Zkoušeli jste Tempo na Feldu?

karoserie, narazniky, skla atd.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkoušeli jste Tempo na Feldu?

Příspěvek od kejzi1 »

Don Salierri: Nemůžu souhlasit,ten lak byl matnej už dřív a tempem byla leštěná jen jednou.Podívej se na lak na mojí feldě,je někde matnej od tempa??? To auto bylo každej rok jednou nebo dvakrát vzytý tempem.Teď teda používám želvu,ale ať už moje první auto nebo felda byli dřív leštěný pouze a jen tempem

Samozřejmě nesrovnávám tempo s profi kosmetikou,ale mě na zašlejší laky vždycky pomohlo perfektně.To samý když měl táta mazdu starou,tak taky jen tempo.
DannyS - FK

Příspěvek od DannyS - FK »

Chci se zeptat, má-li někdo zkušenosti s voskem z myček a je dobrý nebo se tomu radši vyhnout.
... protože nemám garáž ani zahradu, kde bych si auto umyl sám a navoskoval, tak si to radši dávám do myčky a komfort mytí - včetně voskování, kol, podvozku atd. :-)
Ted mě tak napadlo, jestli to je dobré pro auto nebo jestli se vyplatí přece jenom ruční práce.
Díky za rady a za info. :-)
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Můj názor na Tempo je asi takovýto: Jednou za dlouhou dobu na oživení fajn, na normální konzervaci laku však nevhodné. Naše auto voskujeme ručně, poctivě a pravidelně 2x do roka kvalitnímy vosky (želva). Loni jsem po 14ti letech pro oživení barvy použil Tempo, lak jsem však ihned posléze přejel želvou. Rozdíl v ochranné vrstvě oproti Tempu markantní. Brát to dvakrát do roka od novoty Tempem, měl bych dneska bílou feldu.

DannyS: Myčka-vosk se nedá srovnávat s kvalitnějšími tuhými vosky. Stejně tak jsou nevhodné šampony s voskem (což ta myčka předpokládám je). Naše auto bylo v myčce asi 2x za život, ihned po první návštěvě byly na laku vidět "škrábance" od kartáčů. Samozřejmě u novějšíš aut s kvalitnějšími laky nebo metalízou bude situace jiná. Pro 10-15let starou feldu bych to moc nehrotil. Kvalitní vosk ti však rozhodně pomůže udržet líbivější vzhled auta, ovšem případnou předchozí zanedbanou údržbu nenahradí.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Naopak. Od té doby se auta stříkají vodouředitelnou barvou je kvalita laku znatelně horší. Lak má menší odolnost proti kamínkům, je ho zoufale tenká vrstva...
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Aha. No já jsem měl za to, že má felda (nemetalíza) mnohem méně kvalitní lak než dnešní produkce...
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

já to beru asi 4krat do roka touto leštěnko,která má barvu jako auto a absolutní spokojenost
http://autodily.oblibene.cz/43297-leste ... wax-500ml/
Meverick - FK

Příspěvek od Meverick - FK »

Na tempo nedám do pustit po použití tempa na moji 15letou feldu byla jak nová... jen sem si sám dostříkával blatníky a ten vosk mi tam udělal bílé fleky což je nežádoucí .. šlo by se tomu nějak vyhnout? ..
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Meverick: Neříkám že Tempo nefunguje, ale na běžnou konzervaci laku jsou na trhu mnohem lepší přípravky. Na odstranění starého zvětralého laku po delší době, kdy nebylo auto udržováno, funguje samozřejmě skvělě.
Meverick - FK

jj koukal jsem na ten kokteil z nisan klubu ale abych kulu tomu kupoval 6 ruznejch lahví to je pomalu za 1000 jen ty přípravky .. a nevíš jak vyřešit ten problém se zustáváním vosku na novém laku .. je to teda jen sprejem tak tam bude asi nějaká hrubodst a ten vosk zustane v těch spárách a škvírkách a pak mi to dělá takové fleky do běla .. potřeboval bych něco co se dá stoprocentně rozetřít aby mi to zase neudělalo ty fleky ..
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Nedobře stříkaný plochy a hrany jsou problém, ten vost tam zaleze a jde to těžko pryč. Jedině přetáhnout nějakým rozpouštědlem - nebudeš to mít bílý, ale vosk tam také nebude, těžko radit.
Meverick - FK

jj dík .. a nebo mě napadlo .. jedná se o přední blatníky .. že nych je nevoskoval
mikka

Příspěvek od mikka »

Z těch droboučkých prohlubní na laku by to mohlo jít vykartáčovat nějakým jemným kartáčkem nebo tvrdým štětcem.
Želva taky ráda zaleze do různých spár, třeba kolem gumových profilů, a hadrou se to tam špatně rozlešťuje, takže tam pak zůstávají bílá místa. Tvrdým štětcem to jde lehce odstranit.
Meverick - FK

no on ten lak je spíš takovej zrnitej .. hrubej .. ale tim kartačem by to mohlo jit .. napadlo mě použít ten co se používá na leštění bot .. ten je velkej takže by to odsejpalo a ma měkký chlupy ..
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

mam dotaz, pisete tady v diskuzi, ze prelakovat auto, ktere je osetrene tempem je nemozne... ale za jak dlouhou dobu vyprcha silikon ci co to v temou je a uz to bude ok? za rok? dva?
JoS

Příspěvek od JoS »

Když použiješ například toto,tak by to mohlo jít: http://www.nano-concept.cz/cistice-a-pa ... ku-5000-ml
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

mam zkusenost, ze jsem auto cca zacatkem listopadu prejel turtle wax color back ( http://www.hamletovygumy.cz/turtle-wax- ... 8/d-95629/ ) auto to krasne ozivilo, lak jako novy... prace s tim byla ale v porovnani s tempem nevim, to jsem nikdy nepouzil a ani pouzit nechci. Auto pak navoskoval voskem taky od zelvy... krasa. Ted asi pred tremi tydny jsem mel tukanec, bylo treba i lakovat, mista, ktere bylo treba lakovat jsem oplachl vodou se samponem, pak odmastil technickym lihem a zacal kitovat, brousit... plnic, zaklad i vrchni barva se chytla krasne, nikde zadne bublinky ani nepatrny naznak, ze by barva nechtela chytat. Takze i nadale budu pouzivat veci od zelvy, mam lak je pak krasne leskly, cistounky, staci auto umyt proudem vody, ze predu se lepe sundavaji nalepene musky... proste zelvu na auto :)
Odpovědět