Prosím o radu. Pořídil jsem nový kočár ... tedy nový pro mne jinak rok 95
1.3, 50 kW, 165 tis. km
A trápí mne jedna věc. Vyměnil jsem komplet chladící kapalinu, protože původní byla úplně černá a abych měl před zimou jistotu. 2x propláchl chladící systém čistou vodou (nechal jsem i s vodou chvilku běžet na volnoběh do provozní teploty). Doplnil novou, najel cca 100 km (byla zima už pod nulou, hodně sněhu, do kompců jsme tomu docela dával kouř, jsme v horách) a kapalina se opět zabarvila do černa a ubyl motorový olej o cca 250 ml (předtím 1/4 nad dolní ryskou, po té pod ryskou asi stejný díl). Ale předtím a i 500 km potom už vůbec nic. Jezdí OK, olej skoro nežere, množství vody se nemění, nevaří, na víčku emulze v rámci normálu. Je fakt, že jsem nezatěsnil výpustný šroub u chladícího sytému a trochu mi to utíká ... tedy alespoň zezačátku, teď už ne, ale to bude buď mrazem, že to je méně houževnaté nebo se to zaneslo a utesnilo samo. Není vyloučené že olej do vody jde pořád. Něco vody uteče výpusťákem z chladicího systému a voda se namíchá olejem, takže se hladina nezmění ... ale to musí být v minimálním množství, jelikož oleje ubývá fakt málo nebo skoro vůbec.
Díky všem za rady
Pepa