jak předělat mpi na bmm? ( čtyřbod na jednobod)
-
3w1kk - FK
jak předělat mpi na bmm? ( čtyřbod na jednobod)
Chci se zeptat,jak ze ctyrbodu udelat jednobod,co se vse musi vymenit?
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak předělat mpi na i? ( čtyřbod na jednobod)
No jsi asi první koho zajímá takový downgrade
Sací potrubí, škrtící klapka s ventilem, vačka, jednotka, setrvačník, kabeláž,...
Sací potrubí, škrtící klapka s ventilem, vačka, jednotka, setrvačník, kabeláž,...
-
3w1kk - FK
Re: jak předělat mpi na bmm? ( čtyřbod na jednobod)
Nj chci si to predelat
diky za radu 
-
3w1kk - FK
A nevis tak priblizne na kolik me to vyjde?? Myslim koupe tech veci na vraku?
sice nevim přesně na kolik tě to vyjde, ale nemůžu nepoložit otázku- proč chceš tento downgrade províst? Chceš aby ti to hůř jelo? Jedinej trochu rozumnej nápad, kterej mě napadá, je ten, že máš feldu BMM, rozbil se ti motor a k dispozici máš MPI
-
3w1kk - FK
Presne,dali mi tam pred pul rokem mpi,ale puvodne to bylo i.
-
3w1kk - FK
A ja to chci predelat zpet na i,nebot mi znamej rekl ze by mi to neproslo technickou 
- Nixik
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to chceš teda jenom kvůli tý technický, tak bych radši pošetřil pár stovek a dal je tomu chlápkovi na STK do kapsy, než celý auto předělávat zase na BMM. Za pětikilo do kapsy projdeš bez problémů a oproti předělávání zpátky na BMM hodně ušetříš.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že pokud je ten technik soudnej, tak z toho nebude dělat problém.
-
Jenky - FK
Technika hlavně nezajímá MPi,nebo i,technika zajímá to,co máš vyražený na bloku motoru,teď tam budeš mít 721.135M nebo 136M,pokud to byl původně papírově jednobod,měl by si tam mít 721.135B nebo 136B.Číslo motoru už neska taky nikoho nezajímá,ale typ budeš muset pořešit,nebo volit variantu co byla popsána nahoře.
-
3w1kk - FK
Ok diky za radu,ale pri prodeji to bude horsi :-/
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem toho názoru, předělávka na MPi z technickýho hlediska je sice motor s vícebodovým vstřikováním, ale z právního je to pořád typ 136B.Jenky píše:Technika hlavně nezajímá MPi,nebo i,technika zajímá to,co máš vyražený na bloku motoru,teď tam budeš mít 721.135M nebo 136M,pokud to byl původně papírově jednobod,měl by si tam mít 721.135B nebo 136B.Číslo motoru už neska taky nikoho nezajímá,ale typ budeš muset pořešit,nebo volit variantu co byla popsána nahoře.
3w1kk: Tak já bych být tebou vyměnil motor za BMM (měnit jen blok je moc práce), ale nechal vršek (hlava a všechno nad ní) MPi. A kdyby technik něco měl, odkázal bych ho na číslo motoru.
-
3w1kk - FK
Hm jenze kde vemu motor z icka? Nechci do toho auta investovat 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
na každým rohu
-
nowys89
zdar chlapi,předelal jsem feldu 1.3 BMM na MPI docela složité ale spousta dílů jiná třeba lanko plynu je delší než BMM hadice z topení k termostatu pochopitelně jsem musel měnit řídící jednotku s imobilizerem na motor MPI je za potřebý míz ze zadu na bloku motoru snímač klepání kterej BMM motor nemá a nemáte ho tam jak udělat takže je to na kopmletní výměnu.nejlepší co můžete udělat koupit nejakou feldu co je MPI a použít všechno z ní eletrika se napojuje na tu stávající a to odpojením kabelů u uhlíkového fitru je to nadruhé straně než je baterka,výfuk s lambdou jsem zanechal i ten první svod výfuku od motoru a palivové dopravní čerpadlo taky není za potřebí měnit.auto jsem koupil za 3000,- přehodil jsem si motory a ten muj starej motor i s autem jsem prodal jako pojízdný za 6000,-
-
nowys89
ještě jedna otázka ohledně změny motorů.
před lety jsem měnil motor u favorita z typu 135L na 135B a při přepisu motoru v TP nebyl žádný problém
a při výměně u feldy z 136B na 135M mi oznámily že to škodovka zakazuje měnit typy motorů????????? nemáte s přepisem motoru nejaký skušenosti. na magistrátu je nezajímá výrobní číslo ale typ jestli je B nebo M ale jak píšu víš o favoritu tak to je taky změna typu z L na B a nebyl problém.nechápu co jim na tom vadí člověk si koupí auto a když je motor v P.... tak si tam dá jinej ale nemůže protože to někdo zakazuje
Poradte
před lety jsem měnil motor u favorita z typu 135L na 135B a při přepisu motoru v TP nebyl žádný problém
a při výměně u feldy z 136B na 135M mi oznámily že to škodovka zakazuje měnit typy motorů????????? nemáte s přepisem motoru nejaký skušenosti. na magistrátu je nezajímá výrobní číslo ale typ jestli je B nebo M ale jak píšu víš o favoritu tak to je taky změna typu z L na B a nebyl problém.nechápu co jim na tom vadí člověk si koupí auto a když je motor v P.... tak si tam dá jinej ale nemůže protože to někdo zakazuje
Poradte
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
nowys89
asi platěj nový zákony (pravidla) , před léty taky stál benzín 4 kč .
asi platěj nový zákony (pravidla) , před léty taky stál benzín 4 kč .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě je to řešitelné i na starších blocích, jen to chce trochu toho "engineeringu"...nowys89 píše:na motor MPI je za potřebý míz ze zadu na bloku motoru snímač klepání kterej BMM motor nemá a nemáte ho tam jak udělat takže je to na kopmletní výměnu.
-
Jenky - FK
Protoze pred lety to skodovku este zajimalo,ted uz sou tyhle veci passe,skodovka chce,aby sis misto reseni kravin koupil novy auto.Takze vsechno tohle prestala podporovat.Nevydava zadny prohlaseni,seznamy zamennych dilu,atd.,nic.nowys89 píše:ještě jedna otázka ohledně změny motorů.
Poradte
změna přípravy směsy -> vážná závadaHonza_t píše: 3w1kk: Tak já bych být tebou vyměnil motor za BMM (měnit jen blok je moc práce), ale nechal vršek (hlava a všechno nad ní) MPi. A kdyby technik něco měl, odkázal bych ho na číslo motoru.
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
To je přestavba na plyn taky
Ale napiš mi kde to je, protože v závadách STK nic o přípravě směsi nevidím. Vidím tam výrobní číslo motoru (102) a těsnost (707).
Ale napiš mi kde to je, protože v závadách STK nic o přípravě směsi nevidím. Vidím tam výrobní číslo motoru (102) a těsnost (707).