http://autodilykrc.cz/eshop/detail/omez ... 804d2f5972
Omezovač brzd (regulátor)
Omezovač brzd (regulátor)
Zdravíčko, mám dotázek. Táta byl včera na STK a našli mu jedinou chybu kterou jsme nečekali. Prý má nefunkční regulátor zadních brzd, zadřený. Auto i při max zatížení brzdí dobře, jak by nemělo, pokud je špatnej. Má Feldu Combi 1.6. Chtěl bych se zeptat zda jde (prej jo) ho jen vyčistit, nebo zda se dá nějak zrepasovat, nebo je nutné koupit novej. Máte někdo zkušenosti? Díky moc 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Re: Omezovač brzd (regulátor)
****Dejwis píše:Zdravíčko, mám dotázek. Táta byl včera na STK a našli mu jedinou chybu kterou jsme nečekali. Prý má nefunkční regulátor zadních brzd, zadřený. Auto i při max zatížení brzdí dobře, jak by nemělo, pokud je špatnej. Má Feldu Combi 1.6. Chtěl bych se zeptat zda jde (prej jo) ho jen vyčistit, nebo zda se dá nějak zrepasovat, nebo je nutné koupit novej. Máte někdo zkušenosti? Díky moc
Co jsem se tak dočetl, tak mohlo by pomoct, pokud se do těch šroubů které se trochu otáčí dám WD40, a nějakou maščobu. Pokud se to ale nebude hýbat, je to na výměnu...
-
smazany clen - FK
Bohuzel jsem dopadl stejne na stk
tak mne to asi ceka take vymenit.
Ale budu to asi kupovat odtud, jsou tam trosku lepsi ceny
http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... 1H0-612151
Ale budu to asi kupovat odtud, jsou tam trosku lepsi ceny
Čauves, nevíš jak se to má hodně hábat? Táta to ted asi tři dny prostříkal WD40, a když se šlápne tak se to hýbe, ale nevíme jak moc by to mělo odskočit (třeba 10cm dolů, nebo jestli stačí ty 2cm)...... Jinak hodil jsem odkaz na krč jen kvůli foto, ale jinak bych to sháněl jinde,....cervik píše:Bohuzel jsem dopadl stejne na stktak mne to asi ceka take vymenit.
Ale budu to asi kupovat odtud, jsou tam trosku lepsi cenyhttp://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... 1H0-612151
-
luke.bean - FK
dejwis: tohle by se sešlápnutím brzdy hýbat nemělo,to funguje v závislosti na zatížení auta a hýbe se to když auto péruje a když je naložený.. když je auto naložený,tak je to stlačený pořád a posílá to do zadních brzd víc tlaku - tím pádem víc brzdí
Čauves, no co jsem probíral nějaké knihy, a říkal to i na STK (nevím jak je chytrej) , prej když jeden člověk sešlápne brzdu a hned pustí mělo by se to dole hýbat. Myslíš tedy že když zatížíme kufr (sedne si tam pár lidí, hodim tam nějakej pytel cementu) tak by to mělo být vidět jak to pracuje? A nevíš aspon cca o kolik se to při zatížení hýbe? Jestli jsou to mm nebo cm? Thxluke.bean píše:dejwis: tohle by se sešlápnutím brzdy hýbat nemělo,to funguje v závislosti na zatížení auta a hýbe se to když auto péruje a když je naložený.. když je auto naložený,tak je to stlačený pořád a posílá to do zadních brzd víc tlaku - tím pádem víc brzdí
-
smazany clen - FK
Ahoj, to ti neporadimDejwis píše: Čauves, nevíš jak se to má hodně hábat? Táta to ted asi tři dny prostříkal WD40, a když se šlápne tak se to hýbe, ale nevíme jak moc by to mělo odskočit (třeba 10cm dolů, nebo jestli stačí ty 2cm)...... Jinak hodil jsem odkaz na krč jen kvůli foto, ale jinak bych to sháněl jinde,....
Jojo, ještě zavolám servisákovi, zda to neví...cervik píše: Ahoj, to ti neporadimtoto je uplne mimo me. Take by me zajimalo cim to muze byt kdyz mi LZ kolo brzi o dost vice
-
luke.bean - FK
dejwis: jde o to,jestli se to vůbec hejbe.. vlez po auto,někdo ať si sedne na hranu kufru a jakoby péruje autem.. musí se hýbat tyčka která vede dovnitř do zátěžáku
ok, mám domluvené u kolegy, že než táta pojede na STk znovu, tak to hodí na brzdu, kde se zjistí zda se to rozhýbalo a začalo to být funkční. Jinak pokud by se to muselo měnit, jde to udělat na heveru ručním na parkovišti za nějakou slušnou dobu? Díkluke.bean píše:dejwis: jde o to,jestli se to vůbec hejbe.. vlez po auto,někdo ať si sedne na hranu kufru a jakoby péruje autem.. musí se hýbat tyčka která vede dovnitř do zátěžáku
-
smazany clen - FK
Na heveru to udělat jde, ale je dobrý si to dát co nejvíc nahoru kvůli blbému přístupu. Hlavně je teda většinou bohužel potřeba počítat se strháváním šroubů a hlavně závitů na trubkách, protože to bývá pěkně zarezlé. Takže pokud to budeš chtít dělat, pár dní předtím to pravidelně prostříkávej wdčkem ať to neurveš a nenaděláš si více práce.
Jasně, zatim je to stříkáno asi třetí den zasebou. S tí že to nepůjde dobře povolit táta počítáZbysek píše:Na heveru to udělat jde, ale je dobrý si to dát co nejvíc nahoru kvůli blbému přístupu. Hlavně je teda většinou bohužel potřeba počítat se strháváním šroubů a hlavně závitů na trubkách, protože to bývá pěkně zarezlé. Takže pokud to budeš chtít dělat, pár dní předtím to pravidelně prostříkávej wdčkem ať to neurveš a nenaděláš si více práce.
-
Tim.Oconnor
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat o kolik otáček by se ta matka toho šroubu na tom regulátoru měla utáhnout..?...myslím kolik je ta odzkoušeno a doporučeno aby to bylo ok...
díky..
-
Tim.Oconnor
- Kontaktovat uživatele:
mimochodem..dotahovat či povolovat tu matku aby se zvýšil účinek zadku..?.. 
-
smazany clen - FK
Na to vůbec nesahej.
Hejbej šroubem s matkou ve výřezu té pohyblivé paky.
Hejbej šroubem s matkou ve výřezu té pohyblivé paky.