Montáž osvětlení kufru?

ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Montáž osvětlení kufru?

Příspěvek od ferdamravenec »

hele a vono ti v kufru nesvítí ? jestli ne tak ohni hřbet a podívej se na levej plast zespoda
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Mates píše:no takže vidím, že intuice mě nezklamala. já mám pásek tento.
http://easylink.hafele.com/is-bin/inter ... /bk_33.pdf
Je možnost ho krátit po 5cm. Do toho kufru bude 5cm na každou stranu stačit ne? na těch 5cm jsou 3 diody
Většinou se tam ty pásky montujou aby tam bylo něco vidět pokud si myslíš, že tě 3 diody na každý straně nějak ohromý tak bych toho moc nečekal. Koukni třeba ke mě do tématu ( http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p411735 ) mam diododej pásek pod zadním platem a kráásně to osvítí celej kufr ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

proto to tu zjišťuju. mám toho 2metry a můžu libovolně nakrátit po 5cm. ale pod plato to dávat nechci, protože ho co chvíla dávám pryč a něco vezu. To máš pak řešený jak? Jinak světlo je parádní :thumleft:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Mam tam danej konektor ... pokud plato dávám pryč tak to rozpojím.
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

a jakej přesně? jinak já mám modrej pásedk, takže to bude hukot :mrgreen: Ale nejprve musím dořešit volnoběh a diagnostiku, viz. jiná témata :baseball:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Přesně ? ... bílej hranatej konektor na 2 dráty, na jedné straně má zajištění pomocí takové plastové páčky.

Prostě jsem vlezl do krámu a chtěl nějakej konektor :P
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

Taky mám s tímhle problém, akorát nemám v zámku 5. dveří nic ale mám spínač udělanej vedle. A hlavně potřebuju abych to světlo svítilo i bez zapnutí světel, takže to pro mě znamená že musím jeden kabel přivést z pojisťovky z 15tky (ale nevím jak ho do ní připojit, to bych potřeboval nějak vysvětlit. nemám pájku ani podobný věci navíc s tím vůbec neumím). Ten drát povede šťávu do světla a z toho světla to teprve nějak připojím na ten spínač aby se to zapnulo jenom při otevření kufru a z toho spínače zase do světla??? S elektrikou moc nekamarádím takže nevím prakticky nic.. Ale zase se mi to nechce vést do servisu tam to sice bude za 5 minut hotový ale za práci si naúčtuje....

Jinak mám feldu z 95. Je tam sice jedno světlo v kufru ale buď to svítí pořád nebo vůbec. Ten spínač nemám v zámku ale je dodatečně udělanej jinde.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

musíš natáhnout drát , ne od (15) to by ti svítilo jen při zapnutým klíčku , ale od (30) nejlíp od zapalovače

nebo jestli máš mimo výbavy (origo centrál , ....) tak u motoru máš konektor na relé ostřiku světel , tak se připojíš k němu na pin(faston ) 1 silný žlutý drát , pojistka má č 16
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

takže mám normálně vytáhnout zapík a napojit na něj drát, ale jak? to je na to nějaká rozdvojka nebo tam snad mám dát čokoládu? dál už to snad zvládnu podle toho návodu co je tady
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

dej tam čokoládu , je to černý drát
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

Super, díky moc až přestane sněžit tak se do toho pustím a uvidíme
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

Takže, kabel mám nachystaný, ještě předtím jsem se díval na ten spínač, mám tu pár fotek jak to vypadá a s tím nějaké otázky

Na prvním obrázku je celkově všechno tak jak to tam je, doufám že se mi tam nic nevytratilo když jsem to rozšrouboval. Světlo v kufru je napojené na zadní světla, což pujde předělat, řekl bych že to bylo nějak připojený i na ten spínač, ale nefungoval...
Obrázek

Na dalším obrázku mám ten samotný spínač, nevím ale jestli mu něco chybí nebo tak, pokud by někdo věděl.
Obrázek

No a poslední obrázek je spínač, řekl bych tak jak by měl, nebo spíše byl zapojený ale nefungoval a proč to nevím. Uměli byste mi poradit jak ho zapojit aby to šlapalo? Jednak je mi divný že k němu nevede žádný kabel... Ten plíšek co je spojený na konci toho spínače vede někam dopředu do auta (kam to nevím) a to co je mezi těma matkama vede ke kablikům co sou na prvním obrázku v tom modrém pouzdře nebo co to je.Akorát nevím jestli je to tam správně damý, jestli to nemá být někde jinde. Pokud by někdo náhodou věděl jak to zapojit tak aby to fachčilo s tím že tu šťávu přivedu ze zapalovače a dál potřebuju poradit. Děkuji mnohokrát.
Obrázek

Jdu tam přivest tu šťávu ze zapíku aspoň prozatim
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

ten spínač je komplet , montuje se do karoserie očištěné v místě styku matice aby to vedlo , asi proto je tam ten drát s tím okem měl by být připojený na kostru zkuntroluj to a nech ho tam ,
když je takto je sepnutý když ho zmáčkneš je rozpojený , tj zavřeš kapotu zatlačí se spínač obvod se rozpojí , otevřeš spínač se sepne
ten drát od něj dopředu bude/je k alarmu a kněmu připoj druhý drát od světla

takže ten plus co přivedeš dáš rovnou do světlo druhý ze světla povde na ten spínač
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

Tak už jsem se posunul trošku dál, světlo už svítí i bez klíču a bez světel, zatim sem to zkoušel že přiložím drát na světlo protože nemám konektor, ale pořád to nefunguje na ten spínač. Je to připojené tak že mám + ze zapalovače na jedné straně světla a na druhé straně světla je hnědý kablik který vede právě do té modré jakoby krabičky jak jsem psal co je na prvním obrázku, na druhé straně té modré krabičky jsou 2 vývody a z toho jeden vede někam do zadních světel, na hnědý kabl řekl bych že to bude kostra protože nevím co který kabel ve světlech je a ten druhý kabel vede právě ten drát s tím okem, který jsem dal zpátky jak byl ten vypinač. a stejně když to zmáčknu to nefunguje. Předtím než sem to tam namontoval jsem to očistil. Takže světlo svítí ale bohužel nejde to na spínač, co s tím teď?

když už sme u toho kdybych si tam pak chtěl přidat ještě led pásek dejme tomu nejakých 30 cm, šlo by to napojit i na tyhle stávající dráty co tam mám? Kostru do světel a + ze zapalovače? Jestli to utáhne a nebude to málo svítit nebo tak něco...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

ze osvětlení kufru odpoj ten hnědý je to stálá kostra , a natáhni drát spínač - světlo

spínání funguje tak že tam stálé + a spínač připojuje -
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

jestli tomu dobře rozumím, tak mám odpojit to z levého zadního světla a mám to připojit rovnou z hnědého co jde ze světla v kufru a přes čokoládku přímo na ten drát s tím okem?(a to bude kostra) to znamená že tam hodím jednu čokoládku a spojím hnědý ze světla v kufru s okem na spínači?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

NE , hnědý odpojíš jen u osvětlení kufru , od zad světla ho necháš ke spínači na oko který bude pod maticí uchycení spínače , a novej drát natáhneš od osvětlení kufru (tam co byl ten hnědej) ke spínači na konektor kde máš ten černej drát co vede dopředu k alarmu
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

tak jsem to zatim provizorně napojil, než mi přijdou nové fastony a je to perfektní, všechno funguje takže díky moc za všechny rady. :)

ještě teda bych chtěl vědět jestli když na ten samý okruh připojím nějaký led pásek do kufru, jestli to z toho zapalovače utáhne, tzn nebude to svítit málo nebo něco v tom smyslu. Většinou mám v zapalovači pichnutou autonabíječku tak aby tam nešlo potom málo šťávy nebo tak. Protože tohle světýlko je takový tintítko, uvidíme až mi dojde led sufitka jestli to bude stačit, ale kdybych to tam chtěl napojit, nebude to ničemu vadit??????
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

neboj , utáhne
Goodicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goodicek »

tak supr, díky moc za všechno
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

dal jsem dozadu nad světlo spínač a chci se zeptat dá se to napojit na to origo světlo s přepínačem co je v kufru ? nechce se mi pořád rožíhat světla tak bych dal jen stále + zepředu a zapojil s tím spínačem pokud to teda nějak jde. díky
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

když zepředu přivedeš + tak ho dáš na původním světle se spínačem na místo kde je teď (tuším) černý , a hnědý necháš být nebo ho odpojíš a připojíš drát od spínače 5tých dveří (jestli jsi ho už udělal) ,
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

teďka tam je + zelený drát tak místo toho hodím zepředu stálé + a mínus jde z toho spínače ?
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jo máš pravdu , je to zelený sčerným proužkem , a zapojení je tak jak jsi napsal
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Kdyz auto melo alarm tak ma vzadu spinac a nevite jestli tam je nekde stale plus? Nejde mi do hlavy proc v moji mam zrovna svetlo s vypinacem kdyz skoro kazda socka to ma bez.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

s vypínačem to máš proto že máš vozidlo resp elektroinstalaci do měsíce / roku XX/XX
tzn máš světlo které svítí když zapneš jeho spínač ale při tom musíš mít zapnuté obrysovky ,
tzn stálé + vzadu nemáš , musíš ho natáhnout
buď od zapalovače ...(zapojení origo) nebo pod matici v pojistkovc ale musíš přes pojistku
Odpovědět