Ventilátor topení - předřadný odpor

vybavení a úpravy interiéru atd.
ufo

Ventilátor topení - předřadný odpor

Příspěvek od ufo »

Dobry den,mam takyto problem.Nefunguje mi vetranie na 1,2,3 -ke ale 4 fuka.Nevie niekto v čom je ,alebo moze byt vada.Mam Feldu 1,6 MPI.Dík
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vetrani

Příspěvek od Kuladmin »

Nevim jak u 1.6 ale myslim ze je to naprosto stejny v pravo od baterii jak je privod dratu do topeni tak to vytahni (je to tam jen nacvaknuty) a tam jsou kontakty + odpory. Tak pokud nejsou vsechny odpory prepaleny o cemz pochybuju tak budou jen opaleny ci zoxidovany kontakty (taky sem to mel) staci prostriknout a bude pohoda.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

ahoj ja sem to mel to sämy ja sem to cele rozdelal a poradne ocistil hlavne rotor a ty uhliky muzou bej klidne uz male a spatne dolehaji na rotor. trochu sem to poladil nechce se mi davat 1500 za novy z vrakacu? :D ted to zatim ofukuje jde to.
smazany clen - FK

[quote="ufo"]Dobry den,mam takyto problem.Nefunguje mi vetranie na 1,2,3 -ke ale 4 fuka.Nevie niekto v čom je ,alebo moze byt vada.Mam Feldu 1,6 MPI.Dík[/quo

Dobrý den mám stejný problém ale ten kabel co vede z toho větrání je zpálený ,dá se ten kabel třeba zehnat z vrakače a jen to přes čokoládu napojit nebo bude lepší ten kabel vyměnit celý.Mám feldu 1,3 Mpi
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

No jde tam pomerne veliky proud takze cokoladu nedoporucuju to uz spis poradne sletovat a menit celej kabel asi nebude tak jednoduchy pac to bude tutove v kebelovych svazcich leda proste najit ty 4 konce a nathat misto nich uplne nove a v kuse to by bylo nej. A taky by chtelo zjistit proc je zpalenej.
smazany clen - FK

pepe1474 píše:
Dobry den,kabel jsem dal druhý ale pořád to de jen na 4 rychlost takže chyba bude někde jinde.Neví někdo kde tam je ta chyba?
Mám feldu 1,3 Mpi
Aleš

Příspěvek od Aleš »

O, :o , to nejspíš bude problém v odporovém předřadníku :mrgreen:
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pepe chybu hledej na uplne stejnem miste jak jsem jiz psal.
jarda.vysocina - FK

Větrání

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Tak jsem pročítal témata a nenašel , tak to přidám sem .
V létě i v zimě řeším a myslím , že nejen já, problém s větráním ve Felicii . V zimě, kdy auto stojí přes noc venku a je nějakých -10 a venku je vlhko, tak po nastartování a zatopení se uvnitř vše orosí , pokud jste třeba přijeli den předem po delší cestě a třeba s více lidma ve voze, skolo je ojíněné i uvnitř ačasto namzlé a všude je vlhko . V létě, pokud stojí auto celý den na slunci na ulici (nemůžete nechat pootevřená okna na větrání ) a přijdete ve čtyři odpoledne , je to tam jak v sauně , pustíte-li ventilátor, tak teplo naakumulované v nahřáté přístrojovce valí přímo na vás atd .
Základem větrání je průchod vzduch a ten u Felicie není dobře vyřešen . Když má auto el. okna i vzadu, není problém , otevřu si okno u řidiče a vzadu na pravé straně pootevřu okno a je větrání zaručené . Stejný problém jsem kdysi řešil u mého prvního auta ŠKODY 1000 MB a to tak , že jsem v karoserii udělal větrací mřížky . Topení bylo totiž " tlakové " a když jsem opravil utěsnění dveří , tak to netopilo .
Stejně o tom uvažuji u Felinky - kde a jak udělat větrací mřížky, aby při jízdě (jak náporem tlačený vzduch , tak ventilátorem tlačená vzduch ) do kabiny proudil a odcházel ven, aby tam nezatékalo , aby do tohoto větrání při jízdě netlačil náporový vzduch a nedostávaly se nečistoty a třeba vodní mlha do kabiny .

Řešil to už někdo ? :?
Jarda
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Neco ,,takoveho jakoby,, maji prvni facka v zadnich dverich. Na spodni strane calouneni jsou dirky a pak (nevim jak to napsat) na bocni zadni spodni strane (v miste u zadniho blatniku) jsou ctvercove otvory. Ten vzduch je jakoby za jizdy skvirou mezi dvermi a blatnikem odsavan ven. Tak treba jako inspirace pomuze.
driverbus - FK

Příspěvek od driverbus - FK »

Měl jsem ten samý problém, dával jsem to do servisu. Nvzpomínám si přesně , ale říkal ,že tam něco vyčistil a bylo to v pohodě. Řikal sice , že se to normálně mění , ale že když to vyčistil a jde to tak to nějakou dobu vydrží. Je to taková pičinda v motorovém prostoru jakoby pod levým stěračem fakt si nevzpomenu jak že se to jmenovalo. Asi jsem ti vůbec nepomohl, ale vím určitě že s drátama nic nebylo. čest
jarda.vysocina - FK

pro " Kuladmin "
Ono to je i u Felicie , na obou zadních dveřích je dole z vnitřní strany asi 30 cm dlouhá a 5 mm široká drážka mezi tapecem a dveřmi a stejně jako u Favorita dva plastové výdechy na dveřích z vnější strany , ale nějak to tam moc nevětrá . Je tam totiž uvnitř ta folie, co zabraňuje vodě a pokud je nalepená na příčce ve dveřích , tak to může být problém . Nechce se mi sundávat tepec , vyndal jsem jen popelník ale moc tam vidět není .
Jarda
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

jarda.vysocina:
Kamarád docela dost polepšil mlžení vnitřku tím,že udělal větrací mřížky do tapece 5-tých dveří.
Sice to bylo u Favorita,ale prý to pomohlo. V podstatě jednoduchý pokus.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pozor u facka ta folie neni az dolu!! Pres ty mrizky tam visi slaboucka guma a je pridelana jen za vrsek takze tam jakoby vlaje.
U feldy ta folie je takze tam to opravdu straci smysl.
A s temi 5 dvermi to je zajimavy vyskouset se to da jednoduse sundanim toho tapecu ale neverim moc tomu ani u facka pac tam jsou akorad dve malicky dirky dole na odtok vody a treba..
Ja s timhle tak nejak problem nemam topeni vycisteny a pres mrizku natazena puncocha a myslim ze v pohode a to stojim celorocne venku.
A v zime to taky dost casto byva protoze dole na kobercich - rohozich stoji voda nebo nekudy trosicku zateka a hned je tenhle problem apod.
mikka

Příspěvek od mikka »

Felda má v zadních dveřích dole dva obdélníkové otvory, překryté klapkami ze slabé gumy. Čili podobný systém jako u favoritu.
Ta folie nesmí být nalepená přes ty větrací otvory. Origo folie končí těsně nad nimi.
jarda.vysocina - FK

Včera jsem se díval do zadních dveří a folie tam je a je nalepená z větší části na výztuze . Tak že to tam moc neproudí . Ale jsou tam popelníky a ty nejsou potřeba, tak půjdou ven . Upravím je na větrací mřížky tak , aby se daly i zavřít a prodloužím je do dveří , aby šly za folii a opravdu větraly . Popelníky se dají lehce vyndat , vše udělat venku a zpět namáčknou a zajistit .
Díval jsem se do pátých dveří pod tapec , je to tam jak nové i s folií a ani tam na kritickém místě není moc rzi tak tam "nemakat" ...
Případně napíšu, jak to dopadlo .
Jarda
mikka

Příspěvek od mikka »

Origo je tam ta folie takhle:
Obrázek
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Tady slíbený foto Favorita - odvětrání přes 5-té dveře.
(původní odvěrtání v zadních dveřích je prý zaslepený)

Obrázek
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
jarda.vysocina - FK

Zbývá pouze otázka, kudy ten vzduch přes páté dveře odchází - mřížkama jde do dveří a pak ? Já jsem na Felicii nenašel místo, kudy by šel přes těsnění ven . Jedině zvenku říznout dveře a přidělat taky okrasnou větrací mřížku ...
Jarda
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

zespodu každých dveří máš odtokové otvory, na zadních bočních dveří u dětské pojistky je navíc výdech pro odvod vzduchu. na zadních pátých dveřích jsou to ty díry, ze kterých většině teče ta parádní černá tlumící pasta co tam škodovka nacpala
jarous - FK

Re: Ventilátor topení - předřadný odpor

Příspěvek od jarous - FK »

ahoj řeším stejný problém přestal my foukat větrák tak jsem sehnal nový ventilátor napojil a ono nic ani se nehne nefouká stále nejsem až takový znalec v čem by to mohlo být já už si nevím rady nejhorší je že zima se blíži a nefungujeto vubec nemuže my tu někdo poradit po čem se mám pátrat dál děkuji za návrhy
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Nefouká vůbec ? nebo fouká jenom na 4. stupeň ? ... na konektorech motoru máš napětí ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
jarous - FK

na 4 stupen to fouka jenom takový vánek jenom ale když jedu přes 50km kamarad my poradil že to muže být v ovladacím panelu že to taky tak měl je to možné a jinak si opravdu nevím rady už
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

a co pojistka ?????????
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Je mozne ze se ti neotvira nejaka klapka apod. Je to zniceho nic nebo jiny auto nebo jak? Je slyset jak se toci kdyz menis rychlosti apod?
jarous - FK

pojistka nevim a ani nevim jaka by to mohla být asi no stalo se to tak celou dobu šli a bratr to dal na 4 stupen a na jednou konec prostě ticho a to je do dnešního dne fouka pouze trošku vánek na 4 stupen myslel jsem si že odešel ventilátor sehnal jsem jinej ale měl odštiply kabely trochu a motorku tak jsem vynadl svuj a kabely nechal ze svýho napojil jsem to na čokoládu nastrtuju a nic tak pravě řeším kde bude závada no jestli nikdo víte jaka pojistka by to mohla být napiste děkuji ted skusím ješte rozebrat přistrojovku a dostat se na to ovladaní jestli tam není zrada někde to se musí stát zrovna před zimou
:(
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

pojistka je to č (si nevzpomenu) ale co si přečíst návod k autu ? popř dostupnou literaturu najdeš to v ČKD > literatura jsou tam odkazy na stažení
Odpovědět