Těsnění pod hlavou ?! či něco jiného

Simos 2P
135M, 136M
Vrakous - FK

Těsnění pod hlavou ?! či něco jiného

Příspěvek od Vrakous - FK »

Ahojte všichni.

Prosím o radu. Pořídil jsem nový kočár ... tedy nový pro mne jinak rok 95 :-)
1.3, 50 kW, 165 tis. km
A trápí mne jedna věc. Vyměnil jsem komplet chladící kapalinu, protože původní byla úplně černá a abych měl před zimou jistotu. 2x propláchl chladící systém čistou vodou (nechal jsem i s vodou chvilku běžet na volnoběh do provozní teploty). Doplnil novou, najel cca 100 km (byla zima už pod nulou, hodně sněhu, do kompců jsme tomu docela dával kouř, jsme v horách) a kapalina se opět zabarvila do černa a ubyl motorový olej o cca 250 ml (předtím 1/4 nad dolní ryskou, po té pod ryskou asi stejný díl). Ale předtím a i 500 km potom už vůbec nic. Jezdí OK, olej skoro nežere, množství vody se nemění, nevaří, na víčku emulze v rámci normálu. Je fakt, že jsem nezatěsnil výpustný šroub u chladícího sytému a trochu mi to utíká ... tedy alespoň zezačátku, teď už ne, ale to bude buď mrazem, že to je méně houževnaté nebo se to zaneslo a utesnilo samo. Není vyloučené že olej do vody jde pořád. Něco vody uteče výpusťákem z chladicího systému a voda se namíchá olejem, takže se hladina nezmění ... ale to musí být v minimálním množství, jelikož oleje ubývá fakt málo nebo skoro vůbec.

Díky všem za rady
Pepa
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Re: Těsnění pod hlavou ?! či něco jiného

Příspěvek od Jardak »

Jj asi vadný těsnění pod hlavou. Pravděpodobně tlakuje do vody,proto se fridex černě barví.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

A voda ti mizí pořád??? olej ti nepřibývá?? bud se ti voda může strácet přes termostat nebo to těsnění nebo hadocivými spoji, chladičem nebo přes čidlo větráku...,a le hoší je, že tedkom asi nějakej servis bude problém :-)
Vrakous - FK

Příspěvek od Vrakous - FK »

Díky. Voda se již neztrácí. Podle mne je to těsnění (zatím) jen mírně poškozené, že to asi při nějakých vyšších otáčkách nahrne olej do vody. A pak dlouho nic.
Voda do oleje podle všech indicii nejde. Jde mi v tuto chvíli hlavně o to, zda to je skutečně těsnění pod hlavou? Nemůže se olej do vody dostat ještě jinudy ? Případně zabarvit voda něčím jiným než olejem? Ale je fakt, že tenkrát tam hrknul olej a ubyl i v motoru. Pak již dlouhodobě nic. Jen to žere hodně olej. Voda (byť obarvená) v normálnu.

Díky a zdravím, Pepa
Odpovědět