Velké zvýšení spotřeby

Simos 2P
135M, 136M
k55uns54 - FK

Velké zvýšení spotřeby

Příspěvek od k55uns54 - FK »

Zdravím, za poslední dobu se mi na feldě HODNĚ zvýšila spotřeba. Předtím se pohybovala okolo 7.5l/100km .. Teď když jsem to počital podle natankování / ujetých kilometrů tak mi spotřeba vychází kolem 10.8l/100km.. a to přece neni normálni u 1.3. Motor má najeto kolem 120 000km.. Čím by se ta spotřeba mohla až tak zvýšit? Pochybuju, že zimními pneu se mi ta spotřeba zvýšila až tak moc.. Uvažoval jsem i o lambda, ale jak jsem četl na jiném fóru, kvůli ni se zvýši max. o 1litr (nevím co je na tom pravdy). Výfuk děravý neni. Jinak ,,hledání,, jsem použival kolem 3000 výsledku mi to našlo, to se mi fakt nechce všehno prohledávat a navíc pochybuju že má někdo přesně taky problém :D Jinak díky předem za rady :)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Velké zvýšení spotřeby

Příspěvek od ferdamravenec »

tak to nepochybuj , opravdu nejsi jedinej kterej to měl , opravdu musíš hledat a číst a zkoušet na autě ,

1,3 MPI má 12 stránek problémů , pročti si jen nadpisy jednotlivých vláken a kde byse ti zdálo že to může být tak si do toho najeď

nějaký nápovědy dostat můžeš ale stejně to budeš muset řešit , a hledat další a další problémy ,

např : brzdy , termostat , čidla - teplota vody , vzduchu , výfuk , klapka , ...............
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Napichnout na diagnostiku a sledovat hodnoty z cidel. ;)
k55uns54 - FK

Nakolik tak vyjde diagnostika u feldy? :D Vím vím.. musím použít strejčka googla a hledat :D Ale přecejen.. z vlastních zkušenosti :D
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

chce to nekoho kdo bude sledovat hodnoty z cidel ne jen precist pamet zavad to je nanic. sezen nekoho v okoli kdo ma kabel a za nejakou tu stoivku ti to ochotne zkontroluje.
Beer - FK

Příspěvek od Beer - FK »

Když jsem měl špatnou lambdu tak mi to žralo i o 2,5l víc. Diagnostika mě vyšla na stovku
k55uns54 - FK

Ok.. Díky za odpovědi :) Ještě jsem se chtěl zeptat, když mám při volnoběhu větší otáčky než ostatní tak to bude asik ta špatná lambda ne? Mám je přes 1000.. kolem 1100-1200
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

.....klapka , snímač teploty vody , ........
luk111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luk111 »

Jaké jsou ty hodnoty u té lambdy ve VAGu?
Beer - FK

Příspěvek od Beer - FK »

Jo ty otáčky mi to dělaly taky,na volnoběhu tak 1100 (většinou za studena) a často se mi stávalo že byly strašně nízký a několikrát mi to i chcíplo. Zároveň s rozbitou lamdou jsem měl i špatný úhel škrtící klapky a pokud si dobře pamatuju tak mi technik říkal že diagnostika ukazuje nějakou chybu za kterou může nejspíš nekvalitní benzín...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

a co palivové potrubí ? nečekej louže pod autem , bude to jen prolínat
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

k55uns54 píše:Ok.. Díky za odpovědi :) Ještě jsem se chtěl zeptat, když mám při volnoběhu větší otáčky než ostatní tak to bude asik ta špatná lambda ne? Mám je přes 1000.. kolem 1100-1200
Lambda nemá vplyv na voľnobežné otáčky. To skôr snímač teploty vody.
Tých 1200ot máš kedy? Keď je motor studený, alebo ohriaty?
k55uns54 - FK

Na diagnostice jsem zatím ještě nebyl takže hodnoty zatím nevím. Jinak ty velké otáčky jsou za studena, ale i tak se mi zda že to je moc.. :))
Odpovědět