Velké zvýšení spotřeby
-
k55uns54 - FK
Velké zvýšení spotřeby
Zdravím, za poslední dobu se mi na feldě HODNĚ zvýšila spotřeba. Předtím se pohybovala okolo 7.5l/100km .. Teď když jsem to počital podle natankování / ujetých kilometrů tak mi spotřeba vychází kolem 10.8l/100km.. a to přece neni normálni u 1.3. Motor má najeto kolem 120 000km.. Čím by se ta spotřeba mohla až tak zvýšit? Pochybuju, že zimními pneu se mi ta spotřeba zvýšila až tak moc.. Uvažoval jsem i o lambda, ale jak jsem četl na jiném fóru, kvůli ni se zvýši max. o 1litr (nevím co je na tom pravdy). Výfuk děravý neni. Jinak ,,hledání,, jsem použival kolem 3000 výsledku mi to našlo, to se mi fakt nechce všehno prohledávat a navíc pochybuju že má někdo přesně taky problém
Jinak díky předem za rady 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velké zvýšení spotřeby
tak to nepochybuj , opravdu nejsi jedinej kterej to měl , opravdu musíš hledat a číst a zkoušet na autě ,
1,3 MPI má 12 stránek problémů , pročti si jen nadpisy jednotlivých vláken a kde byse ti zdálo že to může být tak si do toho najeď
nějaký nápovědy dostat můžeš ale stejně to budeš muset řešit , a hledat další a další problémy ,
např : brzdy , termostat , čidla - teplota vody , vzduchu , výfuk , klapka , ...............
1,3 MPI má 12 stránek problémů , pročti si jen nadpisy jednotlivých vláken a kde byse ti zdálo že to může být tak si do toho najeď
nějaký nápovědy dostat můžeš ale stejně to budeš muset řešit , a hledat další a další problémy ,
např : brzdy , termostat , čidla - teplota vody , vzduchu , výfuk , klapka , ...............
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Napichnout na diagnostiku a sledovat hodnoty z cidel. 
-
k55uns54 - FK
Nakolik tak vyjde diagnostika u feldy?
Vím vím.. musím použít strejčka googla a hledat
Ale přecejen.. z vlastních zkušenosti 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
chce to nekoho kdo bude sledovat hodnoty z cidel ne jen precist pamet zavad to je nanic. sezen nekoho v okoli kdo ma kabel a za nejakou tu stoivku ti to ochotne zkontroluje.
-
Beer - FK
Když jsem měl špatnou lambdu tak mi to žralo i o 2,5l víc. Diagnostika mě vyšla na stovku
-
k55uns54 - FK
Ok.. Díky za odpovědi
Ještě jsem se chtěl zeptat, když mám při volnoběhu větší otáčky než ostatní tak to bude asik ta špatná lambda ne? Mám je přes 1000.. kolem 1100-1200
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
.....klapka , snímač teploty vody , ........
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Jaké jsou ty hodnoty u té lambdy ve VAGu?
-
Beer - FK
Jo ty otáčky mi to dělaly taky,na volnoběhu tak 1100 (většinou za studena) a často se mi stávalo že byly strašně nízký a několikrát mi to i chcíplo. Zároveň s rozbitou lamdou jsem měl i špatný úhel škrtící klapky a pokud si dobře pamatuju tak mi technik říkal že diagnostika ukazuje nějakou chybu za kterou může nejspíš nekvalitní benzín...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a co palivové potrubí ? nečekej louže pod autem , bude to jen prolínat
-
robin1 - FK
Lambda nemá vplyv na voľnobežné otáčky. To skôr snímač teploty vody.k55uns54 píše:Ok.. Díky za odpovědiJeště jsem se chtěl zeptat, když mám při volnoběhu větší otáčky než ostatní tak to bude asik ta špatná lambda ne? Mám je přes 1000.. kolem 1100-1200
Tých 1200ot máš kedy? Keď je motor studený, alebo ohriaty?
-
k55uns54 - FK
Na diagnostice jsem zatím ještě nebyl takže hodnoty zatím nevím. Jinak ty velké otáčky jsou za studena, ale i tak se mi zda že to je moc..
)