Problém s přením levým blinkrem - Jde / Nejde

Coudy - FK

Problém s přením levým blinkrem - Jde / Nejde

Příspěvek od Coudy - FK »

Zdravím Všechny Feliciáky, :D

Felicii mám teprve pár dnů a proto se chci na zkušenější z Vás obrátit s problémem ohledně předního levého směrového světla / blinkru. :?:

Problém je takový, jednoho dne jsem si konečně udělal čas, že se seznámím s autem a vyrazím na projížďku. Ještě než vyjedu však zjistím, že mi nefunguje přední levý blinkr - na přístrojové bliká jak pominutý, funguje jen boční a zadní směrové blikající vyšší než obvyklou frekvencí. Hodně ten den pršelo a tak jsem si řekl, že to opravím druhý den, že to bude pouze žárovka. Druhý den však blinkr záhy začal fungovat, napadlo mě že na to nějakým způsobem kápla voda a dnes to bude už v pohodě. Nicméně po pár křižovatkách se problém opět objevil. Chvilku jsem auto odstavil a říkám si, že to snad není možný. Chvilku to jde a zase nejde. Jak na potvoru to po asi 5 minutách zkusím a opět funguje. Nechápu čím to může být. Ostatní blinkry jsou bez problémů. Pokud zapnu varovky, problém s předním levým přetrvává. :hlava:

Napadlo mě, že to budou kontakty. Takže blinkr vytáhnout, očistit kontakty. Pokusím se to vyřešit ještě dnes tím vyčištěním, nicméně i takto sem se rozhodl, že zde přidám svůj příspěvek, aby v případě, že to nepomůže jsem tu měl nachystané Vaše nápady a v budoucnu to mohlo pomoci jiným jako vodítko k řešení problémů. ;)

Díky moc za případné rady.
S pozdravem,
Jarda :thumright:
Coudy - FK

Re: Problém s přením levým blinkrem - Jde / Nejde

Pokud to pomůže, jedná se o Felicii, LX, 40kW, 1.3MPi. ;)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Podívej se na relátko v pojistkovce R8 vpravo nahoře taky je možný že to může dělat přepínač pod volantem .
kontrola kontaktů + očištění. je možný že je i vadná žárovka . Tím bych asi začal .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
vlasta

Příspěvek od vlasta »

klidně to může být uklepané vlákno žárovky, co se jízdou jednou uvolní a pak zase chytne zpátky k sobě. vyměň žárovku a máš po problému
Jo. To su ja.Člen číslo 374
Coudy - FK

Tak jsem zpět s novýma informacema a novýma problémama... ;)

1) Zkontroloval jsem žárovku, vlákno drželo pevně a tak jsem žárovku nechal.
2) Vyčistil jsem v rámci možností kontakty, vše jsem ozkoušel a blinkr doleva fungoval rekordně dlouho. Snad se nic nepokazí při delší jízdě. ;)

Ale... :roll:

Na světe je další problém. Zkusil jsem dát výstražná světla, ale funguje jen levá strana blinkrů. A najednou nefunguje celá pravá (ani na přístrojovce nebliká, ani venku). Avšak směrová světla vpravo/vlevo zvlášť jsou bez problémů. Při přebírání auta byla výstražná v naprostém pořádku. Jsem v koncích. :roll:
Coudy - FK

Problém s blinkry - Konflikt s výstražnými?

Zdravím, ;)

znovu se na Vás obracím, tentokrát s jiným problémem. :roll:

Problém je následující...
Ráno jsem nastartoval, a před výjezdem jsem zjistil, že nefungoval ani jeden blinkr (ani doprava, ani doleva), den předem všechno ok. Pojistky jsou všechny v pořádku, proměřil jsem je. Žárovky taky ok. Zkusil jsem zapnout výstražná světla. Blikala mi pouze levá strana auta, pravá ne a to ani ne přístrojové desce. Co teď? :?:

Řekl jsem si, bliká pouze levá, co takle dát blinkr doprava, třeba začnou blikat všechny. A ejhle. S blinkrem doprava a zapnutými výstražnými bliká celé auto správně, včetně blikání symbolu na přístrojovce. Ale takto mi to na STK v lednu nesežerou, no ne? ;)

No, takže...jak jsem měl zapnutý výstražný a blinkr doprava, vypnul jsem výstražné a ejhle...blinkr zůstal blikat (ten doprava) a po přepnutí doleva opět fungovali oba blinkry vpravo i vlevo správně. Ale jakmile jsem zapl znovu výstražná světla a blinkr posunul zpět, vypnul výstražná tak blinkry opět ani jeden nefungovali. Vypadá to, jakoby výstražné rušili funkci blinkrů a jen když se na to jde chytře tak blinkry jdou. :hlava:

Je to moc komplikované, já vím, ale věřím, že se tu najde někdo kdo si to přečte, pokusí se tomu porozumět a poradí mi. Čím to může být? Jak na to? Kde seženu náhradní součástky? Nejlépe v Olomouci. Bude to potřebovat servis? Kolik by to asi tak stálo? Setkali jste se s tím někdy? Já to tipuju na ten spínač výstražných. :?

Díky moc za všechny rady,
věřím, že to z Vaší pomocí a trochou šikovnosti zvládneme opravit.
S pozdravem,
Jarda :thumleft:

PS: Nerad bych aby mi pak přestalo vše jít za jízdy někde na velké křižovatce. Felicii mám jen pár dní, a byla naprosto ok, mrzí mě že se nemohu bez problémů ani projet pořádně. Přitom začátečník by měl jezdit, jezdit, jezdit. :bounce:

Stručně:
1) Nejdou blinkry, žárovky ok, pojistky ok
2) Výstražné fungují jen levá strana
3) Výstražné + blinkr doprava = výstražné fungují
4) Pokud splním krok 3 a vypnu výstražné s blinkrem napravo najednou blinkry fungují
5) Zapnu výstražné, blinkry do neutralni polohy, vypnu výstražné a opět nejdou blinkry.
6) Blinkry jdou jen když se na to jde chytře.
hydrant

Re: Problém s blinkry - Konflikt s výstražnými?

Příspěvek od hydrant »

Vypadá to spíš na problém s kablíky od spínače varovek.
Obrázek
červeně je naznačena trasa pokud používáš směrovky normálně.
modře, pokud zapneš spínač varovek ...
zkontroluj černozelenej vodič od spínače varovek, pokud OK, tak může být i načlej spínač ...
Maradpg - FK

Příspěvek od Maradpg - FK »

zkus vyměnit spínač varovných světel je to tam spojeny i s P L stranou blinkru
Coudy - FK

Ahoj lidi,

tak nakonec to byl studeňák v pojistkovce a vadný spínač výstražných. Hold se to pokazilo ze dne na den. Problém je tedy vyřešen. Zatím mě to po opravě již 40km nezklamalo. Díky všem za rady.
Snad bude téma užitečné opět někomu v budoucnu. ;)
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Ahoj lidičky, chtěl bych si koupit nový směrovky boční co jsou na blatníkách, oranžový se mi nelíbí tak by chtěl ty kouřoví, ale nevím jestli se tam vejdou jestli mají stejný rozměr,Děkuji
http://aukro.cz/blikace-tuning-golf4-pa ... 00208.html
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

tenhle kouřovej se tam vejde bez problémů :P http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx#|V ... BI70NwLI0=

EDIT: v případě problému s odkazem na autokelly objednací kód z auto kelly: 40.12.159 <- podle toho to jde najít
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

mám právě kouřový zadní lampy a chtěl bych to sjednotit i s těma na blatníkách, od autokelly je opravdu takovej jako ve skutečnosti? asi nevíš viď?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Nevim co si představuješ pod pojmem "opravdu takovej jako ve skutečnosti "

Pokud ti jde o tvar oproti originálu tak je stejnej ... mam tyhle blikače na autě http://apophis.jezekus.net/gallery/pict ... tegory/526
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

jestly je tmavej ( kouřový ) něco jak jsem sem dával na toho golfa, mě se právě zdaj že jsou takový světlý
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Světlejší jsou ...a le je viědt aspoň na oranžovou žárovku, že to bliká :)
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

:) zkusim zajít do autokelly ad mi jí ukážou a uvidim :D a dělaj kouřový blinkry ve předu u hlavních světel???
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Pokud vim tak nedělaj ... ale prodává se tónovací sprej na světla .... není sice schválen pro provoz na pozemních komunikacích, ale zatim to nikomu nevadilo :)
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

paráda díky hned se po nějakým to spreji podívám :)
Odpovědět