z icka? Nechci do toho auta investovat :-(
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

na každým rohu
nowys89

Příspěvek od nowys89 »

zdar chlapi,předelal jsem feldu 1.3 BMM na MPI docela složité ale spousta dílů jiná třeba lanko plynu je delší než BMM hadice z topení k termostatu pochopitelně jsem musel měnit řídící jednotku s imobilizerem na motor MPI je za potřebý míz ze zadu na bloku motoru snímač klepání kterej BMM motor nemá a nemáte ho tam jak udělat takže je to na kopmletní výměnu.nejlepší co můžete udělat koupit nejakou feldu co je MPI a použít všechno z ní eletrika se napojuje na tu stávající a to odpojením kabelů u uhlíkového fitru je to nadruhé straně než je baterka,výfuk s lambdou jsem zanechal i ten první svod výfuku od motoru a palivové dopravní čerpadlo taky není za potřebí měnit.auto jsem koupil za 3000,- přehodil jsem si motory a ten muj starej motor i s autem jsem prodal jako pojízdný za 6000,-
nowys89

Příspěvek od nowys89 »

ještě jedna otázka ohledně změny motorů.
před lety jsem měnil motor u favorita z typu 135L na 135B a při přepisu motoru v TP nebyl žádný problém
a při výměně u feldy z 136B na 135M mi oznámily že to škodovka zakazuje měnit typy motorů????????? nemáte s přepisem motoru nejaký skušenosti. na magistrátu je nezajímá výrobní číslo ale typ jestli je B nebo M ale jak píšu víš o favoritu tak to je taky změna typu z L na B a nebyl problém.nechápu co jim na tom vadí člověk si koupí auto a když je motor v P.... tak si tam dá jinej ale nemůže protože to někdo zakazuje

Poradte
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

nowys89
asi platěj nový zákony (pravidla) , před léty taky stál benzín 4 kč . ;)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

nowys89 píše:na motor MPI je za potřebý míz ze zadu na bloku motoru snímač klepání kterej BMM motor nemá a nemáte ho tam jak udělat takže je to na kopmletní výměnu.
Samozřejmě je to řešitelné i na starších blocích, jen to chce trochu toho "engineeringu"... :P
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

nowys89 píše:ještě jedna otázka ohledně změny motorů.
před lety jsem měnil motor u favorita z typu 135L na 135B a při přepisu motoru v TP nebyl žádný problém
a při výměně u feldy z 136B na 135M mi oznámily že to škodovka zakazuje měnit typy motorů????????? nemáte s přepisem motoru nejaký skušenosti. na magistrátu je nezajímá výrobní číslo ale typ jestli je B nebo M ale jak píšu víš o favoritu tak to je taky změna typu z L na B a nebyl problém.nechápu co jim na tom vadí člověk si koupí auto a když je motor v P.... tak si tam dá jinej ale nemůže protože to někdo zakazuje

Poradte
Protoze pred lety to skodovku este zajimalo,ted uz sou tyhle veci passe,skodovka chce,aby sis misto reseni kravin koupil novy auto.Takze vsechno tohle prestala podporovat.Nevydava zadny prohlaseni,seznamy zamennych dilu,atd.,nic.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Honza_t píše: 3w1kk: Tak já bych být tebou vyměnil motor za BMM (měnit jen blok je moc práce), ale nechal vršek (hlava a všechno nad ní) MPi. A kdyby technik něco měl, odkázal bych ho na číslo motoru.
změna přípravy směsy -> vážná závada ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

To je přestavba na plyn taky
Ale napiš mi kde to je, protože v závadách STK nic o přípravě směsi nevidím. Vidím tam výrobní číslo motoru (102) a těsnost (707).
Odpovědět