Ventilátor topení - předřadný odpor
-
ufo
Ventilátor topení - předřadný odpor
Dobry den,mam takyto problem.Nefunguje mi vetranie na 1,2,3 -ke ale 4 fuka.Nevie niekto v čom je ,alebo moze byt vada.Mam Feldu 1,6 MPI.Dík
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vetrani
Nevim jak u 1.6 ale myslim ze je to naprosto stejny v pravo od baterii jak je privod dratu do topeni tak to vytahni (je to tam jen nacvaknuty) a tam jsou kontakty + odpory. Tak pokud nejsou vsechny odpory prepaleny o cemz pochybuju tak budou jen opaleny ci zoxidovany kontakty (taky sem to mel) staci prostriknout a bude pohoda.
-
smazany clen - FK
ahoj ja sem to mel to sämy ja sem to cele rozdelal a poradne ocistil hlavne rotor a ty uhliky muzou bej klidne uz male a spatne dolehaji na rotor. trochu sem to poladil nechce se mi davat 1500 za novy z vrakacu?
ted to zatim ofukuje jde to.
-
smazany clen - FK
[quote="ufo"]Dobry den,mam takyto problem.Nefunguje mi vetranie na 1,2,3 -ke ale 4 fuka.Nevie niekto v čom je ,alebo moze byt vada.Mam Feldu 1,6 MPI.Dík[/quo
Dobrý den mám stejný problém ale ten kabel co vede z toho větrání je zpálený ,dá se ten kabel třeba zehnat z vrakače a jen to přes čokoládu napojit nebo bude lepší ten kabel vyměnit celý.Mám feldu 1,3 Mpi
Dobrý den mám stejný problém ale ten kabel co vede z toho větrání je zpálený ,dá se ten kabel třeba zehnat z vrakače a jen to přes čokoládu napojit nebo bude lepší ten kabel vyměnit celý.Mám feldu 1,3 Mpi
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No jde tam pomerne veliky proud takze cokoladu nedoporucuju to uz spis poradne sletovat a menit celej kabel asi nebude tak jednoduchy pac to bude tutove v kebelovych svazcich leda proste najit ty 4 konce a nathat misto nich uplne nove a v kuse to by bylo nej. A taky by chtelo zjistit proc je zpalenej.
-
smazany clen - FK
Dobry den,kabel jsem dal druhý ale pořád to de jen na 4 rychlost takže chyba bude někde jinde.Neví někdo kde tam je ta chyba?pepe1474 píše:
Mám feldu 1,3 Mpi
O,
, to nejspíš bude problém v odporovém předřadníku 
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pepe chybu hledej na uplne stejnem miste jak jsem jiz psal.
-
jarda.vysocina - FK
Větrání
Tak jsem pročítal témata a nenašel , tak to přidám sem .
V létě i v zimě řeším a myslím , že nejen já, problém s větráním ve Felicii . V zimě, kdy auto stojí přes noc venku a je nějakých -10 a venku je vlhko, tak po nastartování a zatopení se uvnitř vše orosí , pokud jste třeba přijeli den předem po delší cestě a třeba s více lidma ve voze, skolo je ojíněné i uvnitř ačasto namzlé a všude je vlhko . V létě, pokud stojí auto celý den na slunci na ulici (nemůžete nechat pootevřená okna na větrání ) a přijdete ve čtyři odpoledne , je to tam jak v sauně , pustíte-li ventilátor, tak teplo naakumulované v nahřáté přístrojovce valí přímo na vás atd .
Základem větrání je průchod vzduch a ten u Felicie není dobře vyřešen . Když má auto el. okna i vzadu, není problém , otevřu si okno u řidiče a vzadu na pravé straně pootevřu okno a je větrání zaručené . Stejný problém jsem kdysi řešil u mého prvního auta ŠKODY 1000 MB a to tak , že jsem v karoserii udělal větrací mřížky . Topení bylo totiž " tlakové " a když jsem opravil utěsnění dveří , tak to netopilo .
Stejně o tom uvažuji u Felinky - kde a jak udělat větrací mřížky, aby při jízdě (jak náporem tlačený vzduch , tak ventilátorem tlačená vzduch ) do kabiny proudil a odcházel ven, aby tam nezatékalo , aby do tohoto větrání při jízdě netlačil náporový vzduch a nedostávaly se nečistoty a třeba vodní mlha do kabiny .
Řešil to už někdo ?
Jarda
V létě i v zimě řeším a myslím , že nejen já, problém s větráním ve Felicii . V zimě, kdy auto stojí přes noc venku a je nějakých -10 a venku je vlhko, tak po nastartování a zatopení se uvnitř vše orosí , pokud jste třeba přijeli den předem po delší cestě a třeba s více lidma ve voze, skolo je ojíněné i uvnitř ačasto namzlé a všude je vlhko . V létě, pokud stojí auto celý den na slunci na ulici (nemůžete nechat pootevřená okna na větrání ) a přijdete ve čtyři odpoledne , je to tam jak v sauně , pustíte-li ventilátor, tak teplo naakumulované v nahřáté přístrojovce valí přímo na vás atd .
Základem větrání je průchod vzduch a ten u Felicie není dobře vyřešen . Když má auto el. okna i vzadu, není problém , otevřu si okno u řidiče a vzadu na pravé straně pootevřu okno a je větrání zaručené . Stejný problém jsem kdysi řešil u mého prvního auta ŠKODY 1000 MB a to tak , že jsem v karoserii udělal větrací mřížky . Topení bylo totiž " tlakové " a když jsem opravil utěsnění dveří , tak to netopilo .
Stejně o tom uvažuji u Felinky - kde a jak udělat větrací mřížky, aby při jízdě (jak náporem tlačený vzduch , tak ventilátorem tlačená vzduch ) do kabiny proudil a odcházel ven, aby tam nezatékalo , aby do tohoto větrání při jízdě netlačil náporový vzduch a nedostávaly se nečistoty a třeba vodní mlha do kabiny .
Řešil to už někdo ?
Jarda
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Neco ,,takoveho jakoby,, maji prvni facka v zadnich dverich. Na spodni strane calouneni jsou dirky a pak (nevim jak to napsat) na bocni zadni spodni strane (v miste u zadniho blatniku) jsou ctvercove otvory. Ten vzduch je jakoby za jizdy skvirou mezi dvermi a blatnikem odsavan ven. Tak treba jako inspirace pomuze.
-
driverbus - FK
Měl jsem ten samý problém, dával jsem to do servisu. Nvzpomínám si přesně , ale říkal ,že tam něco vyčistil a bylo to v pohodě. Řikal sice , že se to normálně mění , ale že když to vyčistil a jde to tak to nějakou dobu vydrží. Je to taková pičinda v motorovém prostoru jakoby pod levým stěračem fakt si nevzpomenu jak že se to jmenovalo. Asi jsem ti vůbec nepomohl, ale vím určitě že s drátama nic nebylo. čest
-
jarda.vysocina - FK
pro " Kuladmin "
Ono to je i u Felicie , na obou zadních dveřích je dole z vnitřní strany asi 30 cm dlouhá a 5 mm široká drážka mezi tapecem a dveřmi a stejně jako u Favorita dva plastové výdechy na dveřích z vnější strany , ale nějak to tam moc nevětrá . Je tam totiž uvnitř ta folie, co zabraňuje vodě a pokud je nalepená na příčce ve dveřích , tak to může být problém . Nechce se mi sundávat tepec , vyndal jsem jen popelník ale moc tam vidět není .
Jarda
Ono to je i u Felicie , na obou zadních dveřích je dole z vnitřní strany asi 30 cm dlouhá a 5 mm široká drážka mezi tapecem a dveřmi a stejně jako u Favorita dva plastové výdechy na dveřích z vnější strany , ale nějak to tam moc nevětrá . Je tam totiž uvnitř ta folie, co zabraňuje vodě a pokud je nalepená na příčce ve dveřích , tak to může být problém . Nechce se mi sundávat tepec , vyndal jsem jen popelník ale moc tam vidět není .
Jarda
jarda.vysocina:
Kamarád docela dost polepšil mlžení vnitřku tím,že udělal větrací mřížky do tapece 5-tých dveří.
Sice to bylo u Favorita,ale prý to pomohlo. V podstatě jednoduchý pokus.
Kamarád docela dost polepšil mlžení vnitřku tím,že udělal větrací mřížky do tapece 5-tých dveří.
Sice to bylo u Favorita,ale prý to pomohlo. V podstatě jednoduchý pokus.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pozor u facka ta folie neni az dolu!! Pres ty mrizky tam visi slaboucka guma a je pridelana jen za vrsek takze tam jakoby vlaje.
U feldy ta folie je takze tam to opravdu straci smysl.
A s temi 5 dvermi to je zajimavy vyskouset se to da jednoduse sundanim toho tapecu ale neverim moc tomu ani u facka pac tam jsou akorad dve malicky dirky dole na odtok vody a treba..
Ja s timhle tak nejak problem nemam topeni vycisteny a pres mrizku natazena puncocha a myslim ze v pohode a to stojim celorocne venku.
A v zime to taky dost casto byva protoze dole na kobercich - rohozich stoji voda nebo nekudy trosicku zateka a hned je tenhle problem apod.
U feldy ta folie je takze tam to opravdu straci smysl.
A s temi 5 dvermi to je zajimavy vyskouset se to da jednoduse sundanim toho tapecu ale neverim moc tomu ani u facka pac tam jsou akorad dve malicky dirky dole na odtok vody a treba..
Ja s timhle tak nejak problem nemam topeni vycisteny a pres mrizku natazena puncocha a myslim ze v pohode a to stojim celorocne venku.
A v zime to taky dost casto byva protoze dole na kobercich - rohozich stoji voda nebo nekudy trosicku zateka a hned je tenhle problem apod.
Felda má v zadních dveřích dole dva obdélníkové otvory, překryté klapkami ze slabé gumy. Čili podobný systém jako u favoritu.
Ta folie nesmí být nalepená přes ty větrací otvory. Origo folie končí těsně nad nimi.
Ta folie nesmí být nalepená přes ty větrací otvory. Origo folie končí těsně nad nimi.
-
jarda.vysocina - FK
Včera jsem se díval do zadních dveří a folie tam je a je nalepená z větší části na výztuze . Tak že to tam moc neproudí . Ale jsou tam popelníky a ty nejsou potřeba, tak půjdou ven . Upravím je na větrací mřížky tak , aby se daly i zavřít a prodloužím je do dveří , aby šly za folii a opravdu větraly . Popelníky se dají lehce vyndat , vše udělat venku a zpět namáčknou a zajistit .
Díval jsem se do pátých dveří pod tapec , je to tam jak nové i s folií a ani tam na kritickém místě není moc rzi tak tam "nemakat" ...
Případně napíšu, jak to dopadlo .
Jarda
Díval jsem se do pátých dveří pod tapec , je to tam jak nové i s folií a ani tam na kritickém místě není moc rzi tak tam "nemakat" ...
Případně napíšu, jak to dopadlo .
Jarda
Tady slíbený foto Favorita - odvětrání přes 5-té dveře.
(původní odvěrtání v zadních dveřích je prý zaslepený)

(původní odvěrtání v zadních dveřích je prý zaslepený)

Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
-
jarda.vysocina - FK
Zbývá pouze otázka, kudy ten vzduch přes páté dveře odchází - mřížkama jde do dveří a pak ? Já jsem na Felicii nenašel místo, kudy by šel přes těsnění ven . Jedině zvenku říznout dveře a přidělat taky okrasnou větrací mřížku ...
Jarda
Jarda
-
Rex - FK
zespodu každých dveří máš odtokové otvory, na zadních bočních dveří u dětské pojistky je navíc výdech pro odvod vzduchu. na zadních pátých dveřích jsou to ty díry, ze kterých většině teče ta parádní černá tlumící pasta co tam škodovka nacpala
-
jarous - FK
Re: Ventilátor topení - předřadný odpor
ahoj řeším stejný problém přestal my foukat větrák tak jsem sehnal nový ventilátor napojil a ono nic ani se nehne nefouká stále nejsem až takový znalec v čem by to mohlo být já už si nevím rady nejhorší je že zima se blíži a nefungujeto vubec nemuže my tu někdo poradit po čem se mám pátrat dál děkuji za návrhy
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nefouká vůbec ? nebo fouká jenom na 4. stupeň ? ... na konektorech motoru máš napětí ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
jarous - FK
na 4 stupen to fouka jenom takový vánek jenom ale když jedu přes 50km kamarad my poradil že to muže být v ovladacím panelu že to taky tak měl je to možné a jinak si opravdu nevím rady už
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a co pojistka ?????????
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Je mozne ze se ti neotvira nejaka klapka apod. Je to zniceho nic nebo jiny auto nebo jak? Je slyset jak se toci kdyz menis rychlosti apod?
-
jarous - FK
pojistka nevim a ani nevim jaka by to mohla být asi no stalo se to tak celou dobu šli a bratr to dal na 4 stupen a na jednou konec prostě ticho a to je do dnešního dne fouka pouze trošku vánek na 4 stupen myslel jsem si že odešel ventilátor sehnal jsem jinej ale měl odštiply kabely trochu a motorku tak jsem vynadl svuj a kabely nechal ze svýho napojil jsem to na čokoládu nastrtuju a nic tak pravě řeším kde bude závada no jestli nikdo víte jaka pojistka by to mohla být napiste děkuji ted skusím ješte rozebrat přistrojovku a dostat se na to ovladaní jestli tam není zrada někde to se musí stát zrovna před zimou

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
pojistka je to č (si nevzpomenu) ale co si přečíst návod k autu ? popř dostupnou literaturu najdeš to v ČKD > literatura jsou tam odkazy na stažení